Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spor o kočku na půl

Od: nickal odpovědí: 13 změna:
predne upozornuji, ze nas spor je hloupoucky a malicherny, presto nevim jak z nej ven! Letos jsem udelala statnice a nasi, co bych si prala za odmenu, rekla jsem, ze nic, studuji pro se e, ne pro odmenu. Presto mi chteli udelat radost, a tak jsem si prala kote, na ktery jsem se chodila divat ke znamy, zadarmo, nic by je to nestalo a ja bych byla stastna. V rodine s odporem ke kockam, celkem nesplnitelny sen! Segra (18), rekla ze neco tak blbyho si muzu prat jen ja! Sen se stal skutecnosti, kote jsem dostala, ale na pul se sestrou! Nyni nastava ta faze sporu, segra krmi kocku od stolu- nesnasim to, je zbrkla, muchla ji, desi, ale to nejhorsi, kde bud kocka mit pelech, skrabadlo a spat! Obe ji chceme v pokoji, na kompromis, ze se budeme po dni stridat, jsem reagovala negativne. Chudak kote nemuzeme mu prece kazdou noc premistovat zachudek, skrabadlo a misky do pokoje ty druhy! Tak kocku ma nakonec segra a ja nic, to zlato je u ni v pokoji a me je smutno, chapu ve 22 malicherny, nicotny spor, ale bylo to moje prani a nemam nic :-/

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Pokud jste si VY přála kotě, mělo by být jen a pouze VAŠE. Bez jakéhokoli dělení, spoluvýchovy... Nevím jak to říct, asi bych dárek reklamoval a na podobné "dárky" se vykašlal, raději bych si pořídil vlastního "kamaráda", jako dárek bych uvítal povolení od rodičů, že si sám mohu pořídit podobného chlupáče, ale s podmínkou, že bude jen a jen můj...

Vůbec to není malicherné - chápu Vaše citové rozpoložení, navíc tady jde i o PRINCIP celé záležitosti...

nickal
hodnocení

druhe kote neprichazi u nas v rodine - bez zvere- v uvahu, tohle je po 22 letech prvni, vybojovane :-/
nicklas
hodnocení

jeste doplnim, ze byvh stejnak jine nechtela, tohle je muj smudla, videla jsem ho se narodit, otevrit oci, vsechno, mam k nemu jiz nyni hluboky vztah, takze i kdyz je nemozne mit dve kotata, jine by pro me neprichazelo v uvahu
hop®

Tak si holt budete muset zkusit prosadit, že je to Váš chlupáč a že JEN Vy rozhodujete, kde bude bydlet, v kterém pelíšku...

doplněno 09.06.12 23:35:

Zvířátko se půlit nedá...

doplněno 09.06.12 23:37:

"Páníček" a "vychovatel" musí být jen jeden, jinak to není ten správný vztah...

nickal
hodnocení

rodice jasne rekli ze je obou, asi neexistuje reseni ...bud se ho vzdam, nebo budu neustalym premistovanim ublizovat kocce ..chapu, ze jedine prvni reseni bude pro chlupace spravne :((((

hodnocení

2x

Dobrý den. Kočička je zvláštní tvoreček. Dělá si, co chce, kdy chce a jak chce. (Máme v rodině tři, vlastní zkušenost.) Je smutné to, že živý dárek, který jste měla dostat vy, rodiče dali nejen vám, ale i sestře. Živé zvířátko se nedá dělit.

Asi se vám moje odpověď nebude líbit, ale podívejte se na to z druhé strany. Vaše sestra má kočičku ráda jen proto, že jste jí chtěla vy. Vy máte kočičku ráda proto, že jste jí viděla od malička a nemohla jste jí mít. Mějte kočičku ráda, mazlete se s ní a nechte na kočičce, kde bude chtít spát. Kočička si sama vybere místo, kde chce být, kde chce spát, kdy se mazlit a s kým.

Když budete každý týden kočičku stěhovat z pokoje do pokoje, uděláte s kočičky vzteklé zvíře, které nebude vědět, kde se může v bezpečí natáhnout a spát. Kočička si zvykne na pokoj od sestry, když jí odnesete její věci k vám do pokoje, kočička neví, proč jí pelíšek stěhujete, tak si lehne na postel sestry a bude spát. To vám nepřijde líto, zavřít kočičku u sebe v pokoji, jen proto, že tento týden jí máte mít vy? Nemůže mít kočička pelíšek v obýváku, nebo na chodbě, kdekoliv ve společných prostorách? Může sestra nechávat dveře z pokoje otevřené do společných prostor? Tímto způsobem to řešit, ne stěhováním. Nechte všemu čas, věřím, že je vám smutno, ale časem kočička ukáže, kde chce být. To nejdůležitější: Kočička by stresem, nebo strachem, mohla začít čůrat, nebo kakat po bytě. Jen můj názor.

doplněno 10.06.12 06:25:

Připadá mi, že sestra žárlí na vaše úspěchy a tímto způsobem vás chce trestat. Zkuste dělat, že je vám jedno, když si kočku bere k sobě, i když vaše srdíčko, bude plakat. Nebo přesvědčit nenápadně rodiče, že kočička potřebuje pohyb, aby nebyla nemocná. Zavřením v sestřině pokoji, má omezení pohybu a to není dobré pro její zdraví.

hodnocení

0x

Nezbyde vám nic jiného, než se pokusit domluvit se se sestrou opravdu na kompromisu. Nebylo by spravedlivé, abyste o číču byla ochuzená, když jste si jí vybojovala. Co se tedy domluvit na tom, že se o kotě budete střídat po týdnu? Chápu, že střídat se po dni není dobré pro kotě, ale po týdnu by to šlo, ne? Týden u sestry v pokoji a týden u vás. Tak si kotě užijete obě stejně a kotě bude též spokojené. Záleží jen na vás dvou, jak se domluvíte, ale já věřím, že prostor pro domluvu určitě je. Zkuste to a uvidíte, jestli to bude vyhovující řešení, nebo budete hledat jiné.

doplněno 09.06.12 23:35:

Tak třeba sestru kotě omrzí a budete ho mít nakonec jen pro sebe, jak jste chtěla.

nicklas
hodnocení

kompromis je joste reseni, ale segre stejne nevysvetlim, aby mu nedavala od stolu, nekrmila salamem a dalsima skodlivinama...myslim, ze o tydenni presouvani zachudlu a veskere ubikace kote rozhodi a nez si stihne zvyknout kde je "doma" je zas konec tydne

Jen tak si přemýšlím, že zakázat sestře krmení od stolu atd. a skutečně dosáhnout, aby to respektovala, by asi bylo stejně problematické, i kdyby to kotě bylo jen vaše, ak to tak čtu. Já vím, že tohle není žádný konstruktivní příspěvek, ale přesto ho píšu. Je to taky námět k úvahám, i když nevím, k jakým.

askmenow*
hodnocení

0x

Buďte zdravě asertivní! Vysvětlete sestře, že jste si kotě přála vy, že je víc vaše než její, i když je obou. trvejte na tom. Klidně, podloženě argumenty vysvětlete jí i rodičům, proč je více vaše.

Pokud to nezabere, co si pořídit vlastní záchod, škrabadlo a vše potřebné a nechat rozhodování na kočce? Může to přinést rozčarování, pokus si vybere sestru, ale třeba si vybere vás... a nebo to bude střídat sama...

nickal
hodnocení

prave proto kocku odmitam stehovat, ja ji nechavam volny prostor, mam otevrene dvere do pokoje! Za prve ta kocka si pamatuje koho vidala odmalinka, takze travi 90% casu u me, ale vecer proste chte nechte si ji sestra vezme a zavre u sebe v pokoji. Za druhe zvirata hned vyciti jaky je sestra tyran a masochista a nechteji u ni byt, ani to kote se s ni nevhce mazlit! A kvulitomu uz jsem byla take narcena, ze si ji privlastnuju, je to cele smesne, handrkovat se o kote! Nemam nic proti tomu, aby se pohybovala, mazlila a hrala s kym chtela, ale odmitam ji zavirat do neciho pokoje jen proto, ze je dnes ctvrtek, napriklad! Jsem nastvana na cely svet a odmitam se o zvire pretahovat jak o pekny triko v obchode! Kote ma siam predky, tudiz je hodne zavisle na lidech, chodi za mnou jak coklik a pak prijde sestra a nasilim ho nekam odvlece a to mi vadi!

martinaa*

NOrmálně běžte za rodiči a nenechte se odbýt. Zaveďte debatu, proč je tedy kotě společné, když jste si ho přála Vy. To je první vc k řešení. Druhá věc je ta, jakto, když je kotě tedy společné, ho sestra násilím nutí být na noc u ní v pokoji? Ať si kotě samo vybere, kde chce být, a klidně poukažte na to, že kotěti se takové zacházení nelíbí.

Poslední důležitou věcí, kterou bych řešila, je chování sestry ke kotěti jako takové. Klidně řekněte rodičům, ať se dívají, jak se ke zvířeti sestra chová, že se to kotěti nelíbí a raději je s Vámi. Proč asi? Zvířata vycítí, kdo jim škodí, proto se nechtějí mazlit - toho si rodiče musejí všimnout. Otázka také je, zda si všimnout chtějí nebo nechtějí.

Jsou mezi Vámi a sestrou nějaké větší konflikty, že by rodiče nadržovali jí nebo se může cítit nějak ublížená? Možná její chování pramení ze závisti a nenávisti, těžko říci.

hodnocení

0x

Ahoj Nickal, jsem na tvé straně, chápu jak tě to mrzí a že hledáš to nejlepší řešení pro kotě... já bych asi šla za rodiči s tím, že kotě má být moje a sestry napůl a přitom si ho sestra na noc zavírá ve svém pokoji - to odporuje dohodě. Ale chce to mít připravené vhodné řešení celé situace a rodičům ho předložit, aby ho mohli schválit. Nevím, jak malé kotě je, nejspíš ještě nebude chtít spát samo někde ve společné části bytu... tak bych asi trvala na tom, aby nařídili, že musíte obě nechávat dveře od pokojů otevřené. Jestli je kotě zvyklé na tebe, nejspíš k tobě bude chodit - a zachůdek ať si sestra klidně nechá u sebe...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]