Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalesnění orné půdy - musí být povolení?

Od: clayman® odpovědí: 6 změna:

Zdravím Vás,
mám takový nápad, že bych koupil nějaké malé políčko u lesa, které bych osázel stromy. Nejde o založení lesu v pravém slova smyslu, ale nebudou to ani ovocné stromy. Potřebuji nějaké povolení něco jako vyjmutí z půdního fondu nebo tam prostě prsknu stromy a nic tím neporuším...?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarmik*
hodnocení

2x

Co jsem se tak mrknul do toho zákona, tak bych skoro řekl, že po správnosti by se mělo požádat o vyjmutí a zaplatit odvod. Případně to nechat jako půdní fond a vyběhat aspoň změnu kultury na zahradu, abys to mohl mít opolocený a vůbec aby to nepadalo do té lesní agendy, která je myslím dost sešroubovaná.

hodnocení

nevím jak tu vzniklo, že by se jednalo o zahradu :) Ba ne, tak na rovinu. Koupit pozemek u lesa (není nutno), osázet topoly (10-15m výška) a nechat 10-20 let růst. Nerad bych tu rozebíral, zda je to k něčemu a má to smysl... jde mi o to, zda to prostě můžu udělat a případně jak na to :)

Vyjmutí z půdního fondu není zase až takový problém... jde o to, zda to mohou zamítnout a jak moc se to dá udělat popř. jaký druh pozemku hledat, aby spadal to těch samých kritérií.

doplněno 29.10.08 14:03:

bavíme se cca o 1.000m2

jarmik*

No, zahrada mě napadla jako způsob, jak se nedostat do lesního půdního fondu, protože to by nemuselo být příjemný.

hodnocení

má to nějaká uskalí? Klidně mě přesměruj na nějakou vyhlášku, předpis apd... ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Zasadit několik jehličnanů na vlastním pozemku problém není.Pokud nechcete změnit charakter půdy ze zemědělské na lesní,to už problém je.Liší se to i v daňové oblasti i následně pak při vyjmutí třeba na stavební pozemek.

JABRAKA

hodnocení

takže řešení: rychlerostoucí dřeviny jsou brány jako plodiny a naopak musí být na orné půdě, aby nezaplevelily celou ČR ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]