Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vadí když používám brýlee na dálku i na počítač? Děkuji za odpověď
S viděním je to složitější.Základní konstrukce oka dáva charakteristiku:dalekozrakost,normál,nebo krátkozrakost.Mladé oko dokáže akomodaci(přizpůsobení optiky)zvládnout zaostření v širokém rozsahu vzdáleností.Pokud se pohybuje v okrajhových pásmech,může docházet k rychlé únavě očních svalů,bolestem hlavy a neostrosti vidění.Ke stáří se musí sáhnout ke korekci.U krátkozrakosti čočkami - dioptrie, u dalekozrakosti + dioptrie.
Sledování televize a obrazovky počítače vyžaduje tedy korekci brýlemi na blízké vidění.Pro řízení auta korekci do dálky.
Dnes lze korekci nahradit operativně úpravou čočky v rohovce.\ale stejně pro krajní vidění(do délky a hodně na blízko) se musí použít i brýle.
JABRAKA
Dost záleží na Vašem věku. Po 40. roce věku nastupuje presbyopie - vetchozrakost, která s sebou přináší nutnost brýlové korekce na vzdálenosti bližší než řekněme metr. Vetchozrakost se věkem prohlubuje, kolem 60. roiku nastává konečný stav - adice do blízka je kolem 3 dioptrií. Jste-li mlád, používejte klidně brýle do dálky (předpokládám, že jste krátkozraký, při dalekozrakosti byste měl brýle používat vždy). Vaše oči to zvládnou, ony potřebují akomodovat.
Dobrý den. Brýle na dálku, používat u počítače? Jak daleko sedíte od počítače? Není to asi více, jak 1/2 metru? Brýle na dálku máte třeba na řízení auta, domnívám se, ( jen můj názor) že si ničíte oči a při řízení auta budete vidět špatně do dálky. Nemusí se řídit jen auto, ale stačí jít přes ulici, tam je také potřeba vidět do dálky. Zašla bych na oční, pro nové brýle na čtení. Jen můj názor.
viky: Prominte,ale radíte naprostý nesmysly. Je vidět,že brýle nenosíte.
Já sem krátkozraký a naprosto ostře vidím všechno do 30 cm,nad 30 cm už vidím neostře.
Pro tazatele: Musíš uznat sám co ti lépe vyhovuje,jestli brýle u počítače mít nebo nemít.
doplněno 09.06.12 14:28:Nyní sem si meterem měřil kolik centimetrů mám oči od monitoru a je to plus,mínus 50 cm.
Ostře bych viděl,kdybych měl hlavu od monitoru 30cm,ale to už by bylo moc blízko a kazil bych si oči
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.