Nejste přihlášen/a.
Na internetu se pomalounku začala objevovat řada informací o této alternativní léčbě. Namátkou jeden příklad za všechny zena-in.cz/...
Názory mě moc nezajímají. Zajímají mě především vaše zkušenosti s touto léčbou. Dle dostupných zdrojů se tímto dá léčit řada nemocí, které by při vypisování zabrali spoustu času.
V mém případě se jedná o léčbu akné. Když jsem se o této možnosti dozvěděl poprvé trvalo mi asi rok překonat odpor k zevnímu užití. Tedy potírání postižených míst nebo obklady. S překonáváním to byl boj veliký, ale povedlo se. Dnes mi nečiní problém urinu zevně užívat na akné.
Pokud vás to zajíma, tak mé zkušenosti : Urina mi při zevním užití pomáhá, ale pouze při hojné aplikaci - tj. 5 - 10 denně nebo pokud je člověk doma i častěji. Názory lidí na netu jsou cca 50:50, ale názory těch co to zkusili zevně cca 90:10 (pro urinoterapii) a názory lidí co to užívají vnitřně 100:0 (pro urinoterapii).
I přesto, že cítím pozitivní výsledky, jsem přesvědčen, že při vnitřním užití by výsledky byly o desítky procent lepší, né-li blížící se ke 100%ní spokojenosti. Já ten odpor ale nemohu prostě překonat. Je to pro mě hrozný blok - myslím, že "pouze"psychický.
Co vy a urinoterapie?
Zatím děkuji.
Urinoterapie se rozhodně neobjevuje pomaloučku, ale píše se o ní častěji než dříve.
Ptáte se čím je způsoben ten odpor? Myslím si, že je to tím, že jsme prostě od malička vychováváni k tomu, že moč je hnus -> odpad. Proto tvrdím, že je to o psychice. Překonání mého bloku k zevnímu užívání taky netrvalo přes noc, bylo to těžké a myslím si, že se to rozhodně vyplatilo. Z toho důvodu si myslím, že se vyplatí překonat odpor i vnitřnímu použití.
Četl jsem o tom, že se moč nemá ničím ředit ani ochucovat. Nemá pak údajně žádné účinky, ale chápu, že by to pro začátek nemuselo vadit - bylo by to jen proto aby se to mysli nezdálo tak hnusné, aby si na to zvykla a vzala to jako normální věc.
Vnitřní užití jsem zkusil dvakrát. Jednou jsem malé množství moči naředil velkým množstvím vody. Rychle jsem si dal tři loky, ale byl jsem z toho hrozně vyplašenej. Chuť jsem i tak cítil. A poruhé - vzhledem k tomu, že jsem četl, že se moč užívá k vyplachování ústní dutiny, aby se zpevnila zubní sklovina - jsem si řekl, že budu postupovat pomalu a budu nejprve aplikovat toto -> nebudu moč polykat. Po dlouhám přemáhání jsem si cucnul do pusy, rychle poválel a vypláchl ústa, ale i přesto, že jsem nic nepolykal - cítil jsem, že je to moč - hned jsem musel vyplivnout a vypláchnout vodou. Je to pro mě opravdu těžký. Ale chci to přemoct - vím, že nebudu litovat.
Jak neco, co je mirne kysle, jinak bychom meli problemy s mocovymi kameny, muze posilovat zubni sklovinu, ktera ma rada mirne zasadite prostredi, protoze v kyselem se rozpousti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.