Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce-z dlužné částky 30tis. je 600tis

Od: jamamba* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, děda mojí kamarádky dostal exekuci na důchod, v roce 2006, přičemž dlužná částka činila 30000. Nyní zjištil na ČSSZ, že od roku 2006 zaplatil 160 000 a že jeho dluh s úroky je z původních 30 000 už 600 000(všechno úroky z původní dlužné částky, které mu nabíhají, i když pův. dluh je dávno splacen). Co s tím, poradí někdo? Firma, které dlužil,nekomunikuje..Může se nějakým způsobem bránit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

i když pův. dluh je dávno splacen)

Nebuďte si tak jistá, že původní dluh je splacen. Napřed se umořují úroky, až po jejich zaplacení je splátka odečítána z půvoní dlužné částky.

jamamba*
hodnocení

Já nevím, ale exekutor mu řekl, že jistina je splacená a tohle, že jsou úroky, že nabíhají každý den. Ať požádá firmu o prominutí úroků, ale firma nekomunikuje.

doplněno 08.06.12 19:01:

Mě osobně se to zdá být v rozporu s dobrými mravy- třicet tisíc a pak 600? Je to možné?

buss
hodnocení

0x

No ono to asi kamádka neví všechno... , kdyby vše uhradil (komu? píšete o ČSSZ a o nějaké firmě...) včetně exekutora, tak už nic neplatí.

jamamba*
hodnocení

Dobrý večer - dlužil firmě a to 30tis., byla nařízena exekuce na důchod na základě pravomocného plat. rozkazu soudu(exekuce na důchod, srážky provádí ČSSZ), jistina splacená, úroky dále rostou dle exekutora. Zaplatil už kolem 200tis. a zajímá mě, zda s tím může, nebo nemůže něco dělat- podat návrh na zastavení , nebo něco jiného.

buss

Bez právníka si neprdne.

jamamba*
hodnocení

Máte pravdu. Bez právníka si už za chvíli neprdne nikdo... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]