Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostala jsem se do neblahé finanční situace ve které mi nezbylo nic jiného než si vzít nebankovní půjčku a narazila jsem na společnout Yellow Line s.r.o. kde jsou placené hovory 95Kč/min na které jsem zavolala a paní stále tvrdila, že je hovor na pár minut. Po několikátém hovoru s touto splečností mi byl přidělen investor, který mně nezkontaktoval ohledně předání peněz a najednou mi přišla smska od operátora ve které bylo, že mi byl zablokován telefon z důvodu vyčerpání limitu na provolání. Takže teď mám účet za telefon 52. 251Kč který musím zplatit a půjčka mi ani nebyla poskytnuta. Prosím o radu kam se mohu odvolat abych nemusela platit účet za telefon. Operátor situaci prošetřil a reklamace nebyla uznána. Nebudu platit za něco co nemám a co mě stálo tolik nervů a stres. Jsem zoufalá a prosím o radu. Děkuji DenisaK.
Dobrý den. Deniso, to Vaše nebudu platit za něco co nemám a co mě stálo tolik nervů a stresu, není zrovna šťastný přístup. Tady zaplatit budete muset, jinak se vystavujete možné žalobě a pak exekuci. Ve Vaší situaci bych Vám poradila v první řadě, domluvit si splátky podle Vašich možností. A další věc, obraťte se na advokáta. Je to moc málo informací takto, právník může prostudovat a posoudit každý detail a pomoci Vám s případnou obranou. Je možné, že najde nějakou kličku, jak na ně, takhle to posoudit opravdu nelze. Je to asi Vaše jediná šance.
takovýchto společností je víc, dělají to úplně stejně, jako jste popsala. Dovoláte se na linku, kde vám hned ze startu řeknou, že cena hovoru je stovku za hodinu. Když nepoložíte telefon, souhlasíte s tím. Tyto firmy nabízejí možnost zprostředkování půjčky, nikoliv garanci, že půjčku dostanete. Takže s vámi vyplní dotazník, a záleží na každém operátorovi, jak je šikovný, a dokáže hovor natáhnout na co nejdelší dobu. Za odtelefovanou dobu potom dostává prémie, z čeho myslíte, že by byli jinak placeni? :D Jakmile je hotovo, založí se váš spis, obešlou se všechny instituce, které půjčují peníze, a pokud některá z nich je ochotná vám půjčit, ozvou se vám zpět. Ve většině případů půjčku nedostanete, protože na tyto linky volají lidé, kteří jsou v registru dlužníků, a v bance půjčku nedostanou. Na tomhle principu je založený celý byznys Mám osobní zkušenosti s lidmi, kteří vedou pobočky jedné podobné firmy, a vězte, že berou měsíčně kolem 350.000 Kč, a zaplatíte jim to vy prostřednictvím telefonního účtu. Zaplatit musíte, všechno mají perfektně právně ošetřené
Máte zkušenost do budoucna, pěkně drahou...
Tomasgulas, teď jsem to nepochopil. Podle mě dluží tazatelka padesátdvatisícdvěstěpadesátjedna korun, nebo to chápu špatně?
Pak mě napadá otázka: Deniso, při ceně 95,-Kč jde o 550 minut - to je víc než 9 hodin. Nechceš mi říct, že jsi 9 hodin mluvila s operátorkou a vyplňovala dotazník? I kdyby na 4x, tak mi to přijde nějak moc. Nebo tu částku špatně chápu?
Každopádně se obávám, že zaplatit musíš tak jako tak a ani právník ti nepomůže.
Tak teď jsem zase zmaten já. Nejsem si jistý (nevidím do toho), že by operátor dovolil jít tolik peněz do mínusu. Pokud by to bylo opravdu přes 50 tisíc, tak to bych zalarmoval snad všechny, včetně médií a ombudsmana...
Nemáte se proti čemu odvolávat. Účet není "za něco, co nemáte", ale za minuty provolané s tarifikací 95 Kč/min. Minuty jste provolala, účet operátora je tedy oprávněný.
Jiná otázka je společnost, která pod záminkou přislíbení půjčky profituje z takto tarifikované linky. Můžete se pokusit na společnost podat žalobu, případně se pro ten účel pokusit spojit s dalšími postiženými (spojí-li se Vás v žalobě několik, podělíte se o náklady na právní zastoupení).
Myslím,že jste osoba svéprávná,částka za minutu hovoru byla taky jasná,taže žádného dovolání se podle mně nikde nedočkáte.Radím domluvit si splátkový kalendář a řádně platit-za svoji s prominutím blbost!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.