Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na dluhy kvuli byvalemu priteli

Od: marce odpovědí: 4 změna:

Zdravim 15 let jsem zila s pritelem ve vztahu ktery byl na bode mrazu, ale bala jsem se ho opustit.Hral automaty a nutil me do pujcek, ktere jsem si brala.Po narozeni ditete mi slibil ze s tim prestane, ale opak byl pravdou stle hral a kdyz mu dosly penize bral mi z materske.Pred 3 roky jsem poznala noveho pritele ktery me od nej dokazal dostat a jsem ted stastna.Jenze mi chodi exekuce na ty pujcky z byvaleho vztahu, nemam dost penez na splatky.Myslite ze by bylo nejak mozne prokazat aby mi ex pomohl splatit alespon pulku techto dluhu? Dekuji za odpovedi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také zdravím. Píšete, že Vás bývalý přítel nutil do půjček. Ale jste svéprávná a půjčky jste si dělala Vy. Vy je tedy musíte splatit. Pokud jste žili ve společné domácnosti, musela byste prokázat, že peníze byly použity na společné žití a pak byste mohla část vymáhat k zaplacení po Vašem ex příteli. Dělá se to soudní cestou, když se dva nedomluví jinak, ale úspěšnost sporu nedovedu takto posoudit. Na to je moc málo informací. Jen Vás chci upozornit na to, že pokud je na Vás uvalena exekuce (nebo vícero) a žijete s novým přítelem v jedné domácnosti, je i on vystaven riziku. Pokud by došlo k zabavování majetku, mohl by přijít i ten svůj, pokud nemůže u všeho prokázat, že jde výlučně o jeho majetek a ne o Váš. Tak na to je třeba dát si pozor.

hodnocení

1x

Pokud jsou půjčky psány na Vás a brala jste si je Vy, musíte je také zaplatit. Jiná cesta není.

Jste asi hodně naivní a tvárná a přítel toho zneužíval. Jinak byste byla schopna ho opustit dřív a ne mu ještě pomáhat tí,. že jste si brala půjčky na jeho neřesti. Vím, po bitvě je každý generálem, ale i když je to smutné, třeba to bude dobré poučení pro příště, abyste už nikdy... Jak se lapidárně říká: Za blbost se platí...*zed*Jaga.

skye*
hodnocení

0x

Pokud Vám nepodepsal nějaký papír a půjčky jsou psány výhradně na Vás, tak se obávám, že máte smůlu:((

Pracujete? Nebyl by pro Vás řešením osobní bankrot?

hodnocení

0x
Domnívám se,že nemáte nárok,apropos,ty peníze jste si půjčovala vy,takže zase jen vy je musíte splatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]