Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit, zda někdo neví o možnosti otevření bankovního účtu v jiné zemi. Mám exekuci a ačkoli na českém bankovním účtě nemám žádné finanční prostředky, byl tento účet postižen exekucí, je zde tudíž debet. Dluh splácím, ale pro příjem potřebuji účet, kterým nebudu krmit jen exekuci, ale zbydou mi také nějaké finannční prostředky pro nezbytné výdaje.
Předem moc díky za jakékoli informace.
Nechci moralizovat, ale prostředky pro NEZBYTNÉ výdaje Vám musí zbýt i po srážce platu. A disponování volnými finančními prostředky ve Vaší situaci může být posuzováno jako poškozování věřitele. Že chcete páchat trestný čin, Vaše věc, ale takto veřejně se ptát jak to udělat, to se nestačím divit...
Děkuji za odpověď. Já zde nepsal o mzdě, ale o bankovním účtu, to je jedna věc. Pokud si chci založit účet v jiné zemi, kde narozdíl o České republiky neexistují takové poplatky, které u nás jsou, je trestním činem? Podle jakého tr.zákona? Jak jsem psal, svůj dluh splácím po dohodě s ex.úřadem, nicméně, psal jsem o debetu na mém bankovním účtu - českém, který je -120tis. Než tento dluh splatím, zaměstnavatel mi může posílat peníze, ale tím jen umoří dluh a já z výplaty neuvidím ani korunu! O TO MI JDE. NIJAK TEDY NEPOŠKOZUJI VĚŘITELE. Zatížili takto můj bankovní účet, zaměstnavatel tedy souhlasí s výplatou na ruku, on exekutorskému úřadu nic za mě platit nemusí, jelikož mám podepsanou splátkovou dohodu na 48 měsíců. Ze zaměstnavatele je toto ale dočasné, jsem jediný ve firmě, komu je takto předávána výplata, bojím se tedy, aby mi nepřicházela na zatížený bankovní účet a já neměl vůbec nic.
Snad jsem to dostatečně objasnil.
Debet 120 tisíc vznikl jak? A když s tím tedy věřitelé souhlasí, proč je problém založit si účet u jiné banky v ČR, v dnešní době je k dispozici i levné bankovnictví, kde Vás poplatky nezruinují...
Debet vznikl půl roční nezaměstnaností, nemohl jsem dostat svým závazkům a nyní musím dluh splatit celý. Nyní si můžu otevřít účet u jakékoli banky v ČR a za několik dnů se tam objeví debet - 120tis. Nezáleží na tom, že už postili jeden účet, udělají to u každého, je to přímo v právech exekutora. Na můj dotaz nebyla zodpovězena konkrétní otázka, asi nechápete do jaké situace se mohu dostat, pokud mi zaměstnavatel oznámí, že mi dále musí výplatu zasílat na bankovní účet. I on mi radil poptat se a zřídit účet mimo ČR.
Děkuji za Váš čas.
Tak jsem to pochopil správně, exekutor má o tyto prostředky zájem, ne že ne. Takže podle mě je to "obcházení věřitele". Na druhou stranu, kdyby si někdo ve Vaší situaci nechal posílat peníze na jiný účet, třeba kamaráda, tomu by je exekutor nejspíše zabavit nemohl, že?
Ne, pokud bych si nechal peníze posílat na kamarádův účet, tak to by exekutor zasáhnout opravdu nemohl. To ale nelze udělat v zaměstnání, kde účet musí být veden na mé jméno.
Již několikrát jsem psal a znovu píši, že neobcházím své závazky ani exekutora, mám podepsanou splátkovou dohodu, kterou plním, proto mi nebyl ani nebude zabaven žádný majetek. ALE. Exekuturoský úřad to má prostě tak nastavené, a to vím od jiných lidí, že i když si otevřete např. 5 bankovních účtů, na každém bude právě ta jedna exekuce a to do pár dnů. Takže když si např. dnes otevřu účet u Komerční banky, za pár dnů zde bude zůstatek -120tis a takto by to bylo u každého účtu. To se nijak neváže na to, že mám splátkovou dohodu, kterou plním, bohužel.
Můj známý je v podobné situaci a výplata mu chodí bez problémů na účet jeho kamarádky.Pracuje na smlouvu a jeho zaměstnavatel neřešil,čí je účet.
Můj zaměstnavatel to řeší kvůli účetní agendě, což je pochopitelné...
Díky, ale již je můj problém vyřešen..
jen tak mimochodem-č.ú. nemá právo zaměstnavatel jakkoli ověřovat-takže paní(e) účetní,zde mám své č.ú,kam chci zasílat mzdu a dál není co řešit-kdo je majitelem,kdo má dispoziční právo atd.je bankovním tajemstvím(zjistí pouze PČR,st.zastupitel a soud)...obecně je pravdou-pro moraluzujicí,že exekutora nezajímá zda budete mít z čeho žít-prostě se dostane k prostředkům(účet je nejjednodušší cesta) a nějaké povinné minimum apod ho nezajímá-podejte si žalobu jk soudu-jenže tou nájem a jídlo nezaplatíte,což exekutoři moc dobře vědí...takže zkusit se domluvit s družkou,kámošem a nechat posílat mzdu k nim na účet-na ten už sáhnout nesmí-pokud je majitelem účtu cizí osoba,ačkoli tam půjde i vaše mzda-pokud splácíte,a stačí i třeba 100,- měsíčně...Prostě jak se začli před pár lety chovat exekutoři k lidem(tím míním zejména ty,kteří si nebrali všelijaké hurá půjčky,ale trošlu do toho "spadli"),tak se lidé začínají chovat k nim(pro zajímavost podle statistik je,nebo byl, každý pátý trestně stáhán)...veřejně to nikdo nenapíše,ale dají se na různých fórech najít "rady a tipy" a ještě jedna zásadní věc-exekutor si nejdříve zajistí své "náklady"(což jsou třeba 3/4 celé vymáhané částky) a pak až-pokud je ještě z čeho,vymáhá a předává prostředky věřiteli...-to bohužel ale věřitelé už nevidí(exekutor se s tím samozřejmě nechlubí) a leckdy se pak diví,že jsou pohledávky tzv.nedobytné,v reálu ovšem tomu tak leckdy není...
domluvte se snějakým dobrým známým, nebo v rodině , ať si založí účet on (nejlépe účet přes internet) a vy ho budete používat pro sebe.
Chtel bych jen podotknout, ze zalozeni si uctu v zahranici neni obchazeni veritele a ani trestnym cinem. Dneska to tak dela vice nez 90% vsech rozumnych a chytrych lidi. Pawel Robert Rak
Ano. Určitě nejlepším řešením je založit si účet v zahraničí a tam si nechávat posílat peníze. Účet v zahraničí Vám tam nemůže český exekutor zablokovat na základě exekučního příkazu (ten platí pouze na území ČR). Takže i v jakékoli zemi v rámci EU by musel k tomu mít povolení od soudu daného státu a navíc exekuce by musela probíhat podle zákonů tamního státu. Např. v Německu neexistuje způsob exekuce zablokováním účtu, tam to jde jedině na plat nebo majetek. Takže nejlepší bude, když veškerý Váš majetek napíšete na někoho z rodiny nebo někoho komu důvěřujete, trvalé bydliště (případně místo podnikání) si necháte napsat na ohlašovnu obecního úřadu a založíte si účet někde v cizině (např. v Německu Vám to zařídí na počkání, potřebujete k tomu pouze Váš platný OP) a tam si budete nechávat posílat peníze. A nemusíte se pak už ničeho bát a žít v klidu a exekutor utře nudli..
Díky.. já budu spláce tolik, abych mohl vést důstojný život a ne tolik, aby mi zbylo sotva na chleba. Díky ztrátě zaměstnání se do takového problému může DOSTAT KAŽDÝ!
Nevím ale jak založit účet v Německu, myslím, že je zapotřebí tam pracovat či přechodně bydlet...
K založení účtu v Německu není nutné tam pracovat ani třeba přechodně žít. Založí Vám ho tam na počkání, stačí pouze Váš platný OP. Nejlepší je to u Deutsche Sparkasse (německá spořitelna), ta má pobočky téměř všude, třeba i v menších přihraničních městečkách. Je potřeba umět jen alespoň trochu německy abyste se domluvil s bankovní úřednicí až Vám tam bude ten účet zřizovat...
Take je mozne zalozit ucet u VR-Bank. Je to Nemecka banka s pobockami v Praze, Liberci a Zitave. vr-bank.cz/...
Dobrý den,
za odpověď moc děkuju! Nicméně i pobočka musí být dle nařízení České národní banky zapsána v obchodním rejstříku.
Zdravím.Chápu Vás.
I já jsem dnes ZJISTIL a to mám 4.bankovní účty již dlouhou dobu že mám všechny v debetu, jeden v částce 40 000,-kč, druhý v částce 30 000,-kč.
Pokud jsem zjistil exekuci je mozne na jejich odblokovaní s tím že si dohodnu a budu každý měsíc určitou částku splácet?
jde mi oto že jsem účty měl lehce v plusu a na žádném jsem kontokorenty neměl. Ted mě zajímá zda si exekutor finance vzal a te´d to budu splácet bance? Aby mě neběžely penály za nepovolený debet a ještě exekutorské penále.
Děkuji.
Neodpovídejte na otázku otázkou...
Dokud dluh nesplatíte, budete na účtu v mínusu a nesplácením dluhů samozřejmě nabíhají úroky, takže i zůstatek na účtu se podle toho bude měnit..
Exekutoři můžou ALE NEMUSÍ přistoupit na splátkový kalendář.
Je to zlodějská mafie s příjmem přes 1 miliardu ročně a veškeré pravomoce jim dali v roce 2001 ODS...to kdybyste šli náhodou k volbám... Já budu volit KSČM. Oni sice mají svou minulost, ale to přece jenom už řada let a i tak se musí řídit Üstavou České republiky, takže rozhodně nehrozí to, co bylo dříve.
KSČM MAJÍ PŘÍMO VE SVÉM VOLEBNÍM PROGRAMU: Skončení soukromých exekutorů a vytvoření SOUDNÍCH s platem, odpovídající dané pozici ve veřejném sektor
Nynější exekutoři si JEN ŘÍKAJÍ "SOUDNÍ", ale podnikají na svou živnost a mají větší pravomoce než PČR. Může například PČR jen tak vylomit zámek vašeho bytu a vejít do vašeho obydlí? Ne, pokud nemají jasné indicie, že se v bytě děje nebo byl spáchán trestní čin. EXEKUTOŘI MŮŽOU KDYKOLI PŘIJÍT, VEZMOU SI CO CHTĚJÍ A NIKDO VÁM NEDOKÁŽE, ŽE JSTE MĚLI DOMA 500TIS A TY ZMIZELY...
Tak to u nás chodí a bude i nadále, pokud zde tyto soukromé exekutorské úřady budou a dokud lidé budou volit strany, které je podporují. To jsou hlavně ODS, TOP09 a VV.
Pamatuji, že za vlády KSČ podvodníci, neplatiči, příživníci a podobní seděli v base. Doufám, že se po vítězství KSČM v příštích volbách k této hezké tradici zase vrátíme.
Podle toho jak budou lidi volit. Je to jen na nás.
Všichni jen nadávají, ale buď volí stále ty stejné strany, které jen zvýhodňujou bohaté nebo k volbám ani nedojdou.
V téhle době je KSČ (podle mého názoru, který nikomu nevnucuji!) jedinou možnou stranou, která by změnila stávající režim. V Evropě už máme tak dost velkou ostudu, jsme známí hlavně dotacemi z EU... O tom se nemluví jen u nás, ale i v ostatních státech..
Myslím, že lidé z 80% ani nečtou volební programy, já ano a PROTO JSEM SE ROZHODNUL PRO KSČM, KTEROU JSEM NIKDY NEVOLIL.
KÉŽ BY SDÍLELO TENTO MŮJ NÁZOR VÍCE LIDÍ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.