Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprava zboží na dobírku

Od: kajdzaska* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, zajímalo by mě, jestli je možné po doručení zboží na dobírku,nejdřív zboží zkontrolovat, zda- li se opravdu o to zboží jedna?Abych předešla koupi zajíce v pytli;) V případě,že ano, tak by mě zajímalo, jaký přepravce/pošta tuto službu umožňuje?Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

meruzalka1
hodnocení

0x

Dobrý den. myslím,že to nejde. V případě,že si dobírku nepřevezmete nemáte totiž ani nárok se do ní opdívat,natož jí pak otevřít. (Říká se tomu porušení poštovního tajemnství).

Mně už se jednou taková situace stala.

Jednou z ničeho nic mi přišel na poštu malej balíček, nevěděla jsem co to je, akorát jem zjistila,že to bylo odesláno z Prahy. Nic jsem v té době nečekala a také jsem nevěděla,co v tom je. Inu, vzala jsem si ho,doma sem ho otevřela a co myslíte že tam bylo? Obyčejná malá a nezajímavá knížka od Reagest Digest Výběru a k tomu složenka na zaplacení té knihy 200,- kč. nevím,co to mělo do nich znamenat,nikdy jsem si od nic nic nekupovala a v životě jsem nic od nich ani neobjednávala. Takže ta zásilka byla nevyžádaná. Tak jsem tu knížku poslala zpět a dodnes jsem jim složenku nezaplatila a ani nezaplatím,protože o nějaké jejich tituly nestojím. Oni se asi takhle pokouší z lidí dostat peníze za nevevyžádanou poštu. Mojí babičku už takle otravovali 17 let. :(

hodnocení

0x

Už se to několikrát - hodněkrát řešilo. Většinou nelze. Zaplatit, před přepravcem rozbalit a případně poslat zpět prodejci (reklamace). Přepravce bude svědek. To samé na poště. Rozbalit před zaplacením lze jedině, když balík jeví známky poškození.

I když jsou vyjímky. Rádce lidus v této otázce poradte.cz/...

Jinak pohledujte tady #rozbalení+balíku

hodnocení

0x

Dobrý den. Nikdo vám nenechá rozbalit zásilku na dobírku, bez zaplacení. Na poště si zásilku zaplatíte a hned na poště jí můžete rozbalit a zkontrolovat. V případě špatného obsahu balíčku, hned udělat na poště zápis. Tak to dělají maminky s dětským oblečením, co jím chodí na dobírku. Zaplatí za balíček, hned u přepážky zkontrolují, zda obsah odpovídá objednávce. Jen můj názor.

repkin*
hodnocení

0x

A proto platim předem, zatim se mnou ještě nikdo nevy******. *smich*

dobirka

Platba předem má nevýhodu když objednáte, zaplatíte a pak se ukáže že zboží není skladem a "bude za týden" - peníze má prodejce, "za týden" to může být ještě nekolik měsíců... Okamžitě stornovat objednávku a sehnat jinde je pak větší problém než u dobírky.

Dobírku hned po zaplacení a převzetí na poště nebo před pošťákem rozbalte a zkontrolujte obsah. Pokud obsah nesedí, tak to sepište s poštou + kontaktujte policii, vyplacení peněz podvodníkovi jde zarazit a nepřijdete o ně.

skye*
hodnocení

0x

Nechte si poslat zboží přes Českou poštu, ale balíček nepřebírejte od pošťáka, nechte si to uložit na poště. Ihned po zaplacení nikam neodcházejte, nejlépe hned vedle okýnka balíček otevřete a pokud tam nebude to, co mělo být, vraťte se ihned na přepážku. Tam sdělte, co se stalo a žádejte sepsání zápisu, nafocení a hlavně POZASTAVENÍ vyplacení dobírky z důvodu podezření na přestupek (nebo u dražších věcí na trestný čin). Zaměstnanec pošty má povinnost toto s Vámi sepsat. A to pozastavení vyplacení dobírky je dobrá věc, protože ty peníze podvodníkovi nepošlou. Sice je hned nedostanete ani Vy, ale máte šanci, že Vám je alespoň po dořešení dají. Následně pak s tímto sepsaným protokolem na policii.

Hovořím z vlastní zkušenosti a také zkušenosti kamarádky, takže to jde, musíte jen trvat na svém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]