Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma nemá ráda mého přítele, co s Tím?

Od: zuza212* odpovědí: 7 změna:
AhojJe mi skoro 17 a jsem zamilovaná. S přítelem jsem už přes rok a chceme dpolu zůstat, ale je tu problém, Moje máma..Vadí jí, že s jsme spolu každou volnou chvilku a neustále mi opakuje že se nemusíme furt vidět a myslí si že náš vztah nemá budoucnost a nemyslí si o něm nic dobrého a ani ho moc nezná, právě, že ani poznat nechce.Taky hodně žárlí na jeho mamku a to bezduvodně, pořád mi předhazuje jak mám teď ,,novou maminku" a že tu svojí mamu uz nemam rada a tak..Vadí mi to jsem rozhodlá že on je pro mě ten zprávný a proto mě mrzí že nemam od mamy podporu a mám úplný strach přijít domů a říct jí jak jsem si to dnes užila třeba s Tomem v aquapark , jen se otočí a odejde, kazi mi radost ze všeho :( nevíte jak dosáhnou toho aby ho měla ráda? Přitom on se tak snaží, je milej , pomáhá ji s nakupama a tak, už nevím co s tim:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

No vaše maminka prostě tak malinko žárlí. Je jí líto, že nejste už její malinká holčička, že budete mít za chvíli svůj život a že vaše dětství velmi rychle uteklo. Až budete mít svoje děti, tak to možná pochopíte. Jak na ni? máte s ta No možná jí tak moc nepovídejte o tom svém příteli. Teď jsem moc zamilovaná, on se vám jeví jako ten nejvíc pravý, ale může přijít doba, kdy vám spadnou růžové brýle a vy zjistíte, že přítel je nic moc. A pak vám bude mamka dobrá. Ještě se zeptám, jak to máte s tátou? Má vaše mamka někoho? Je vdaná? Protože jestliže by např. byla sama, tak i z toho může pramenit její chování. Třebas se upnula jen na vás a má pocit, že vás ztrácí.

doplněno 18.01.13 19:24:

ježíš marjá, co jsem to napsala, mně ta klávesnice snad blbne. Opravuji "Teď jste moc zamilovaná...

zuza212*
hodnocení

Děkuji za odpověď
Asi ano žárlí, také jsem už na to myslela a právě že o příteli jí nikdy neříkám vubec nic párkrát ze začátku vztahu ale pak jsem si uvědomila, že jí to vadí, tak jsem jí o něm už nikdy nic nevyprávěla a to mě právě také mrzí, nemám ani žádnou kamarádku, nemohu si prost s nikým popovídat o svých zážitcích.
A taťka ten se nijak neprojevuje , ale myslím, že tomu nevadí, vlastně ani nevím, protože se nikdy nijak neprojevuje a nic neřekne, takže nevím :( , ale jistě mu nevadí tak jako mamce :/

figurek*
hodnocení

0x

jj, předsudky, žárlivost, ukřivděnost a pocit odstrčenosti.

Problém není na vaší straně, ale na straně vaší matky. Vaše matka se cítí odstrčená a ukřivděná a s tím asi nic nenaděláte. Jediné co bych vám poradil, voďte svého kluka častěji k vám domů. Ať ho vaše matka vidí, ať si na něj zvykne a ať se s ním seznámí. Třeba se vám časem povede vrátit věci do normálního stavu.

hodnocení

0x

Zdravím. Zuzi, neřešte to. Nevnucujte svého přítele mamince. Pokud k němu necítí sympatie, tak to asi nezměníte. Ale pokud vám vztah klape, nenechte si ho kazit a otrávit. Mamka třeba časem sama přijde na to, že chlapec není tak zlý a že nemá důvod být proti němu zaujatá. Vím, že Vám chybí, když se nemůžete s rodiči podělit o to, že jste šťastná, zamilovaná atd. Ale některým rodičům to zkrátka chvíli trvá, než si připustí, že jejich dítě je již téměř dospělé a zamilovalo se...Časem se s tím vyrovnají, že je zde i někdo jiný, než jen o ni. Teď s tím neuděláte nic, zatím má máma odmítavý postoj. Je to škoda. Já bych určitě chtěla vědět, s kým se moje dcera stýká, co je to zač apod...Pokud by to byl slušný chlapec, byla bych ráda, že se nechytla někoho horšího...Máma k tomu dojde také, nebojte se. Chce to jen čas. Vím, že Vás to mrzí a trápí, ale důležité je, že se vy dva máte rádi a že jste našli jeden druhého. Nenechte si otrávit váš vztah nikým a ničím. Mamka se s tím vyrovná a smíří, když uvidí, že pro vás chlapec hodně znamená. Každá máma chce pro dítě to nejlepší a chce, aby bylo šťastné. Věřím, že i Vaše máma pro Vás chce totéž a že to nebude tak zlé, jak se nyní možná zdá...

jakoola*
hodnocení

0x

Vaše maminka se o Vás 17 let starala , byla jste její život . Nyní dospíváte a začínáte si zařizovat svůj život . Pro Vaši maminku je velice těžké dívat se jak její dcera ji už tolik nepotřebuje a má pocit , že je opuštěná a osamělalá , nepotřebná. Dejte mamce čas , ona se s tím vyrovná , najde si jiné vyplnění času.Pro každou ženu je ten přechod jejích dětí z etapy dětství do etapy dospělosti těžký.Je vidět , že máte mamku moc rada , dejte jí to znát . Dejte ji najevo , že ji potřebujete . Běžte spolu (sami dvě) nakupovat , nebo do kina , nebo do saunu ...něco. A nebojte se mamce říct své pocity . Je to Vaše máma - pochopí to a možná i ona řekne své pocity Vám.

adusse
hodnocení

0x
Ahoj.. Tuto situaci znam moc dobre me je uz 18. Ale s.pritelem jsem zacla chodit asi pul roku pred 17-tinama. A jelikos jsem rodicum pritele predstavila dost netradicnim zpusobem tak ho taky mamka moc nemusela s otcem to bylo jine ale mamka ho zacla poradne brat az po trictvrte roce. Ale memusis se bat reakce tvoji mamky ma srach o svou holcicku tak to ma kazda maminka. Musis ji proste ukazat ze on je pro tebe ten pravy a ze nikoho nechces. U me teda pomohlo ze jsem prisla za mamkou a rekla ji jestli chce neco o nem vedet atd... Zkus se treba s mamkou domluvit ze by prisel na obed nebo tak nejak. Drzim palecky ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Moje mamka mamka na přítele nežárlí, ale je moc ráda, když na ni někdy udělám čas a jdeme bruslit, nakupovat, na večeři nebo jen tak na procházku. Třeba ji mrzí, že veškěrý čas věnujete příteli a na ni zapomínáte. Aklidně jí narovinu v klidu řekněte, že máte jen jednu maminku - ji, a pokud si ona myslí něco jiného, tak Vás to mrzí. A že víte, že přítel jí zrovna do okna nepadl, ale že by Váš vztah, který už nějakou dobu trvá, mohla respektovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]