Nejste přihlášen/a.
Můj manžel 45 let pije a kouří , někdy pije tak že se vrátí opilí domů sice nenadává ani my nijak neubližuje je hodný ale opilý. Kouří celkem dost i krabičku deně takže někdy smrdí kouřem. Nejen že tohle leze do zdravý ale i do PENĚZ. Prostě dostane výplatu a prokouří a propije. Peněz moc nemáme vlastně žijeme skoro jen z mého platu máme dvě děti a můj plat není moc vysoký a na vyší plat prostě aktualně nedosáhnu a manžel ten svůj takto rozfofruje. Bylo by potřeba opravit celý dům a opravit celou garáž aby mělo kde parkovat auto. Je mu je to jedno každý den říká že to zítra udělá ale skutek utek de z práce a do hospody až teprve potom domů. Jsme na tom ne moc dobře bylo by potřeba opravit a i nakoupit nový nábytek ale toho prostě nezajíma raději než pořádnou obývací stěnu která není podepřená si koupí cigarety nevím co dál sem v bezradné životní situaci. Tatínek my sice pujčil ale je to takové hloupé si pořád pujčovat. Půjčil my i bratr. Vážně NEVÍM JAK DÁL
Já si myslím, že vy přesně víte, co máte dělat. Jen pořád věříte na zázraky, že mu to dojde, že se polepší, že se něco změní. K nějakému radikálnějšímu řešení jste se ještě nedoplakala. Nedoplakala, protože to je je to správné slovo. Jinak bych napsala nedozrála. Až si uvědomíte, že on nemá žádný důvod se změnit, že vpodstatě nechce žádnou změnu, že o ni nestojí, je spokojený s tím, jak to je. Má střechu nad hlavou, navařeno, ustláno, vlastně povinností zas až tolik nemá a to, že vy vedete nějaké řeči, je mu lhostejné. Kdyby to takhle nebylo, už by to změnil. Vaše řeči a výčitky a pláč bere jako nutné zlo. To pustí jedním uchem tam a druhým ven. Má pohodlný život, protože vy všecko zajistíte a z hanby před ostudou, ještě zakryjete a omluvíte. Až bude muset nést důsledky svého jednání pak se alespoň zamyslí. Ale já si myslím, že ani to už nepomůže. Je závislý, má naprogramovaný mozek na alkohol. Konec, tečka. Žádná změna, žádný zázrak se nebude konat.
Až vám tohle dojde, přesně budete vědět jak se zachránit a také své děti.
Vím to, měla jsem to také tak.
Váš manžel vám nedává na domácnost vůbec nic? Celou výplatu propije a prokouří? Takovou situaci lze řešit - soudně. On je totiž povinen přispívat na výživu dětí. Takže je možné i za trvání manželství podat k soudu žádost o stanovní výše výživného na děti, které by vám váš manžel na děti musel přispívat. Ale nevím, jak se vám toto řešení bude líbit. Vy nejste povinna celou domácnost táhnout ze svého platu. Pokud nechcete ten soud, tak to udělejte jinak. Ze svého platu živte jen sebe a své děti. Manželovi nevařte, neperte, nestarejte se o něho do doby, kdy vám přispěje penězi na domácnost. Nelíbí se mu to? No a co? Vám se taky nelíbí jeho kouření a pití. Musíte být rázná a důsledná.
Řekněte mu, že ho opustíte, pokud nepřestane pít, ale pokud se bude snažit přestat, tak při něm budete stát. Musíte být důsledná. Pokud se vám vysměje, tak seberte děti a běžte na přechodnou dobu bydlet třeba k prarodičům (k vašim rodičům) a řekněte muži, že ho k dětem pustíte, až přestane pít.
Hlavně musíte být důsledná. Nějaké to "zítra" "potom" atd. vůbec neberte v potaz. Teď nebo nazdar.
Ale pokud se začne léčit, tak mu pomáhejte, co to půjde .
Byt mate spolecny,nebo ci je?Pokud vas,rozvedte se,jine to nebude.Pokud jeho,tak spis premyslejte kam utect.Tady je z velka zavislost,kdyz neni schopen myslet,jak je rodine,bez penez.Pokud pije,je mimo real,uplne jine mysleni,neprohlidne do reality.Je proste ozralej,tak co by jste s nim chtela resit.Nechte ho spadnout na hubu,odejdete a jestli mu budete tolik chbet jako rodina a bude hodne chtit,tak mozna prestane.Ja vim,treba namitnete,to se mi to mluvi.Ale ja jinou cestu nevbidim,protoze s opilcem nejde hovorit normalne.Kdyby vas mel vas tatinek jeste vice rad,tak vam zadne penize neda,aby jste se vzchopila a opustila muze.Lituje vas,ale to vam moc nepomuze.Myslete na deti,co by jste jim jinak treba mohla doprat.
Váš manžel 45 let kouří a nebo je mu 45 let? Předpokládám, že je mu 45 let, bude žít ještě asi 15 let. Zkuste se najíst jen vy a děti a pak peníze schovejte, řekněte, že na jídlo není, že by měl něco přispívat, že se zdražilo. Zatajujte před ním výši svého platu a šetřete si bokem peníze. Pokud nebude doma jídlo, tak on začne přispívat. Zkuste kupovat levnější věci, co mu nebudou chutnat, nebo nenápadně zmenšovat porce.
Kouření je zlo. Stojí to moc peněz a skutečně to škodí zdraví.
Kdyby chodil na pivo jenom jednou týdně tak by mu víc chutnalo.
Evidentně je už alkoholikem, a tohle nevyřešíte. Bude to horší. On příjde o práci, nebude mít peníze, bude agresivní. Je potřeba abyste v tu chvilí už byli od něj pryč.
Asi byste se měli rozvést, dokud máte dům. Soud dá dům pravděpodobně vám a dětem.
Je mi to líto, ale tohle jinak nedopadne.
Je to taková situace u které by ste čekali že se může stát jiným ale ne vám. Jenže když se rozvedem kam s dětmi půjdu dům je jeho těd už se nějaký měsíc snažím aby kus domu napsal na mě. Kdyby mi tatínek nepučil sebrali by nám auto.
Sezente si podnajem,prijde vas to levnejc,nez zivit alkoholika.Auto mate spolecne,nebo je take na manzela?Znam pani,ktera je v ID a s dcerou se take odstehovala do zarizeneho podnajmu a zvlada to.,hlavne ma klid.Nemate ani napsany barak,ten vas je pekne vykutaleny.Prominte,ale kdo vi jestli vite o vsech jeho dlzich.Aby jste se nedivila.Ja bych se sebrala i s detmi a nechala mu tam holobyt a nerekla bych kde bydlim.Kdyz budete sama,je take mozne ziskat prispevek na bydleni.takze hlavne shanejte podnajem s radnou najemni smlouvou a trvalym prihlasenim,jinak vam nedaji nic.Urcite to zvladnete,ale nechtejte spadnout uplne na pusu,aby jste prisli o vse,kam honem a s cim pujdete?
doplněno 07.06.12 18:37:Vas muz pracuje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.