Nejste přihlášen/a.
Krkovičko, buď v pohodě - moje malé sestřenice měly díru po zubu třeba i půl roku. Jedné sestřenici dokonce vypadaly všechny mléčné zuby (po lécích), a křivé je nemá.
Já jsem měla vždy problém spíš hodně zubů a malá pusa, 2x jsem byla na operaci vyndavat nadbytečný zub. Rovnátka jsem dostala vyndavací, vypadávaly mi z huby, jednou jsem je našla ráno rozšláplé pod postelí a od té doby jsem je nenosila. A zuby křivé nemám
Syn (18 roků) a dodnes má přední horní i dolní řezáky a špičáky mléčné zuby! Na RTG vyšetření se ukázalo (v cca 13-16? nwn kdy),že se druhé netvoří.Jedna zubařka mu je chtěla vytrhat a rovnátky je stáhnout ze stran dopředu,To jsme zamítli a po doporučení od dalších asi 4 zubních lékařů jsme to nechali být,s tím že pokud by vypadli sami třeba v 17,tak již půjde udělat můstek.Zatím netřeba-zuby drží jediné je ,že jsou oproti ostatním menší.
Mám stejný problém u vnuka. Vypadly mu mléčné zuby a ze čtyř "pětek" mu narostla jen jedna dole. Ostatní 3 ne a lékař zjistil, že pro ně nemá v dásních základy a nikdy mu tedy nenarostou. Tak to dcera řeší.
Buď se ostatní zuby roztáhnou a mezery zakryjí, budou možná ovšem růst křivě. Nebo dát umělé, což je ve 13 letech dosti zvláštní, roste obličej a s tím i ústa. Lékař uvažoval o nějakých rovnátkách za 25 tisíc a dceru málem křísili. Ale asi nebude zbytí.
Když má dcera lepší náladu, směje se, že vnuk nemá některé zuby proto, že mu je sebral jeho strýc - tomu totiž naopak několik zubů vyrostlo potřetí. Inu, v přírodě se najdou různé odchylky, bohužel, jednu právě řešíme my.
Zahděte k lékaři, zda má dcera pro druhé zuby všechny základy. Pokud ne, budete to muset řešit dál. Ze zkušenosti vím, že to není příjemné ani levné. Jaga.
Jo setkala jsem se s tím. U svého dítěte. Nikdy mu nenarostou dva zuby - prostě se ty dospělácké nezaložily. Takže i nyní, ve svém pozdním věku má jeden mléčný zub jako zástupný za ten dospělácký. A musí se o něho pořádně starat, aby mu vydržel co nejdéle. Jo a poznalo se to až na rentgenovém snímku u zubaře.
Dobrý den, mě je 13 let a zhruba před rokem a půl jsem byla u zubařky. Ta mi řekla, že mi rovnou vytrhne mléčnou šestku vlevo nahoře. Tak mi píchla injekci a začalo trhání. Zub vůbec nešel ven, cítila jsem hodně nepříjemný tlak a krvácení vůbec nešlo zastavit. Vzala jsem si Ibalgin proti bolesti a časem to přešlo. Už jsem si té díry nevšímala a všechno bylo zas v pohodě. Po pár měsících jsem měla jít na prohlídku na rovnátka, protože mám příšerně křivé zuby. ... Po nějaké době jsem si u téhle zubařky mohla prohlédnout fotku z takového foťáku - díky těm fotkám vidí, jak zuby rostou, kořeny atd. A až ona mi řekla, že šestku nahoře vlevo (druhý zub) nemám vůbec založenou! A to mi ta moje (jiná) zubařka tehdy tvrdila, že mi ho vytrhne, protože už vidí ten druhý zub, jak za ním roste! Teď se mi k tomu musí do rovnátek vytrhnout úplně druhá, zdravá čtyřka (na druhé straně) :/
Takže, buď zub doroste nebo je taky dost možné, že třeba není ani založený...Jinak bych být vámi zašla k zubaři, aby se na to podíval a co se týče toho, že by mohly být zuby křivé, to bych řešila rovnátky...
Zdraví Aneta311
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.