Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadl mléčný zub, neroste nový

Od: krkovicka* odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer.Chci se zeptat zda jste se stim někdo nesetkal.Už jsou to bezmála 3měsíce co dceři vypadl mléčny zub ale nový doteď nikde.Dásně ani nemá nalite.Jedna se o dvojku nahoře a bojím se aby jedničky nešly na křivo.Když tam mají místo.Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Krkovičko, buď v pohodě - moje malé sestřenice měly díru po zubu třeba i půl roku. Jedné sestřenici dokonce vypadaly všechny mléčné zuby (po lécích), a křivé je nemá.

Já jsem měla vždy problém spíš hodně zubů a malá pusa, 2x jsem byla na operaci vyndavat nadbytečný zub. Rovnátka jsem dostala vyndavací, vypadávaly mi z huby, jednou jsem je našla ráno rozšláplé pod postelí a od té doby jsem je nenosila. A zuby křivé nemám :)

krkovicka*
hodnocení

Aha.Takže mám být v klidu.Já jen že tý jedničky má jak lopaty a mezi něma mezirku.Ne dost velkou.Pokud jí nevyrasi ta dvojka tak aby jedna z jedniček nešla do křiva.K zubaři jdeme v září.Tak uvidíme.Doteď jí mléčny padali neboť se tlačily další.Děkuji.
cocinkamichalka*

Ono se to srovná. Ale pokud to máte v rodině (křivé zuby), bylo by dobré, aby ji doktorka poslala na RTG celé čelisti - tam jde vidět, jak jsou zuby "nachystané" na vyrostení... A podle toho se pak postupuje i při případném trhání zubů na rovnátka...

hodnocení

2x

Syn (18 roků) a dodnes má přední horní i dolní řezáky a špičáky mléčné zuby! Na RTG vyšetření se ukázalo (v cca 13-16? nwn kdy),že se druhé netvoří.Jedna zubařka mu je chtěla vytrhat a rovnátky je stáhnout ze stran dopředu,To jsme zamítli a po doporučení od dalších asi 4 zubních lékařů jsme to nechali být,s tím že pokud by vypadli sami třeba v 17,tak již půjde udělat můstek.Zatím netřeba-zuby drží jediné je ,že jsou oproti ostatním menší.

krkovicka*
hodnocení

Dva měsíce jí trvalo než zub/mléčný vypadl.Zubařka ho viděla ve stádiu menšího vyklani a nechala to na nas,že je ještě kolem srostla dásně a že holku trhanim nechce stresovat.Každopádně v tom září budu požadovat rentgen.Zub je už venku tak už ho nic Nezachrání.Máme se na co těšit teda.Snad to bude v pohodě.*modla*

hodnocení

2x

Mám stejný problém u vnuka. Vypadly mu mléčné zuby a ze čtyř "pětek" mu narostla jen jedna dole. Ostatní 3 ne a lékař zjistil, že pro ně nemá v dásních základy a nikdy mu tedy nenarostou. Tak to dcera řeší.

Buď se ostatní zuby roztáhnou a mezery zakryjí, budou možná ovšem růst křivě. Nebo dát umělé, což je ve 13 letech dosti zvláštní, roste obličej a s tím i ústa. Lékař uvažoval o nějakých rovnátkách za 25 tisíc a dceru málem křísili. Ale asi nebude zbytí.

Když má dcera lepší náladu, směje se, že vnuk nemá některé zuby proto, že mu je sebral jeho strýc - tomu totiž naopak několik zubů vyrostlo potřetí. Inu, v přírodě se najdou různé odchylky, bohužel, jednu právě řešíme my.

Zahděte k lékaři, zda má dcera pro druhé zuby všechny základy. Pokud ne, budete to muset řešit dál. Ze zkušenosti vím, že to není příjemné ani levné. *mala* Jaga.

krkovicka*
hodnocení

25tisíc?! Za to už je auto nebo zahraniční zájezd.Teď jsem z toho divoká... :(

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Raději zavolejte zubaři, ale nemělo by to nic znamenat. Mně když lékař vytrhl mléčný zub, tak mi tam čtyři roky žádný nenarostl. Není pravidlo, že by měl hned vyrašit nový a to i když vypadne sám dle mého názoru :)

eulalie*
hodnocení

0x

Jo setkala jsem se s tím. U svého dítěte. Nikdy mu nenarostou dva zuby - prostě se ty dospělácké nezaložily. Takže i nyní, ve svém pozdním věku má jeden mléčný zub jako zástupný za ten dospělácký. A musí se o něho pořádně starat, aby mu vydržel co nejdéle. Jo a poznalo se to až na rentgenovém snímku u zubaře.

aneta311*
hodnocení

0x

Dobrý den, mě je 13 let a zhruba před rokem a půl jsem byla u zubařky. Ta mi řekla, že mi rovnou vytrhne mléčnou šestku vlevo nahoře. Tak mi píchla injekci a začalo trhání. Zub vůbec nešel ven, cítila jsem hodně nepříjemný tlak a krvácení vůbec nešlo zastavit. Vzala jsem si Ibalgin proti bolesti a časem to přešlo. Už jsem si té díry nevšímala a všechno bylo zas v pohodě. Po pár měsících jsem měla jít na prohlídku na rovnátka, protože mám příšerně křivé zuby. ... Po nějaké době jsem si u téhle zubařky mohla prohlédnout fotku z takového foťáku - díky těm fotkám vidí, jak zuby rostou, kořeny atd. A až ona mi řekla, že šestku nahoře vlevo (druhý zub) nemám vůbec založenou! A to mi ta moje (jiná) zubařka tehdy tvrdila, že mi ho vytrhne, protože už vidí ten druhý zub, jak za ním roste! Teď se mi k tomu musí do rovnátek vytrhnout úplně druhá, zdravá čtyřka (na druhé straně) :/

Takže, buď zub doroste nebo je taky dost možné, že třeba není ani založený...Jinak bych být vámi zašla k zubaři, aby se na to podíval a co se týče toho, že by mohly být zuby křivé, to bych řešila rovnátky... :)

Zdraví Aneta311

naty*
hodnocení

0x
Ahoj rozkývala jsem si zub a potom mi vypadl nevím jestli mi nevypadl předtím, no prostě neroste mi špičák. Vykývala jsem si ho asi před rokem a půl.
Zajděte k zubaři. Udělá rentgen a hned budete vědět, kde je problém. Je i možné, že nový zub má málo místa a pokud nebude mít místo včas zkřiví se vám zub/y.
Já nosil asi rok noční rovnátka, aby se mi zub vešel. Bylo to někdy v sedmé třídě.
iz*

Naty, to je otázka pro tvého zubaře. Udělá ti rentgen a zjistí, jestli vůbec má druhý špičák základ.

A příště si s kýváním zunů nehraj. Pokud je přiměješ vypadnout předčasně, růst druhých se neurychlí a vzniklá mezera může mít za následek křivé okolní zuby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]