Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych požádat o radu. Před 3 dny jsem si vzal od jednoho kluka číslo na jednu holku, která se mi už dlouhou dobu líbí. A co se nestalo, on jí to řekl a nepříjemná situace byla na světě. Když se mi na to ptala, zachoval jsem se jako zbabělec a to, že jsem to všechno popřel. Vůbec nevím proč, není blbá a jistě jí to došlo. Ale co mám dělat teď?
Dobrý den. Miky, chybu může udělat každý. Pokud se k vůli tomu nyní cítíte provinile, zkuste jí to vysvětlit. Že jste zpanikařil a že Vám hodně záleží na tom, aby si o Vás nemyslela nic špatného. Aby se nezlobila, že se Vám líbí a rád byste jí poznal blíž. Jako omluvu můžete nabídnout pozvání na zmrzlinu.
Ano, přesně tak. Věřím, že ocení, že jsi se přiznal a vysvětlil jí to.
Takže jí mám zavolat, a říct jí aby se nezlobila. Pokud to pochopí pozvat na zmrzku? (je mi 13)
No dobře, ale teď je problém smou odvahou která je někde hodně nízko. Navíc, dnes mi ještě jiný kluk řekl že se jí prý líbím, ale nedala mi to najevo. Tak nevím co si o tom myslet.. No hlavně ta odvaha jí zavolat.
Miky, tu odvahu v sobě musíš najít. Nikdo jiný to za Tebe neudělá. Ona se třeba stydí také. Takže pokud se necítíš na to, abys jí zavolal, pošli jí sms. A v té jí to vysvětli tak, jak jsem psala výše. Uvidíš, zda odepíše a jak bude reagovat. To bys zvládnout mohl. Nezapomeň, že odvážnému štěstí přeje. Musíš mu jít jen naproti.
Pokud si myslíš, že je taková drbna, pak to bude těžké. Tak posbírej odvahu a přece jen jí brnkni. Říkej si, že Ti hlavu neutrhne, vždyť o nic nejde. Jen krátký hovor, nic víc. Uvidíš, dopadne to dobře. Anebo na to přestaň myslet a prostě to neřeš.
Děkuji Ti, Miky. Tak jestli nenajdeš odvahu, abys jí napsal, nebo zavolal, pošli jí sem, na poradnu. Já jí to vysvětlím a ještě jí poradím, jak tě může získat....Ale tlf. sis bral od kámoše nejspíš proto, abys jí mohl zavolat. Tak se toho neboj a nestyď se. Vždyť stačí pro začátek dvě věty- promiň, řekl jsem si o to Tvé číslo a nechtěl jsem o tom před nikým jiným mluvit. Tak se omlouvám a nechtěla bys jít někdy na zmrzku?...Pak také určitě něco řekne ona a bude to v pohodě, uvidíš. Když nenajdeš odvahu k tomuto, těžko jí budeš hledat třeba k pozvání na procházku. Budeš mít strach, že by vás spolu mohl někdo třeba vidět a rozkecá to ve škole...Tak klídek a odvahu!
Tak jí řekni - dobře, nic se neděje, jen jsem se zeptal. Tak se měj...To je vše.
Tak jsem jí nakonec nezavolal, ale chtěl jsem si s ní promluvit ve škole. Byli jsme sami na zastávce ale neodvážil jsem se. Už fakt nevím..
Zdravím Tě, Miky. Prosím Tě, nic si z toho nedělej. Jestli se stydíš a nemáš odvahu děvče oslovit a vysvětlit si s ní věci, nevyčítej si to. Nemá smysl tlačit na pilu. Když to nejde, tak to prostě nech uležet. Je Ti teprve 13 let, dá se pochopit, že některé věci prostě chtějí čas. Ber to tak, že jsi se snažil a moc jsi chtěl...Ale nedokázal jsi to překonat. Přiznat si to, chce také odvahu a tu jsi našel. Budeš jí mít i v ostatních věcech, ale prostě to chce víc času. Netrap se tím, nech to jednoduše odeznít a vyšumět. Třeba až s tím budeš smířený, tu odvahu dostaneš. Je mi líto, jinak poradit neumím. Ono se tohle nedá naučit, když se člověk cítí tak, jak se cítí a nedovede to sám překonat. Nic jiného nepomůže, než si dopřát čas a tu odvahu posilovat a trénovat. Začni třeba tím, že až se Ti stane zase něco takového, jako s tlf. číslem oné dívky, nepopřeš to a na dotaz děvčete odpovíš po pravdě. A neboj se posměchu předem. Jen hloupí posměváčci by se Ti smáli a vtipkovali o tom...
Takže sem jí napsal: říkala si, že jestli něco chci, mám Ti napsat. Hodí se ti to teď? Neruším tě?
Odpověď: Fajn, beru to zpět, nepiš mi a jdi někam jo?
Nemůžem se normálně bavit?
Odpověď Ne. Polib si.
Tak ok, jen jsem se zeptal. Tak se měj hezky.
Odpověď Tak se mit nebudu, dokud mi budeš psát.
Ja bych nepsal, pravě proto bych s tebou rád mluvil.
Odpověď: Jestli me budes porad otravovat, mam ti vzkazat, ze si te tata poda, tak opatrne.
Nikdy jsem jí takovouhle nezažil. Poraďte co mám dělat. Nestojím o problémy, ale je moc hezká a až do teď se mi zdála hodná, přívětivá. Možná měla blbou náladu, bůch ví.
Miky, tak Ti zkusím ještě jednou odpovědět. Možná, že se Ti jen zdála být hodná a vlídná. Viděl jsi jí v lepších barvách, než se projevila nyní. Našel jsi odvahu a to se mi na Tobě líbí. Ale hned taková sprcha od ní? To je mi upřímně líto. Tady to ale tedy nemá žádný význam, usiluješ o přízeň někoho, kdo o Tebe nestojí. Zapomeň na ni, úplně jí ignoruj. Zklamání přejde. Hezkých holek ještě potkáš moc a kde není zájem, nemá smysl se vnucovat. I kdyby byla sebehezčí, za mrzutosti, ani trápení, Ti to přece nestojí. Přeji Ti větší štěstí na děvčata.
doplněno 12.06.12 21:01: Není zač. Ať se daří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.