Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
žiju s přítelem, který je závislý na počítačové hře. Není den kdyby nehrál, a je jedno jaká je to zrovna denní hodina. Nějak se s tím nemohu vyrovnat a nevím co mám dělat. Myslíte si, že se to změní? Nebo že to bude jen horší? Už jsme se kvůli tomu několikrát pohádali, a on je pak raději když jsem doma a nemluvím mu do toho. Nevím co dělat, můžete mi někdo poradit?
Díky moc
doplněno 14.11.08 13:01:
Já bych se na něj vysrala! K čemu takový vztah, když je mu je hra milejší než Vy a když on v podstatě TRPÍ, když s Vámi musí trávit nějaký čas a je nejradši, když doma nejste doma, má čas na hraní a nikdo mu do toho nekecá. Kdyby mi tohle dělal můj přítel, tak to skončím a přestanu ze sebe dělat debila, který se o někoho stará, hřeje si ho na srdci, záleží mu na něm a ten druhej je pak akorát otrávenej, že se mnou musí chvíli být. Dala bych mu ultimátum - buď chce být se mnou a bude to dávat patřičně najevo, nebo si chce hrát a já s ním tím pádem nebudu ztrácet čas. Tohle píšu proto, že celou diskusi sleduji už od začátku a vidím, že to jeho hraní není z nudy, kdy by jen vyplňoval volný čas. Ale tohle je jen můj názor, jak bych se zachovala já. Já totiž potřebuju, aby mi partner dokazoval, že se mnou chce trávit čas a je mu to příjemné. Ne že je z toho otrávenej a já se ho musela doprošovat každé minuty ...
.. dobrý den, díky za takovou radu, myslím si, že máte pravdu...hraní z nudy to opravdu není.. a po vašem vzkazu si uvědomuji, že opravdu pro něj nemohu být tak důležitá a tak moc se mnou trávit čas nechce, když dá přednost před hrou... díky moc za radu...
Hrat Wow = byt nolifer. Tohle je znama vec. Samozrejme jsou"hraci"a"hraci". Ja jsem byl na tom stejne zavisly. Videt pritelkyni jen kdyz je to nezbytne nutne, aby se predeslo velkym krizim, jinak jen WOW. Clovek se z toho nevyleci a uz vubec ho nedonutite, verte mi. On to musi pochopit sam. Kdyz jsem prestal hrat poprve, tak si moc nepamatuju, proc. Myslim, ze jednou proste prisla strasna depka, ze sedim jen u WOW a, mozna dokonce opily, jsem to smazal. Ne nadobro, ale jakmile se clovek donuti to jednou smazat, podruhe uz je to o neco snazsi. A tak jsem dopadl - asi 3 roky bez WOW. Ted o prazdninach jsem dostal nove spolubydlici, kteri hrali nonstop WOW... a kdyz to clovek vidi a nema nic zajimavejsiho na praci... zacal jsem take. Vicemene hlavne i proto, ze kdysi pred temi tremi lety jsem nezkusil ve hre vsechno a chybelo mi to a citil jsem, ze bych to chtel nekdy dodelat. A tak jsem to proste musel dojet, vyzkouset si ve hre spoustu veci a pak - a hlavne s pomoci - jsem toho nechal. Bylo treba svuj ucet naprosto zdecimovat, abych mel jistotu, ze uz se na nej nevratim. Protoze sbirat vsechno znovu, to je na tom to nejtezsi a casove nejnarocnejsi a nejnudnejsi. Co se tyce te pomoci, bylo to ovlivnene znamymi, kteri me donutili premyslet o ruznych vecech a ja si mimo jine uvedomil, ze hrani je ztrata casu.
Nezmenite ho. On na to musi prijit sam. Nepomuzou vyhruzky - ty akorat vedou k tomu, ze to bude skryvat. Bud trpte dal a doufejte, ze mu to nekdy dojde, nebo se rozejdete. A treba prave rozchod pro nej bude impulzem, ze by se mel zamyslet. Ja take potreboval impulz. Vidim tu ale velky problem: jestli hraji i lidi v jeho blizkem okoli, prestat je o to tezsi. A jestli navic hraje na oficialnich serverech, takovych uctu se vzdava o to hur. Na druhou stranu, pokud uz neceho za tu dobu ve hre dosahl, mohl by ucet prodat a mit z toho aspon nejake uspokojeni.
A jestli to bude horsi? To pravdepodobne dlouhodobe ne. Osobne neznam hru, ktera by byla navykovejsi. Ostatni hry uz ho nikdy tak"nechytnou".
22 let
... Ahoj.. díky moc za pěknou odpověď... no tak potěšila mě jen jedna věc, že to už to snad nebude horší... i když teď má přijít nějaký nová data disk.. tak myslím, že když už teď třeba jeden den vynechal tak s objevováním novém země.. a nových možností bude znovu hrát hodně... bojím se že v jeho věku už by na to dávno přijít mohl.. a doposud se tak nestalo...ale děkuji ještě jednou za váš názor...
Musíte to prostě vzít do vlastních rukou.
jste ženská, prokristapána, ženský mají na chlapy tucty a tucty pák a fíglů a všelijakejch různejch pomůcek. Je tedy fakt, že ne vždycky fungujou, ale stejně.
Síla slabšího pohlaví spočívá ve slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví... xD
Samo se to nezlepší, protože jak to nebude WoW, tak to může být cokoliv jiného... Musíte to zkrátka vzít do vlastních rukou.
Nebo tak něco xD
.. no ženská sice jsem, ale zkoušela jsem už skoro všechno... a nic... prostě jak říká,hra je jeho relaxace, nejvíce si odpočine a uklidní u ní... takže je to docela těžké...ale děkuji...
no když ono je to těžký... kvůli WoWku mi vztah skončil - i když to dotyčný určitě vidí jinak. Akorát jsem obtěžovala, když jsem chtěla , aby se mi věnoval a on zrovna chtěl expit (což bylo pořád, kdykoliv jsem tam byla i nebyla). Byla jsem něco jako vzduch, který se prostě nedá dýchat.
Tahle kapitola je naštěstí za mnou, nepomohlo nic, žádné ženské techniky, WoWko bylo prostě silnější. Silnější než sex, silnější než dobrý jídlo, než posezení v hospodě. Já osobně to nechápu, ale viděla jsem to na vlastní oči, takže vím, o čem mluvím. A přesně jak tady padlo... Buď to pochopí sám, že něco není v pořádku a měl by se sebou něco dělat, nebo je tu každá rada drahá.
Jestli je závislý jen na hře - nechala bych ho, at jí dohraje.Nedejte mu možnost at se dostane k počítači, jděte s ním ven, nebo si povídejte - zkuste prostě trávit spolu čas.Určitě ho to přestane bavit...Hodně štěstí!
trvá to už rok... a bohužel se to ani trochu nezměnilo... navíc je to hra přes internet, takže je tam pořád něco nového... třeba ho nudím, nebo nevím proč upřednostňuje hru předemnou...
...no on ji ale už rok nedohraje... a když je mimo PC tak je nervózní a teší se domů jak si k tomu znovu sedne..
... nebo prostě řekne, že jde hrát a nehne s ním vůbec nic...
Ahoj...Záleží jak dlouho to už trvá.Pokud je to problém v počátcích,dal bych tomu ještě čas
.A pokud je to na jedné hře,tak jí někdy dohraje ne...?
Všechno jednou pomine,pokud to není extrémní závislost...Mluvím ze své zkušenosti...Radím najít si svoji"závislost"... třeba domácího mazlíčka
,plně se mu věnuj a pozoruj přítelovu změnu v chování... Třeba si uvědomí,že se ti málo věnuje a změní se...
šikovně vylitý hrnek kafe nebo rána elektrickým palaryzerem zneškodní stroj, když to uděláte víckrát za sebou...no a co sex, dítě, práce, asi má příliš volného času a neví roupama co dělat...z druhé strany je dobře že negembluje stroje za prachy...ale i tak je asi případem pro odbornou pomoc...závislost...hezký den, a dejte vědět jak jste dopadla, anebo pryč od něj...
.. ..díky hře, ani ten sex moc není, protože jak řika, nejlepe se odreaguje u hry... a děti? je rozvedený a má 3 kluky, kteří hru hrajou taky.. takže to ho moc nežene... a volný čas? ten právě tráví u PC.. plně ho zaměstná... ...
Zatracený WoWko.
Jinak bych asi souhlasil s axusem... chtělo by to nějaký radikální tah, abyste dala najevo, že jste silně nespokojená... přecejen už je dost starý na to, aby si mohl uspořádat svoje hodnoty.
To bych taky odhadnul Ale opět tady nikoho nenapadlo že to může být psychologický problém. Závislost na PC...gemblerství (nebo jak se to píše) může být prakticky to samé. Takže si o tom promluvit. A nebo je taky možnost, že partnera už vůbec nezajímáte. Možná by pomohlo odstěhovat se nějaký čas k rodičům. Ničit počítač je blbost. To by jste byla jen sama proti sobě.
No takovýho mám taky doma,ale nevím proč vám to vadí? Každý má nějaký koníček..A co má dělat když má volno? koukat do stropu? Musíte taky vymyslet nějakou společnou aktivitu,výlet někam,jít do kina-určitě s vámi rád zajde,ale když nic není na práci,tak se věnuje svýmu koníčku-vím o čem mluvím.Proč ho za každou cenu odtrhávat od něčeho co ho baví.Tak si taky najděte nějaký koníček.Ale jestli je to tak že nemá absolutně o nic jiného zájem,tak to už taky nemá cenu řešit.
Záleží čemu říkáte koníček a čemu závislost, jak řešíte vy, že přijdete domů a první co tak vidíte přítele sedět u compu, když se s ním bavíte dívá se do obrazovky, když po něm něco chcete tak si to můžete udělat sama, protože zrovna se ve hře děje něco důležitého..a to Vás baví vymýšlet program jen aby nehrál a pokud program není, tak prostě se smířit, že on nic nevymyslí... protože hraje? Nevím, ale mít koníček od 7 hodin večer od 2 hodin do rána... no nevím.. nechám si poradit.. co v té době každý den dělat...
Tak to zase ne,když ho o něco požádam,tak mi rád pomůže a kolikrát ani nemusím nic říkat...vidí že jdu vařit,tak vstane a jde mi oloupat brambory,když začnu uklízet,tak opět vstane a začne třeba luxovat.Je závislý...dokonce taky hraje WOW a další 3hry do toho! Ale ví kde jsou hranice-většinou.Taky občas vymyslí nějakou aktivitu,ne jenom já. Jestli tě má přítel rád,tak se bude aspon trochu snažit když ho upozorníš na to že bys ocenila kdyby se ti víc věnoval. Ale jestli to bude stále ignorovat,tak už bych nic neřešila a šla od něj preč.,protože nevím k čemu by mi byl chlap kterýmu bych byla ukradená.
.. tak to máš dobré... to v mém případě hranice moc nezná, nebo když už si uvědomí, že možná hraje až moc, tak jeden den tedy vynechá, jdeme třeba do kina, pak se ale vrátíme a znovu si tam sedne, aby se alespoň podíval co se prodalo... a po zbytek týdne hraje s tím, že se mnou byl v kině jeden večer, tak teď že může zase hrát... no snažila jsem se ho upozornit, už několikrát ale je to docela beznadějné.. až v největší nouzi kdy má možná výčitky on , přijde třeba ten jeden večer kina...
No já bych řekl že WOW je taková moderní droga protože kámoš kterej s náma dřív chodil do hospody na zábavy atd. se od doby co začal hrát WOW cca před půl rokem úplně změnil přestal kamkoliv chodit jenom hraje WOW a když ho někdo potká tak jediny o čem se chce bavit tak je ta hra. Nakonec to dopadne jak v červeným trpaslíku a lidi se budou napojovat na 4 roky na nějakou herní konzoli
nechce se mi číst, co psali ostatní, takže se omlouvám předem
Z mého příkladu: do 18-ti jsem hry hrál každý den několik hodin, nebyl den aby to nebyla pravda nebo tento ten byl doslova ztracený... pak jsem u PC více pracoval než hrál a v současné době hry hraju jen v určitých časových období tzn. měsíc ano (2 hodiny večer) a pak 2 měsíce ne. Celý den už u nich nejsem a většinou vydržím jen 2 hodiny. Už mě omrzely a nedokáži na ně soustředit svůj zájem. Raději vezmu pilu na zahradě.
Teď se s manželkou spíše dohadujeme, že ani práce u PC není to nejlepší trávení dnů do nocí. a tady to je o kompromisu. Můžu u PC pracovat méně, ale něco tím ztrácím. Je to dlouhý boj, ale u nás to vyšlo a už si dokážu dát pauzu a celý víkend PC nezapnout
Ohledně těch her bych poradil, aby přítel přestal hrát strategické hry (vyjma rychlých). U akční hry zabije za půl hodiny masu lidí a lecos dokáže, u strategie za půl hodiny založí vesnici a rozkouká se... jsou hodně časově náročně. Pak se není co divit, že to žere hodně času. Strategie typu Settlers se hrála jedna kampaň kolem 8 hodin a pokud člověk prohrál hrál ji zase znovu
Dobrý den všem, kteří mi odpověděli na moji otázku,
snažila jsem se z toho vzít co jen bylo možné a žádná změna se nestala. Nebo spíše? Stala.. včera vyšel nový Data Disk ke hře, takže co jsem si myslela, že třeba nastanou dny, kdy hrát nebude, se asi nestane, protože nové věci ve hře jsou mnohem důležitější.. .. když jsem si včera ve 3 ráno dovolila říci, že možná bych už i ráda spala, tak jsem dostala odpověď, proč jsem nejela spát domů... myslím si, že se nikdy nezmění a vždy se bude více těšit na svou hru. Je to až neuvěřitelné s jakou radostí a elánem si včera pro hru jel. NIKDY jsem ho tak veselého a šťastného a plného očekávání neviděla. A navíc, jen tak jsem se zmínila o tom, že ten zvířecí miláček by byl fajn a tak máme doma šťěňátko... je to super, je moc krásné... i on s ní občas jde ven, nebo si chvilku pohraje, ale jak je možnost, že usne na klíně u PC tak si sedne tam a sedí. A je vyřešeno...?
máme pejska... tak proč ho prý ještě ruším? No snažila jsem se říci, že pejsek moc nemluví... ale... nic se nestalo.
Vážně nevím co teď dál.. buď se s tím smířit, nebo jak jsem tady četla, dát mu vybrat, já nebo PC. Ale asi vím, kdo vyhraje..
Položte si sama sobě otázku: "Proč s ním jsem?" ( mě a určitě ostatní by to určitě také zajímalo ) A pak se zeptejte jeho: "Proč se mnou jsi?" A když vám odpoví, že vás miluje, tak to není pravda. To je potřeba nějak dokazovat, ne jenom říkat a chovat úplně opačně. Copak takhle se chovám ke člověku, kterého miluji? Že trávím víc času u hry než s ním, že se těším víc na hru než na něj, že mě vlastně otravuje? Ne, takhle se k člověku, kterého miluji, nechovám!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.