Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

30 let stará whisky

Od: peha* odpovědí: 8 změna:

Zdravíím, poradí mi někdo webové stránky, kde se dá nabídnout whisky české výroby stará 30 let? Díky

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

1x

Představa, že všechny alkoholické nápoje časem získávají na kvalitě (a tím i na ceně), je mylná.

Ano, některé druhy vína a některé typy destilátů (whisky, bourbon, brandy, koňak...) jsou vyráběny a ukládány tak, že při delším skladování se některé jejich chuťové vlastnosti mění způsobem, který někteří konzumenti vnímají jako pozitivní. Tohle ovšem skutečně platí jen pro některé typy (značky, receptury) nápojů a výrobci s tímto procesem zrání předem počítají. Rozhodně nelze říci, že dlouhodobým skladováním roste kvalita každého (s prominutím) "krabičáku" a každé (s prominutím) "české whisky". U většiny běžné produkce spíše platí pravý opak - při delším skladování se chuťové vlastnosti postupně zhoršují.

30letou "českou whisky" samozřejmě můžete nabídnout na běžných aukčních serverech i na výše uvedeném "whiskyonline.cz". Počítejte však s tím, že může zajmout spíše jen jako "retro kuriozita" než jako "perla pro fajnšmerky". Tomuto očekávání také přizpůsobte své představy o výsledné ceně - bude velmi nízká. Mimo jiné i proto, že ve spížích našich rodičů a prarodičů se podobné "perly" nacházejí poměrně často. (Já mám ve spíži po rodičích například jugoslávský Cezar z roku 1969, bulharskou Plisku z roku 1973 a maďarský Egri Bikaver nědy z roku 1976 nebo 1977. Ale neprodám je, jsou to pro mě "suvenýry" na dávné prázdniny s rodiči.)

cobrak*
hodnocení

0x

Myslím, že 30let je málo na whiskey. Takové je plná Anglie. Něco jiného by bylo, kdyby byla stará 130let. Ale je to jen můj názor.

peha*
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Hezký den i Vám. Zkuste to zde: whiskyonline.cz/... Odborník nejsem, jen jsem na tyto stránky narazila a vzpomněla si na Váš dotaz. Pokud nepomůže, určitě neublíží.:)

hodnocení

0x

Česká Whiskey...to je pojem jako pákistánský Budwar...nebo vatikánské stíhací letectvo...:)

peha*
hodnocení

Co je todle za cenzuru? Tak jsem se sem podívala víc jak po měsíci a nevěřím svým očím. Většina je vymazána, čili žádný kontext, zbyly tu jen trapné rozbory. Už jen z ohledu k lidem, kteří očekávají pod otázkou odpověď, pokud žádná nepřišla, když tu tak rádi mažete, proč to nesmáznete celé? *bzum*

Admin vymazal příspěvky, které se Vám nelíbily, proti kterým jste protestovala. Já osobně bych vymazal i ten Váš, momentálně skrytý. Pro osvěžení paměti:
Hezký den, v noci jsem neměla štěstí, ale říká se, ráno moudřejší večera ...
Autor: peha Datum: 06.06.12 09:25 Předmět: RE: 30 let stará whisky
Myslím, že to nesmázl celé "z ohledu k lidem, kteří očekávají pod otázkou odpověď", teda hlavně kvůli Vám. A to se Vám opět zřejmě nelíbí...

jaký má smysl tady nechávat příspěvky, které nejsou konstruktivní a kde si lidma nadáváte? *bzum*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]