Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den. Krátce - Je mi 22 let, jsem z Brna, mám přes 3 roky přítele - tomu je 25. Abych to uvedla na pravou míru: Zhruba třičtvrtě roku bohužel necítím od přítele takovou lásku, jakou bych potřebovala, takový to milý pohlazení, všímavost a tak. No a já se zamilovala do jiného chlapa, je bezva, je mi s ním moc fajn, milý, upřímný, cítím od něho lásku, moc velkou lásku, a i já ho mám opravdu moc ráda. Jen nedávno oslavil 46 let, je z Prahy a ještě k tomu ženatý. Ale to že je ženatý a z Prahy to neřeším, může se rozvést, o čemž taky uvažuje. Jde mi o věkový rozdíl, opravdu moc cítím, že mě má rád, snad poprvé v životě cítím od druhé polovičky takovou lásku. I když v dnešní době je větší věkový rozdíl čím více normální, já mám z toho strach, z budoucna, jestli takový vztah může vůbec klapat. Užíváme si každou chviličku, kdy jsme spolu, je nám moc hezky, chtěl by se mnou žít, ale já sama se v sobě nevyznám a nerada bych ho (třeba právě v budoucnu) zklamala.
Co si o tom myslíte? Potřebovala bych slyšet názory druhých lidí, udělá se mi líp. Děkuju
doplněno 16.02.09 01:05:Jen, abyste věděli, jak to pokračuje dál... Je to asi 1,5 měsíce, kdy jsem se rozešla se svým přítelem...
doplněno 17.02.09 11:08:Kdo si tu nečte odpovědi, tak abyste věděli. Před 4 dny se od manželky odstěhoval a řeší teď vše kolem rozvodu, to je zatím vše co vím já.
Zdravím, znám kamarádku, která si vzala o 15let staršího muže.Všichni (především rodina) jim to vymlouvali.Že to nemá žádnou budoucnost, že bude stejně za pár let neštastná.Je velmi štastná a já jsem ráda za ní.Ale druhý problém je rodina, myslím si, že to je problém který byste rozhodně řešit měla! Jak by bylo vám? musíte se trochu"vžít"do situace manželky.Musíte si uvědomit , že tím celou rodinu zničíte.(zejména jestli má on děti) ale je zase samozřejmé že nemá cenu aby on byl s ní když je štastný s vámi.Měl by si on promluvit se svojí nýnější manželkou a vy byste měla naznačit a promluvit si s vaším přítelem.Ale ještě jednou bych zvážila jestli to opravdu chcete...Hodně štěstí!
Tato situace je mi velice blízká.Sestra mé manželky se zamilovala jako 17.letá učnice do svého spolupracovníka o 21 let staršího.Měl jsem možnost sledovat tuto anabázi velice zblízka.Měli spolu v krátké době mimino,rozvedl se a rozešel kvůli tomu nejen s manželkou,ale s celou rodinou,to už byl dědečkem.Postupně podle něj změnila radikálně způsob svého života,názory,zvyklosti,kamarády i známé.Životosprávu přizpůsobila až moc radikálně,začala nadmíru kouřit atd.
On v 59 letech umřel na rakovinu,a ona zůstala sama a řekl bych,zestárla s manželem.
Tato historie je o to smutnější,že nakonec odešla ve 53 letech.Náhlé úmrtí znamenalo pitvu a ta ukázala totální sešlost celého organizmu.Tato situace nemusí být měřítko pro ostatní,ale jak vidíte mezi celebritami je toto chování běžné.(Gott,Janda...)
Ale můj názor je takový,že na věku určitě nezáleží.Myslím,že existuje řada vztahů a kvalitních,které vzniknou i v pokročilém věku po 60 roce života a neomezují se jen na bydlení spolu.JB
Jak májí lidé, kteří o vás a vašem příteli nic nevědí hodnotit jestli má váš vztah do budoucna cenu, když to nejste schopna posoudit ani vy sama? Není vám hanba ničit rodinu jen proto, aby jste vy byla šťastná?
Mějte aslespoň trochu rozumu. To si opravdu přejete mít chlapa, který může být s přehledem váš otec a případně s tím vaším chodit do hospody na pivo?
Ahoj Bubblinnko,
1,chápu, že jsi zamilovaná, ale pokud má dětičky, asi bych jim tatínka nebrala.Já sama jsem to zažila, když jsem měla doma miminko a abych pravdu řekla, nikomu bych to nepřála.
2,co se týče partnera, také jsem si našla přítele (svobodného, bez děttí) o 15 let staršího, než jsem já.Ze začátku mě to imponovalo, neboť jsem si myslela, že bude mít jinak stanovené hodnoty než mladší muži.Jenže,poslední dobou začal být strašně nervozní, zakazuje mi kde co, a pochvala či pohlazení už mu vůbec nic neříká(jako na počátku vztahu).Takže také žádná výhra.Ale pevně doufám, že je to jen"kritické období"a že ho to časem pustí.
Prosím, pořádně si to rozmysli.Každý muž je na počátku milý, ohleduplný a nevím co ještě.A pak ho to přejde tak jako tak
Hezký den a správný výběr Marcela
No nechci být pesimistka..Proč myslíš, že takový ženáč najednou projevuje tolik lásky tobě a ne manželce?Protože tam se chová úplně stejně jako tvůj přítel k tobě, ještě daleko hůř, ale prostě má chuť si zahnout a zpestřit si život s mladou kočkou, tak se z toho může zbláznit a udělá proto cokoliv..Kde bereš tu jistotu, že to co teď dělá manželce neudělá za chvíli tobě?Jsou to prostě chlapi..I jeho to brzy přejde..A že se rozvede..Holka...to tvrdí každý druhý...Ale nějak jim v tom vždycky něco stojí :DVždycky budou mít "důvod" k tomu, aby rozvod ještě odložili...Poohlídni se úplně jinde!Zamilovanost je hezká věc, ale asi si ani omylem nedokážeš představit budoucí život po boku chlapa, který už má děti a o které se ty budeš taky starat...
Pominu to, že ti stejně jako každý nevěrník slibuje rozvod.Něco ti navyprávět musí...přece ti nebude povídat, že má doma bezvadnou manželku, která se mu už 20 let stará o to , aby byl napapanej, vyžehlenej, uspokojenej, čisťounkej a která mu dala třeba dvě krásný děti, o který se také samozřejmě bezvadně stará.., a že se prostě jenom nudí. .A další věc... dokážeš si ho představit třeba za dalších 20let.?..tobě bude krásnejch 42 a on už bude v důchodu...lákavá představa. No každopádně přeju hodně štěstí
Věkový rozdíl je pouhá matematika. Ve vztahu je důležité úplně něco jiného. A to, jestli je vztah pevný a vydrží, to ukáže až čas. Chce to ale trošku dozrát a zbavit se té naivity. Nemůžu po svém příteli chtít, aby byl milý a všímavý, když to sama táhnu raději s někým jiným. Takhle se krize ve vztahu neřeší. Teď by to mělo být poučení do budoucna, protože po dalších třech letech se situace může opakovat...
A hlavně doporučuju se s tím stávajícím rozejít i za cenu, že to s tím novým nevyjde. Jinak se z něj stane jen zobrazení zoufalosti, té poslední možnosti, náhrada za nedosažený cíl, atd atd. A toho si přeci nelze vážit.
Myslím, že nejste první ani poslední mladá žena, která našla lásku u staršího muže.
Dle mého na tom není nic špatného, pokud to máte v hlavě srovnaný a víte, co chcete v životě docílit. Chcete rodinu? Pokud ano, tak s ním buďte, ale mějte na paměti, že je to dočasná záležitost, kterou budete muset ukončit docela brzo, pokud nechcete mít otce svého dítěte, který bude v důchodu, když dítě bude na prvním stupni základní školy.
Ahojky - věk bych neřešila .. ale to že je ženatý ano ... nechci bejt zlá, ale nerozvede se ... asi to vím ze zkušenosti, ale kdo ví, každý jsme jiný ... ale nepřeju ti to peklo až to zjistí manželka a popřípadě deti, budete trpět všichni a nakonec zůstane tam kde je zvyklej a kde má jistotu ... ty jsi mladá což se mu jak tu je psáno moc líbí (ta veřejnost), ale bude mít taky strach že kdyby odešel od rodiny, tak ty ho pak opustíš kvuli mladšímu a co on? bude sám ... bude si vyčítat že odešel od vybudovaného zázemí atd ... nevím jaký váš vztah je ... přeju štěstí, ale pozor ...
Ahoj, četla jsem si tady tu diskuzi a také odpovědi... kdysi mi někdo řekl, že i kdyby mělo štěstí trvat hodinu, nebo jeden den, stojí za to ten čas prožít naplno. Pokud tobě věkový rozdíl nevadí, a jemu taky ne, tak si myslím, že to není problém. Ale asi nějaký vztah do budoucna bych v tom moc neviděla... spíše z tvé strany, jsi ještě mladá a myslím, že jednou dojdeš k tomu, že by jsi k sobě chtěla trochu mladšího partnera... ale jinak přeji hodně hezkých chvil...
Milá bublinko, já jsem jedna z těch, která do toho vztahu se starším mužem šla. Můj přítel je o 18 let starší než já. Poznala jsem ho,když mi bylo 19 let, v tu dobu měl on jedno manželství za sebou, z toho mu zůstaly dvě děti asi tak staré jako já a pak se podruhé oženil. S druhou manželkou neměl žádné děti. Zato se mnou měl už jedno dítě. Tak jsem si myslela,že se rozvede (jak už delší dobu naznačoval) a bude se mnou už kvůli naší dceři. Pokaždé,když mělo dojít na lámání chleba,tak do toho něco vlezlo, takže k rozvodu stále nedocházelo. Po našem 12letém vztahu se nám ještě narodil syn. Tak to jsem si zase myslela, že už teď opravdu s náma bude. Přemýšlel, jak o rozvodu řekne manželce, vždyť důvod k rozvodu je tak jasný - s manželkou žádné dítě - se mnou dvě děti. A ejhle, když k tomu mělo dojít, tak jsem se dozvěděla, že jeho manželka ve svých 43 letech s ním otěhotněla. Takže teď je to ve fázi, kdy já po něm rozvod nechci, přece nebudu brát "tátu od rodiny" a já zůstala sama s 12letou dcerou a 3letým klukem. S jejich tátou udržuji kontakt jen kvůli dětem. Ale já už těch 14 let trápení nikdy nesmažu a často si říkám, jak jsem mohla být tak naivní - možná jsem se řídila heslem "kdo si počká,ten se dočká". Ale v mém případě se to jaksi míjí účinkem. Nechci ti tímhle říct, že dopadneš jako já. Jen ti píšu svou zkušenost.
Milá bublinko,nebojíš se,že když od své ženy odešel po dvou letech manželství,že tobě to za dva roky udělá taky?Já jsem měla partnera o 18let staršího,takže vím jaké je žití dvou lidí s velkým věkovým rozdílem.Zprvu byla samozřejmě zamilovanost,láska a vše krásné.Později z jeho strany chronická žárlivost,podezírání,výčitky že se nedej bože s někým bavím.Po deseti letech jsme tedy s dcerou opustili my jeho.Toť jen má zkušenost,tudíž nyní už by mně ani nenapadlo sblížit se s člověkem o tolik let starším.
Jak výše píšou,tobě bude 40let a jemu 64let.Ty budeš ještě poměrně mladá a nevím zda tě bude bavit sedět s ním u stolu a číst denní tisk.já být tebou,tak se do takového vztahu moc nehrnu.Ale pokud to riskneš,tak vám oběma upřímně přeji hodně štěstí a hlavně do budoucna vzájemné porozumnění.
Tak za prve si myslím, to že je z Prahy a ženatý,byste rozhodně řešit měla. A teď k vašemu dotazu. Obecně nejsem zastánce velkých věkových rozdílů. Mezi vámi je rozdíl 24 let. Až vám bude 40, jemu 64. Vy poměrně ještě mladá, on dědek ( omlouvám se za trošku nezdvořilé srovnání, ale tak to prostě cítím).
dá se ktomu řící jen jedno - napřed milenka, potom ošetřovatelka, mazej od něj protože v 90 % skončíš opravdu jako ošetřovatelka, zajdi se pdívat do domova důchodců jak to bude vypadat za dvacet let když ti bude 42...anebo rozběh proti betonové zdi a aspirovat na Darwinovu cenu - to jsou ti kteří se zprovodili ze světa a společnost jim uděluje cenu posmrtně za to že nedopustili aby se jejich geny šířili dál...hezký den - každý sveho štěstí strůjcem
takze z vekovym rozdilem mam urcite skusenosti ... nehled na vek . zivot je o pocitech..[.tak si to prozi nebo uzi] . a taky neni jen o sexu - a to sem si jeste nedavno myslel... proste ber to tak jak to citis..vsechno mas stejne naplanovano , tak proc to resit...
Věkovej rozdíl nerozhoduje,ale jsi mladá a užij si raději života,až budete třeba spolu déle nebude ti to příjemné třeba ve společnosti.On bude mít starší přátelé a ty mladé.Názor ti nepomůže.Záleží jen na tobě jak se rozhodneš.Kdyby ti bylo 30 tak ti řeknu jdi do toho,ale je ti ještě málo a moc jsi toho nepoznala.
No je to těžký ti poradit,ale kdybych byla v tvé kůži a byla zamilovaná a štastná s tím mužem,tak bych nic neřešila a žila s ním.Mám spolužačku-té je 23 a má přítele kterýmu je 45-+(ted přemýšlím neli víc) A taky jsem ji to tak trochu zkoušela vyvrátit,ale nedá si říct-je štastná jako nikdy-nic jim nechybí a za nic na světě by ho prý nevyměnila.Takže mohu pouze popřát hodně štěstí a hlavně hodně zdraví vašemu příteli.
Zatím moc všem děkuju za Vaše názory.
S přítelem jsem tedy po rozchodu. Dnes jsem se dozvěděla, že "milenec" řekl včera o nás své manželce. Tudíž se stěhuje z jejich společného bytu a vypadá to na rozvod.
Jen abyste věděli, Ti, které to zajímá.
doplněno 16.02.09 01:07:Jinak všem moc děkuji za odpovědi.
říkat muže co chce,jen aby to byla pravda.Nechtěla bych být v roli jeho manželky,slyšet ta slova já odcházím k jiné,mladší,dovedeš si to vubec představit?Ty taky jednou zestárneš,budeš se těšit ze života a přijde nějaká slečinka a sebere ti tvého muže,přemýšlelas nad tím,jak by bylo tobě,jak by ses trápila?
A ostatní měli pravdu,za chvilku mu budeš dělat ošetřovatelku,bude rozmrzelý,protože už si zvykl na určitý standart,uvařeno,uklizeno...Láska,kdy se jen milujete a hladíte brzy přejde do fáze chápání a porozumění.Myslíš,že všechny ty rádoby lásky co mají za muže starší pány jsou štastné?Nebo je drží ve štěstí jen tučné konto?
Přeju hodně štěstí.
Děkuji za odpověď. Od manželky se odstěhoval. Do ničeho jsem ho nenutila, vše jsem právě chápala a chápu - myslím tím i v roli manželky, proto jsem velkou část rozhodnutí nechala na něm. Rozhodl se tak sám.
Vím, že i já jednou zestárnu a tohle by bylo pro mě těžký, jak říkáš ty. A jen abych to uvedla na pravou míru - tučné konto tenhle muž opravdu nemá.
Ještě jednou děkuji za odpovědi, že se nad tím zamyslíte a tak.
Dopadlo to asi tak, jak to dopadnout mělo. Byl ženatý jen dva roky že? Jak jsi psala no a zamiloval se do tebe. To je v pořádku, že šel za hlasem svého srdce. Chápu ho, je už v letech, ale jistě ne starý a čas mu plyne rychle, tak si chce ještě užít s mladou holkou. Třeba vám to fakt vydrží, i když po dvou, třech letech až ztratíte růžové brýle a opadne prvotní zamilovanost, třeba se rozejdete, nebo taky ne. To ukáže fakt jen čas. Tebe taky chápu - miluješ ho, tak si to užívejte, dokud jste zamilovaní, proč ne? Nevidím na tom nic špatného. A když vám to nevyjde, a za nějaké dva, tři roky se rozejdete - no a? Ty jsi ještě velmi mladá, měla by sis užívat a on ještě nebude tak starý, aby si nenašel ještě nějakou tu partnerku, když dokázal teď okouzlit tebe. Zřejmě má charisma. nelámej nic přes koleno a pokud s ním neotěhotníš, raději si ho hned neber proboha. Ale pokud po pár letech zjistíš, že s ním chceš přesto, že je starší strávit život a mít s ním děti, tak proč ne. Jen ti radím neuspěchej to a dej tomu čas - hodně času, ty ho máš. Přeji hodně štěstí vám oběma.
Nezlob se na mě, ale dle mě to nemáš v hlavě v pořádku..milá bublino, tak starej chlap má v hlavě jiný myšlenkový posuny, a jiný požadavky, osobně si myslím, že mladá holka vedle skoro padesátníka je za prvé směšné a za druhé kontraproduktivní. Přeju ti co sama chceš, ale nemyslím si, že je to tvoje láska na celý život. Ono zpočátku ve fázi zamilovanosti se každý přetvařuje, počkej sama..
Je to jen můj názor, tak sorry pokud se tě to dotklo..mě osobně je také 22 a nikdy bych nemohl být se starou ženskou, byť je rozumnější, moudřejší apod. Prostě mladá holka je mladá holka
Ahoj,
náhodou jsem narazila na tvůj dotaz...držím ti palce...a zdravím Brno, rodačko!...
Připomínáš mi moje začátky s mým nynějším přítelem. Byl také ženatý, děti už měl sice dospělé, ale prostě tu byly, přítel, se kterým jsem šest let žila, mi už byl spíše na obtíž... Už dlouhou dobu to mezi námi neklapalo...necítila jsem žádnou oporu...nebyla jsem šťastná...a pak jsem se zamilovala...strašně moc, ještě nikdy jsem takový silný cit nezažila...
...můj přítel je o 26 let starší...jsme spolu 4,5 roku...někdy se hádáme...někdy se milujeme...myslím, že je to jako v každém jiném vztahu, ať už tam značný věkový rozdíl je nebo není...jenom tu asi tisíckrát víc platí přísloví "starého psa novým kouskům nanaučíš"
a jestli ti můžu poradit, zachovej si svobodu, svůj vlastní prostor, neodevzdávej se úplně, nikdy mu nevěř bezmezně, nechej si zadní vrátka...to platí v každé lásce...ona ta zamilovanost časem musí nutně opadnout...a nikdy nemůžeš vědět, jestli to není jenom delší nezávazný flirt nebo ta láska přetrvá "na věky věků"...
...budu ráda, když mi dáš vědět jak Váš vztah pokračuje...zvládneš to!...a život stejně půjde dál - ať už to má dopadnout tak či tak...
Věkový rozdíl nemusí být až takový problém,i když 25 let je víc než dost.
Já bych viděla hlavní průšvih v tom,že už je podruhé ženatý a už po dvo letech manželku zase podvádí...Nezlobte ,ale ,kde berete tu jistotu,že Vás podvádět nebude?Proč ne zrovna Vás?Podle mne je to sukničkář.Ano jste šťastná a on by Vám snesl modré z nebe,protože Vás dobývá a to ho baví.Až Vás dostane,bude Vás mít jistou ,rychle ho omrzíte a půjde zase o dům dál.Vám zůstanou jen oči pro pláč.
Vím,že tohle slyšet nechcete,ale já neumím a nemíním lhát.Tak to prostě je.To.že neodvádíte tátu od dětí(to už zřejmě provedla jeho druhá žena té první..) Vás sice šlechtí,ale to je tak všechno.Pokud Vám podle Vás neklape vztah s přítelem,rozejděte se sním,i když tady si dovolím malou vsuvku o tom,že každý vztah časem zevšední a kdo tvrdí,že ne, tak s prominutím kecá.Ale vztah s tímhle Casanovou nemá budoucnost!To mi věřte. Lenka
Souhlasím ve všem s paní nebo slečnou Lenkou.
Přeji Vám také hodně štěstí a proto Vám radím - prchejte rychle od toho muže, který tak snadno opouští jednu ženu kvůli druhé.
Ahoj,
děkuju Ti za krásnou a upřímnou odpověď. Opravdu to vypadá, že jsi měla stejný příběh jako já. Nyní už přes 3 měsíce žije sám bez manželky v Praze, kam za ním jezdívám.
Budu ráda, když mi dáš vědět, jak i Váš vztah pokračuje, přece jenom jsme na tom podobně. My jsme právě oslavili spolu 1. výročí. I já si myslím, že je to jako v každém jiném vztahu, ať už tam je věkový rozdíl velký či ne, jak říkáš Ty. Pomalu zařizujeme byt a dál se uvidí.
A přesně tak, jestli to dopadne tak nebo tak, život prostě musí jít dál. Já pevně věřím, že nám láska vydrží.
doplněno 04.05.09 22:47:pro remenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.