Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Syn má nevhodné chování ve škole

Od: iveta* odpovědí: 19 změna:

Syn má ve škole nevhodné chování k učitelům, pokřikuje na ně křestním jménem. Za to dostal poznámku a teď se to opakovalo tak bude mít 2 z chování. Předvádí se před kamarády je středem pozornosti, Nejradějí se baví s grazlíkama. Nejradějí má volejbal ten má každý den, vím že kdybych mu ho zakázala tak by to byl trest pro něho účinný , ale na jakou dobu? Volejbalem žije je to u něho na 1.místě. Ale zároveň mám strach, že když mu ho zakážu tak bude mít hodně času bude chodit často ven a kdo ví co bude dělat bez dozoru. Podotýkám má 14 let, nekouří , ale to chování ve škole je prý hrozné a překračuje hranice, nechce respektovat učitelé (jsou blbí, on za nic nemůže) poraďte

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Zakázat sport za trest asi opravdu není ideální řešení. Má ještě nějaké jiné záliby, třeba hry na počítači, televizi, internet?

hodnocení

3x

za mě se vše rešilo přesdržkou, aniž by to kolikrát bylo nutně potřeba, a byl pak vždycky klid. Dnes se to řeší přes milinony psychologů a nikam to nevede. Můj názor je takový, že dnešní mláděž zaslouží řezat více než ta dřívější. Nemá k ničemu úctu, zejména ta městská. jen můj názor.

Miro, tyhle slova vytesat na věčnou památku do kamene.

Ještě jsem si nevšiml, že by nějaký psycholog vyřešil nevhodný chování, pár facek to dokáže během okamžiku.

hodnocení

3x

Dobrý den. Napíši jen, co jsem měla já doma. Puberta - Sportovci - volejbal. Jestli někde existuje kázeň, ta je ve sportu. V žádném případě, mu nezakazujte sport, tam máte jistotu, jak jeho volný čas je vyplněn. Nebude kouřit, fetovat, lítat po hospodách a po diskotékách. Co je pro vás důležité, známky ve škole, určitě jsou dobré, většinou si trenéři školu hlídají. ( dříve to tak bylo) Problémy má jen ve škole, jeho chování k učitelům. Je to špatné, musí se něco udělat. Zašla bych za jeho trenérem, domluvila bych se s ním o synově chování. O škole a zlepšení jeho chování k učitelům. Když trenér mu řekne, podívej, jsou tady na tebe stížnosti ze školy, na tvé jednání, když se to nezlepší, budu tě muset vyřadit z tréninku, tak to má váhu! Když to samé řeknete vy, žádná váha to nebude, protože je puberťák. Volejbal je vynikající sport, má to sport na celý život i když už bude dospělák. Hlavně má správnou partu lidí. Sport nezakazovat. Jen můj názor.

hodnocení

2x
Jiz pred mnoha a mnoha lety soudruh V.I.Lenin rikal „mlatit je, mlatit je, mlatit je..”

martinaa*
hodnocení

1x

Nikdy jsem nebyla pro zákaz sportu, pokud ten sport někam vedl (závodně). Tréninky jsou potřeba a mladý člověk zákazem hodně ztratí. Nicméně v extrémních situacích, jako je ta Vaše, bych nejspíš názor změnila. Pokud si neuvědomí, jak se chová, tu milovanou věc může ztratit.

Máte strach, že bude mít spoustu volného času, bude chodit ven? Tak mu spíše, než sport, zakažte chodit ven, nebo počítač a podobně. Na mého bráchu platí ten PC, který má na prvním místě on. K tomu mu doma vymyslete pár úkolů, které bude muset plnit - nádobí, koš apod.

Možná by nebylo od věci naznačit, že pokud se jeho chování nezlepší, tak o ten volejbal může přijít - pokud to půjde do extrému.

doplněno 05.06.12 18:19:

A popravdě souhlasím i s Miramira - pár zasloužených facek ještě nikomu neublížilo. Bohužel jejich absenci vidím právě na bráchovi, od mámy dostal na zadek naposledy jako dítě a teď se jí to vymstívá. Brácha ji neposlouchá, neučí se, jen sedí u PC a jiné neduhy. Místo hodiny domlouvání a prošení měl dostat pár facek a možná by se na to díval jinak...

hodnocení

1x

sport rozhodne nezakazujte,ba naopak pridat,at ma kde vybit prebytecnou energii.Na vic je to nesmyl zakazovat sport.par facek by neskodilo,pokud ma kdo.Ja mam taky jednoho vejlupka ze tri synu,holt mu nemel kdo dat prez drzku a pak uz je pozde.Otec ze zemrel a ja na neho byla slaba.co on provadel ucitelum,no bylo toho dost.dnes 19,ale autority dodnes moc nebere,dokud situ hubu nenamele.at jsou ucitele jakkoliv pro neho blbi,tak jsou to jeho nadrizeni a nesmi si tohle dovolovat.Myslet si muze ,co chce.ono tyhle vejlupkove,si hlavne mysli,jak jsou zajimavi pro kolektiv.Nebojte,ono to prejde,ale pokud se bude proutek ohybat,dokud je mlady.u nas uz je pozde.

dobromysl*
hodnocení

1x

A co na to trenér? Kdybyste ho seznámila se situací ve škole, nepodpoří vás? Jeho autorita by vás mohla podpořit. Trenér většinou po svých svěřencích chce, aby měly splněny své povinnosti.

hodnocení

0x

Dobrý den. Ivet, já bych sport synovi nezakazovala též. Je to holt puberťák a při sportu se alespoň trochu vyřádí. Pokud nějaký trest, tak bych mu třeba na pár dní zabavila mobila, odpojila od pc a uložila mu domácí povinnosti (vynášet koš, 1x týdně vyluxovat apod.) Prostě ho zapřáhněte. Na druhou stranu - může být ještě hůř, než z puberty vyroste.;)...Tak přeji pevné nervy.

eulalie*
hodnocení

0x

Sport nezakazujte, kluk se v něm aspoň vyřádí. Holt přišla na něho puberta s velkým P. Všichni rodičové jsme si tím museli projít. On se asi nepředvádí před kamarády, ale asi spíše před spolužačkami, chce být za superkluka, tipuji. Promluvte si s ním, ale jako rovný s rovným. A asi bych ho zapřáhla trochu do nějaké práce, možná omezila počítač, má-li k němu přístup, omezila finance (kapesné) a tak podobně.

stribrnak*

Ivet já bych mu ten sport radikálně zakázal!dokud si neuvědomí jak se má slušně chovat k učitělům,jestliže na ně pokřikuje křestním jménem,atd,ak to je vrchol,já bych ho ani netrestal tělesným trestem,ale volil bych raději ústní domluvu,

pokud se budeš chovat takto-nepůjdeš na volejbal a bít tě nebudu,byl bys ještě blbější než jsi doposud,

nechce jak píšete nikoho respektovat,dejte mu ultimátum,zakažte mu chodit ven.ale ono to je v tomhle věku těžké,aby nešel mezi ty grázlíky jak píšete,musíte to probrat především s ním,pak se dle toho zachovejte vy,

přeji pevnou ruku S

Stříbrňáku, já bych se zakazováním sportu byla opatrná. Vlastní zkušenost: jako mládě jsem chodila do jazzgymnastiky - tak se tomu tenkrát říkalo. Jiné záliby (kromě knížek) jsem neměla. Cosi jsem provedla, už houby vím co - otevřela jsem si pusu v návalu pubertální nadutosti - a protože mi neměli rodiče co jiného zakázat, zakázali mi jazzgymnastiku. Tak jsem se zahnízdila doma s knížkama, že když mi ji zase dovolili (asi po 14 dnech), už se mi večer nechtělo ven... Byla to škoda. Pak už se mi chtělo míň a míň a byla jsem hrozný pecivál.

askmenow*
hodnocení

0x

Doporučuji vám dojít se poradit do pedagogicko-psychologické poradny.

Sport bych nezakazovala. Stojí ale za zvážení, zda nezměnit nějak kolektiv, sportovní nebo školní, v němž se syn vyskytuje.

Jinak, nechci vám brát iluze, ale vaše přesvědčení, že nekouří, mě udivuje. Taky mi bylo čtrnáct a tak jako většina spolužáků, jsem kouřila. Doma na to nikdo nepřišel, ani u mě, ani u většiny z nich. Něco takového tajit dá fušku, ale vlastně to patří k tomu frajerství a není to rozhodně nemožné.

hodnocení

0x

Dobrý večer,

sport mu nezakazujte,protože pokud se baví s grázlíkama,taky by s nimi mohl sklouznout na šikmou plochu.Pokud je v tom volejbale hodně dobrý,je dost možné,že ho jednou bude živit.V klidu,ale důrazně s ním promluvte,nevím,jakou školu navštěvuje,ale taky by se mohlo stát,že by ho za takové manýry mohli vyloučit ze školy.No ale vzhledem k jeho věku je pravděpodobné,že ho to předvádění před kamarády přejde.Přeju Vám hodně štěstí a pevné nervy:)

P.S. nějakou psycho-poradnu a podobné bych zkusil až na posledním místě

majsterjoe*
hodnocení

0x

S tema grazlikama urcite nesportuje. Ale jeho chovani je opravdu na par pohlavku a zakazu jine oblibene cinnosti jako TV, PC a pod... Je mu 14. musite ho to naucit ted, nebo uz bude na veky pozde.

moxa*
hodnocení

0x

Určitě bych nezakazovala sport. Vynucovat žádoucí chování trestáním je podle mých zkušeností i selského rozumu málo účinné a jen krátkodobě - nic syna nenaučí. Zkuste si přečíst knížku Respektovat a být respektován. Někomu pomůže, někomu ne. Psycholog by neškodil, když bude dobrý, pomůže, když ne, mohlo by zabrat to, že se tomu bude chít syn vyhnout a trochu se polepší. Ale raději bych hledala toho dobrého.

Trestní podle mě ještě v nikom dobrý charakter nevypěstovalo.

myse*

Taky bych sport nezakazovala, to je tak jediné co ho drží na uzdě...

já bych nejdříve odpojila internet. Jen tak aby se vidělo. Ono co dělá jiného po tréninku? sedí na PC ne? jestliže nezabere internet, sebrat PC...u nás to funguje ale nesmíte povolit.

Pokud nezabere ani toto, zabere výprask, to mi věřte. Musí vědět, že mu všechno neprojde...

hodnocení

0x

Já si myslím, že by bylo dobré zamyslet se nad důvodem takového chování. Toto byývá u dětí s velmi malým sebevědomím, kteří se tváří jako mistři světa. Hrozně se bojí neúspěchu a toho, že jimi budou ostatní pohrdat, vysmívat se jim. Proto dělá kašpara, aby viděl obdiv a smích děcek. Smích a ne výsměch. Někomu stačí pochvala, někumu nestačí vlak obdivu. Jsou jakoby hladní po úspěchu. Vědí, že nezískají obdiv chytrých a inteligentních, proto se snaží pobavit "blbečky" (omlouvám se za ten výraz, ale snažím se vysvětlit co nejkratší cestou). ;)Já si myslím, že je třeba mu ukázat, co je humor, co je sranda a co je směšné, ale ne humorné a jaký je rozdíl mezi dobrým fórem a kopancem do zadku. A chválit a chválit a obdivovat a posilovat sebevědomí. Sport nezakazovat, pro to všechno, co už všichni přede mnou psali, ale i proto, že ve volejbale je dobrý, žádaný a má úspěch. *jasne*

ladaadal*
hodnocení

0x

No u nás fungovali dvě věci. Hodně pomáhal zákaz počítače, to stačily dva tři dny a chování bylo úplně jinde. A jinak nám vycházel vstříc trenér. Nechal ho tréhovat, ale pokud byl problém ve škole, nesměl na zápas, což byla nejvyšší potupa a pohrdání i od spoluhráčů - to vždy zafugovalo na pár týdnů bez problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]