Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neschopenka - nechtějí mi ji uznat

Od: lukaas564 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den jelikož mi nebylo dobře tak mám vytavenou neschopenku, v práci dělají problémy pokud to řádně nedoložím, neschopenka je stále platnáí a tento pátek mám jít na kontrolu, je možné jít zítra do práce i přestože mám platnou neschopenku?

Hrozí mi za to něco, nebo to je hrubé porušení pravidel?Děkuji za odpově´di, vpráci mně potřebují, již mi je lépe ale radši bych do práce šel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Dělají problémy, pokud to řádně nedoložím - jak píše nade mnou, lékař ti dá dva listy, jeden pro tebe a druhý pro zaměstnavatele. Je tam nějaká doba (asi 3 dny, ale nevím jistě), do kdy musíš daný list odevzdat zaměstnavateli. Pokud jdeš až v pátek na kontrolu, zavolej do práce, že se omlouváš a neschopenku přineseš až v pátek, protože nemáš vycházky (pokud je opravdu nemáš).

Když půjdeš zítra do práce, může ti přijít kontrola a budeš mít průšvih. V horším případě může i zaměstnavatel použít tohle proti tobě. Buď jsi práce neschopný nebo schopný, mít neschopenku a jít do práce prostě nejde. Musel bys zajít k doktorovi a nechat si to ukončit. Když tě budou chtít potopit, použijou tvoje odpíchané hodiny v době neschopnosti a jsi v pr... nedělal bych to.

poiu*

Doklady týkající se pracovní neschopnosti je třeba odevzdat zaměstnavateli neprodleně, nikoliv do 3 dnů, jak se mnoho lidí domnívá.

hodnocení

1x

Dobrý den. Pokud jste ve stavu nemocných a máte vystavenou neschopenku od lékaře, pak nemáte v zaměstnání co pohledávat. Přijde Vám kontrola a přijdete o nemocenskou. Takže dokud marodíte, buďte doma a kurýrujte se. Nebo se nechte od lékaře uschopnit dříve. Ale jinak neriskujte.

hodnocení

1x

Hlavně ste měl/a odevzdat v práci (nebo to poslat buď po někom nebo poštou) jeden z těch listů kterej je pro zaměstnavatele!.!.!

eulalie*
hodnocení

1x

Pokud máte vystavenou řádnou neschopenku, tak jste řádně práce neschopen, tak co byste v ní chtěl pohledávat? Stejně by vám to nezaplatili, tak se nenechte vydírat. Oni to na vás zkouší. Ale samozřejmě, je možné, že pak nebudete v oblibě. Taky jsem tak kdysi musela naklusat (svým autem) do práce. Ale benzín mi nikdo nikdy neproplatil, čas strávený v práci mi taky nezaplatili, tak k čemu to? A nyní si představte tu situace, vy půjdete s neschopenkou do práce, tam se vám něco stane - ale pracovní úraz to nebude, protože jste tam vlastně neměl co dělat...

ladaadal*
hodnocení

0x

Aha, díky za doplnění, to jsem taky netušil. Holt nejsem na neschopence každý den *smich*.

doplněno 05.06.12 13:58:

To není myšleno jako narážka, jen jsem to konstatoval, teď koukám, že to vypadá jako bych se do tebe navážel, to ne*smich*

narf
hodnocení

0x

Neschopenku posílám poštou, až dojde, tak dojde. HNED jenom volám šéfům. Tak pokud jste onemocnění oznámil, nehrozí celkem nic, jenom kydy. Do práce můžete až v rámci kontroly v pátek, nakouknout. Oni to ale bez vás vydrží, raději se léčete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]