Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prochladla jsem vs rýma - jak léčit?

Od: sabkaa odpovědí: 5 změna:
Ahoj :) pisu, protoze jsem bezradna. Nevim co mi je a tak nevim jakou "lecbu" nasadit.
V nedeli rano jsem poradne prochladla a od te doby mam rymu a bolesti hlavy. Citila jsem se, ze neco propukne a prospala celou nedeli a v pondeli nic. Stale pretrvava ryma, bolesti hlavy a bolest v krku. Kdyz jsem se najedla tak se mi udelalo zle. Porad me lechta v krku a nuti pokaslavat. Dneska rano v pet jsem se vzbudila s hroznou bolesti hlavy.
Cucam strepsils i takove ty zelené pastilky, piju caje a strikam do nosu. Celou dobu jsem bez teplot, chvilkama je mi sice zima/horko, ale prijde teplotu nemam.
Uz fakt nevim jestli to delam spravne. Diky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahoj. Na to Vám odpoví jen lékař. Může to být např. chřipka, nebo angina. Někdo teploty nemívá. Pokud je Vám i špatně od žaludku, vyhledejte pro jistotu lékaře, možná bude nutné nasadit antibiotika. Přeji, ať je brzy lépe.

hodnocení

1x

Je mi jasné, že s nachlazením se člověku nechce utíkat okamžitě k lékaři a asi není chyba zkusit nejprve domácí léčbu (ještě bych přidal c-vitamin), ale když problémy přetrvávají, nic jiného nezbyde.

poiu*
hodnocení

0x

Ahoj, jestli to děláš správně? No, asi ne, když se Ti neulevilo. Mám nápad! Co navštívit lékaře-odborníka?

krkovicka*
hodnocení

0x
Ahoj.V neděli ráno?Teprv dva dny.Já to chytla minulou sobotu večer a první tři dny jsem myslela že umřu;) tak jak popisujes.Druhý den neskutečně bolela hlava-ale jen čelo(tam jsou dutiny) a záda.Chvíli zima,pak pocení.Střídala jsem brufen s paralenem po čtyřech hodinách.Tekla mi rýma z oči a do krku.Nechutenství jíst.Víš ony tý hleny stekaji až do žaludku a seš jich tak plná že máš pocit zvracení.Cucala jsem mulerovi tabletky,tantum verde a olynth kapky do nosu,mucosolvan na vykaslavani beru ještě teď.První dva dny jsem spala v sedě,jinak jsem se dusila.O nočních zachvatech kašle ani nemluvě.Krk bolí protože je rymou podrazdeny.Jak píše kartaginec-C.Vitamín,takže pomeranč s citronem nebo i Celaskon.
Teď jsem jakžtakž v pohodě až na ten kašel.Potrvá to minimálně týden.Ale už za pár dní tý prvotní příznaky ustanou.Jestliže budeš se dusit a potrvá to víc jak týden a nebude to lepší tak k doktorovi pro ATB ,vím o čem mluvim.Malém mě jednou odvezli pro ucpané dutiny...Nic příjemného teda:)
doplněno 05.06.12 09:24: Jo a ještě Aspirin C,je pro dospělé.
doplněno 05.06.12 09:28: Radši si změř teplotu a stridej ten paralen s brufenem.Bolí hlava i když je teplota.

samadoma*
hodnocení

0x

může to být jen slabší viroza ,která postupně odezní ,když budeš poctivě odpočívat a doplnovat vitamíny. pokud by ses nezlepšila do těch cca 48h ,jdi radši k lékaři ,s horečkama raději hned.A doporučuji zázvorový kořen ,nastrouhat a zalít třeba horkým čajem ,je silně aromaatický ,troškou víc štiplavý ,ale ty grády mě z nachlazení vždycky rychle dostaly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]