Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh na alimentech - dostanu je?

Od: vanesa68* odpovědí: 5 změna:

Můj otec mi dluží na alimentech 65000,- bydliště má vedené v MÚ, údajně nic nevlastní, ale teď má dostat důchod. ještě v říjnu 2012 mi přišel papír od soudu, abych se vyjádřila k tomu, zda řádně platí nebo platil alimenty. Odepsala jsem, že nikdy nic nezaplatil. Matka proti němu vedla soudní spor ještě za doby mé nezletilosti. Teď mi volala, že od otce nedostanu ani korunu, protože se v lednu měnila nějaká vyhláška. Je to pravda? Opravdu ty roky běhání po soudech, psaní žádostí apod. jsou k ničemu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Proč jste nepodala trestní oznámení a nenechala otce zavřít? Jistě by nějakou kačku našel než aby si šel sednout. Nyní jde udělat exekuce na důchod ... proč to vzdávat.

stirecek*

Nevím, ale už z morálního hlediska bych žádného svého rodiče nenechal zavřít. Kde nic není, ani smrt nebere a taky záleží na výši důchodu.

hodnocení

0x

Teď se to tu řešilo.JJ.Je to tak.Manžel mí bývalý přítelkyně jí dlužil cca 300 000 a taky byla bezmocná.

nicozjb*
hodnocení

0x
alimenty jsou nepromlčitelné jdete opět k soudu a žádejte o výkon rozhodnutí rozsudek o dlužné částce je zároveň exekuční titul bude vám to zasílat přímo důchodové .
doplněno 18.01.13 23:20: Stírek - právě z morálního hlediska bych je nechala zavřít pořídí si dítě což je jeho volba a nestarají se mluvim z vlastní zkušenosti jak nevyživovací povinnost vůči mě tak vůči moji dceři , bohužel soud usoudil že podmínka již podruhé stačí . A dcera stále bez alimentů .
doplněno 19.01.13 01:27: Tipuji zhrzeneho otce ano byly 2 ale stará se a platí jeden přijde vám to dobré? vězení má mít alespoň výchovný účinek. tak pokud ty děti nemáte jen dobře.
doplněno 19.01.13 01:32: Pomsta to určitě není zákon říká vyživovací povinnost mají oba rodiče , pomstu vidím jinák ale je tu pravidlo nenavádět k trestné činnosti .jinak vám přijde normální nestarat se o vlastní děti? mne ne!
stirecek*
No vidíte, a co byste si pomohla, kdyby ho zavřeli? Myslíte, ze z basy by neco posílal? Anebo je to.pomsta? Tak to většinou bývá ... Mimo jiné, kdo říká, ze se ma každý postarat sám o sebe?
doplněno 18.01.13 23:51: Mimo jiné, žádný chlap si nemůže sam pořídit dítě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]