Nejste přihlášen/a.
Minulý týden jsem byl na vyšetření se srdcem (Kardiologie) nebo jak se tomu říká byl jsem jen preventivně jak se chodí je my 14 let. Kromě toho že mám již nějaký čas Šelest na srdci ke kterému doktor řekl že je velice slabý a nemusím nic omezovat je to skoro jako by tam žádný nebyl. My naměřily i vysoký tlak (asi 132/90) a řekli že je to možná nervozitou ať si měřím tlak a potom se uvidí kdybych měl vysoký tlak takhle nadále mám jít za lékařkou tak si ho měřím no a zatím hodnoty tak 128/89 a podobně mám z toho celkem ztrah co by pro mě znamenal vysoký tlak? nějaké omezení nebo prostě co by se změnilo?
Vysoký tlak je nespecifický jev, který může být způsoben vším možným nebo i ničím a nemusí znamenat nic nebo mít i nepříjemné důsledky různého druhu a síly. To, co uvádíte,z domácího měření, jsou ovšem krásné hodnoty; možná to u vás bylo to, co je známo jako "syndrom bílého pláště", prostě samotná přítomnost lékaře způsobí zvýšený tlak (i jiné potíže). Myslím, že nemusíte mít strach, pokračujte v měření a i kdyby se dříve či později vysoký tlak přece objevil, jsou na to léky. Zatím se ale, zdá se, nic neděje.
doplněno 04.06.12 21:34:BTW i těch 139/90 nejsou žádné kritické hodnoty, to když mám, tak si medím.
Tak, jak říká Kartaginec - žádné strachy. V ordinaci má skoro každý o 10 a více torrů více než normálně. Malý šelest na srdci má spousta mladých lidí, říká se tomu funkční šelest, nic zlého to neznamená a časem samo zmizí. Občas si TK změřte a kdyby Vám vycházely hodnoty kolem 140 a více, informujte svého lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.