Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před nedávnem na mě byl vystaven exekuční příkaz. Mám exekuci na účtě a exekuci na plat, exekuce se tedy splácí srážkou ze mzdy. Jiný majetek, který by mohli zabavit, nemám.
Kvůli dítěti na cestě se se chceme vzít a chci se zeptat, zda má exekutor právo dát exekuci na majetek, účet nebo plat manželky?
Děkuji.
Je rozhodující jen doba nařízení exekuce a nebo se zohledňuje i doba, kdy důvod exekuce vznikl?
Konkrétní případ - neplatij jsem nájem prostor v podnikání, splátkový kalendář plním částečně a jaká bude situace, když se vezmeme a poté na mě bude uvalena exekuce z tohoto důvodu? Po kom toto budou vymáhat?
myslim si, ze jsme tady vsichni kvuli otazkam / radam a ne kvuli debilnim kecum.. zkuste se toho drzet! vsem bude lepe!
karel. Zaregistrujte se zde na Poradte a napište mi do vnitřní pošty. Sebodka
doplněno 09.02.13 12:09:A ostatní, co chtějí moralizovat : každý máme nějakého "kostlivce" ve skříni. Nikdo tady nevíme, jak se tazatel do problémů dostal. Tak prosím, nesuďme a neodsuzujme.
albatros. Vás také trošku opravím. Ano, v ideálním případě nemůže. Ale...Předpokládám, že tazatel bude se svojí ženou bydlet. Budou tam mít věci : MOJE, TVOJE, NAŠE. A z praxe vím, jak to chodí, když se do takové domácnosti exekutor dostane.
Jinak na plat a na účet - 100% pravda - nemůže. Na tomto účtu může mít tazatel i dispoziční právo a exekutor tam také nesmí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.