Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta v metru vs špatné údaje

Od: mackie odpovědí: 8 změna:

Dnes mě v metru bez jízdenky zastihl revizor. Sepsal se mnou protokol, ALE! :

1) moje příjmení je napsáno špatně (prohozená 2 písmena)

2) špatná obec (místo mého města napsal okres)

3) číslo mého občanského průkazu je špatně (místo 9 napsal 0 )

Myslíte, že bych i přes to měla jít pokutu zaplatit a nebo po mně nemohou nic vymahat? Nevím si rady, nevím zda to riskovat, nechci aby za mnou za několik let přišla exekuce :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě to první. Obhajoba skrzevá pár přehozených písmen bude smetena ze stolu.

doplněno 02.06.12 20:04:

Když budou chtít, tak Vás dohledají. A to si pište že chtít budou.

hodnocení

1x

Dobrý den. V dnešní době, když chytne revizor bez jízdenky, je lepší to zaplatit, než riskovat, za pár let exekutora. Je jedno, zda se revizor spletl při psaní, já bych to zaplatila hned a ústřižek, pečlivě založila. Jen můj názor.

repkin*
hodnocení

1x

Pokud má špatné údaje, tak je to potom na jinou osobu. Že neumí psát je jeho boj, takže si klidně pošlete odvolání s tím, že pokuta není na Vás, ale na někoho jiného, stejně, jako by jste to udělala u pokuty od MP nebo PČR.

barun
hodnocení

0x

Kašli na to, zaplat at máš pokoj, budeš psát nějaký odvolání, přít se kvůli písmenům. Čekat až ti přijde někdy něco, nebo někdo, zaplat a vypust to z hlavy.

hodnocení

0x

Základní otázka je, zda dané údaje stačí k identifikaci. Což si myslím, že stačí, a jak vás najdou, tak už se navyvlíknete. Třeba číslo OP: nevím, jak je to přesně s ním, ale třeba rodné číslo v sobě obsahuje samoopravný prvek. to poslední troj či čtyřčíslí je voleno tak, aby celé rodné číslo bylo násobkem jedenácti. No a někdo tu radí podat odvolání, ale proti čemu? Oni vás ndost možná už nevyzvou a pošlou exekutora, až bydete dlužit deset tisíc, a pokud budete posílat odvolání "sama od sebe", jen se tím identifikujete. A taky podle mých zkušeností pravdu má maxima "za všechno se platí". No a navíc - když odhlédnu od reálného nebezpečí nárůstu dluhu až do likvidačních čísel - je tu i morální hledisko.

Číslo OP má taky jakousi "samokontrolu" - není to libovolné číslo, je zkonstruované a splňuje určitou matematickou podmínku.

Já to tušil, jen u rodného čísla tu zákonitost znám, u čísla OP ne.

vsimavy
hodnocení

0x

Jak je vidět, tak exekutoři jsou darem z nebes. Díky jim i takoví jako vy, mají (oprávněný) strach a neví si rady. A to je správné :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]