Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Už asi měsíc mám velmi nepříjemný pocit na noze když si potřebují kleknout např při cvičení.Na vnější straně nohy těsně pod kolem mám pocit jaky by tam byla nějaká pevná, kůže která se nechce napnout,jakoby praskala.To není ani bolest jen nepříjemný pocit.Ale na pohled je kůže v pořádku ,tak snad něco vevnitř nohy?A cítím to jen v kleku při zatížení,je to nepříjemné.Když ohnu nohu ve stoje je vše v pořádku.Nevíte co to může být,nikdy mne noha takhle nebolela.
Díky zy rady.
Na zevní straně pod kolenem je hlavička fibuly, čili lýtkové kosti. Meniskus je opravdu v kloubu, z každé strany jeden, a se zevním prostředím sousedí jen úzkou linií přesně po straně kolena, přibližně v polovině výšky čéšky, neboli patelly. Vaše obtíže by mohly být způsobeny lokálním zánětem šlach kolem uchycení fibuly, která je vlastně k holenní kosti ze strany "přiložena". Doporučuji pár dnů šetřit, mělo by se upravit samo.
doplněno 18.01.13 16:24:Ještě jsem zapomněl na postranní vaz. Po každé straně kolene je jeden a jsou často příčinou obtíží při nepřirozeném pohybu dolní končetinou, kdy je kloub namáhán ve frontální rovině (tedy jaksi napříč), Doporučení je stejné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.