Nejste přihlášen/a.
Matce mého druha zemřel manžel.Je tedy vdova.Peníze žádné neměli,žili jenom z důchodu.Jediné co měli bylo byt,autp a malá chatka kousek od Prahy.Muj muz je jejim synem a dedictví se vzdal.Nicméně její manžel měl z prvního manželství syna. A ten se dědictví nevzdal.Dědictví bylo nakonec vypočítáno tedy jenom pro něj a to na částku 530 000 Kč. Matka mého přítele na to pochopitelně nemá. Jenže rozhodnutí o dědictví nabylo právní moci a syn ji dal k soudu, protože mu nezaplatila.Chce po ni byt,nebo penize.Tvrdi ji at byt proda a vyplati ho. Chci vedet,zda i vdova, jejiž jediným příjmem je důchod, musí opravdu situaci řešit jedině tak, že bude muset byt prodat.Je to stará paní,po operaci srdce a teď jí chtějí ještě vyštvat.Není třeba cesta,že by zažádala soud a splácela mu 3000Kč měsíčně? V bance jí půjčku nedají a my ji můžeme pomoci jedině tím, že bychom za ni částku platili, ale bojím se, aby nebyl problém v tom, že už je stará a může umřít. Lze se třeba zaručit, že po její smrti bychom dluh převzali mi? Jde mi o to, abych ji mohla něčím uklid. Ani ona ani my nejsme milionáři. Ale přijde mi hrozně nefér, chtít po starém človělku peníze za smrt jejího manžela a ještě se kvůli tomu po 70 letech přestěhovat někam, kde nikoho nezná.My od ní bohužel nebydlíme tak blízko, abychom ji zvládli tak často navštěvovat. Děkuji moc za odpověď a omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale je to slžité. Díky Lenka
Díky moc za všechny odpovědi. Ale asi jsem se špatně vyjádřila. My nechceme odmítnutí dědictví zrušit. To bychom jenom "mamince" přidělali další problémy, kde sehnat peníze na naše vyplacení. Jde o to, jak zaplatit to, co po ní požaduje syn z prvního manželství jejího muže.
Zda je nějaká lhůta na to, kdy to zaplatit. A jak, když nemá z čeho. Jak jsem již uváděla, jsme schopni dát dohromady třeba částku 4000 měsíčně, ale to je maximum. nemáme na to vyplatit rovnou 300 000, jak on chce.
Jde mi o to, aby se nemusela kvůli hamižnosti stěhovat z bytu. Respektive, zda když má snahu platit a dostát závazkům z dědictví, může přijít o byt...
díky moc!
vím, že to zní asi naivně, ale poradíte nějakého? Já jsem v tomto vážně bezradná. Můj muž je momentálně mimo republiku, proto všechno řeším já. Není to jednoduché. Ale přijde mi vážně brutální, aby stará babča, která je teď sama, musela podnikat takové kroky...
To je vážně náš systém tolik postavený na hlavu? Jak rozporcovat tátu na co nejvíc peněz? Asi jsem naivní...
Velice rád bych vám pomohl, ale přeci nemůžu doporučit právníka z Pardubic, když vy jste z ...
Zkuste cak.cz/... dle místa bydliště a oboru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.