Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platit alimenty po zmene prijmeni dcery?

Od: kacper1986* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Chci se zeptat jestli musim dal platit alimenty na dite když uz byvala pritelkine nechce aby nase dite nemalo moje prijmeni?

Diki za odpoved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Přesně tak, je-li dítě opravdu Vaše, platit budete. Změna příjmení to neovlivní. Pokud by si vaše bývalá partnerka našla nového muže a ten Vaše dítě osvojil, pak už platit muset nebudete. Ale proč by si ho, nakonec osvojoval? Stačí, když se mu bude věnovat, učit se s ním, vychovávat ho, učit ho, co je dobré a co špatné. Tak za Vás převezme řadu vašich povinností, které byste měl dělat vy. Tak proč se navíc zbavit vašich alimentů?*ee*

Je mi z toho smutno, ale je stále víc povedených tatíků, kteří si ochotně hrknou /promiňte mi ten výraz/ a pak přemýšlejí, jak se z toho vyvléci. Ať se vaše dítě jmenuje Novák, Vopička nebo Hromádka, je přesto pořád dál Vaše. Vy jste mu dal život, dobrovolně a nyní se musíte postarat, aby dítě netrpělo nedostatkem. Prostě z každého podobného činu plynou závazky. A to jste si měl uvědomit dřív, než jste... Jaga.*bzum*

hodnocení

2x

Změna příjmení dítěte není důvodem k tomu, abyste přestal platit alimenty.

iz*
31.05.12 21:23
hodnocení

1x

Ano.

buss
hodnocení

1x

Otázka... je to vaše dítě? Tak je trřeba se ptát.

hodnocení

1x

Je-li dítě Vaše,pak ano.Pokud by si přítelkyně našla nového partnera a ten si dítě osvojil,pak už platit nebudete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]