Nejste přihlášen/a.
Ahoj já tu všude čtu,že když se dostanete do registru dlužníků,tak vás o tom písemně vyrozumí.Je to zajímavé,mě nic nepřišlo a já se dnes dozveděla že tam jsem,Já osobně nic nikomu nedlužím,to můj exmanžel a i přezto že jsme dva roky rozvedení mě tam kvůli jeho dluhum šoupli.Tak kde to jsme.Dokáže to dost znepříjemnit život a taky když s někym jednáte jak se na vás koukají.dá se proti tomu něco dělat?Mě to cce než štve.Lucie
Pokud jste měli dluhy společné (v manželství), nenaděláš s tím nic... Rejstříky ´drží´ data 4 roky, musíš vydržet...
Pokud jsi v rejstříku neoprávněně, podej stížnost - solus.cz/... ...
doplněno 15.11.12 13:15:Aha - takže po upřesnění dodám, že rejstříky drží data 4 roky od zaplacení dluhu... Pokud nejsou dluhy spláceny, žádná lhůta neexistuje... To, že jsi o dluzích nevěděla je problém vaší komunikace v manželství, není to problém ani rejstříku ani věřitele... Jakým způsobem jste si rozdělili ´majetek´?
No právě.Majetek máme rozdělený ale pouze na aktiva,o dluzích jsem neměla tušení.Podala jsem na soud dodatek k rozdělení majetku na pasiva ale to mi ex odmítl podepsat.a on nehodlá nic platit.Taky by mě zajímalo pokud by jsme se chtěli s nynějším přítelem vzít může potom exekuce kvůli byvalému i na něj?
Ano - případná exekuce může dělat po sňatku problém i novému manželovi...
Pokud exmanžel nehodlá dluhy řešit (ani jejich rozdělení), doporučuju naštívit právníka kvůli podání trestního oznámení (nebo žaloby k občanskému soudu) - takhle z ´placu´ mne napadá podvod... A myslím, že i rozvodový soud by zajímalo, že ex neuvedl pravdivě majetkové poměry...
Dluhy vznikly za manželství,ale já se o nich bohužel dozvěděla až po rozvodu.Já osobně žádné neudělala to ex.Pochybuji že by z toho co dluží něco chtěl zaplatit.Neplatí mi ani Alimenty a ja na něj nijak nemohu.Pobírá dávky v hmotné nouzi a policie mi řekla že je vlastně nepostižitelný.já už nevím co mám dělat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.