Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem v Solusu ne svou vinou

Od: 280683 odpovědí: 5 změna:

Ahoj já tu všude čtu,že když se dostanete do registru dlužníků,tak vás o tom písemně vyrozumí.Je to zajímavé,mě nic nepřišlo a já se dnes dozveděla že tam jsem,Já osobně nic nikomu nedlužím,to můj exmanžel a i přezto že jsme dva roky rozvedení mě tam kvůli jeho dluhum šoupli.Tak kde to jsme.Dokáže to dost znepříjemnit život a taky když s někym jednáte jak se na vás koukají.dá se proti tomu něco dělat?Mě to cce než štve.Lucie

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud jste měli dluhy společné (v manželství), nenaděláš s tím nic... Rejstříky ´drží´ data 4 roky, musíš vydržet...

Pokud jsi v rejstříku neoprávněně, podej stížnost - solus.cz/... ...

doplněno 15.11.12 13:15:

Aha - takže po upřesnění dodám, že rejstříky drží data 4 roky od zaplacení dluhu... Pokud nejsou dluhy spláceny, žádná lhůta neexistuje... To, že jsi o dluzích nevěděla je problém vaší komunikace v manželství, není to problém ani rejstříku ani věřitele... Jakým způsobem jste si rozdělili ´majetek´?

280683
hodnocení

No právě.Majetek máme rozdělený ale pouze na aktiva,o dluzích jsem neměla tušení.Podala jsem na soud dodatek k rozdělení majetku na pasiva ale to mi ex odmítl podepsat.a on nehodlá nic platit.Taky by mě zajímalo pokud by jsme se chtěli s nynějším přítelem vzít může potom exekuce kvůli byvalému i na něj?

mowla*

Ano - případná exekuce může dělat po sňatku problém i novému manželovi...

Pokud exmanžel nehodlá dluhy řešit (ani jejich rozdělení), doporučuju naštívit právníka kvůli podání trestního oznámení (nebo žaloby k občanskému soudu) - takhle z ´placu´ mne napadá podvod... A myslím, že i rozvodový soud by zajímalo, že ex neuvedl pravdivě majetkové poměry...

buss
hodnocení

0x

Dluhy vnikly za manželství? Až bude dluh uhrazen, tak počkat na vymáznutí.

280683
hodnocení

Dluhy vznikly za manželství,ale já se o nich bohužel dozvěděla až po rozvodu.Já osobně žádné neudělala to ex.Pochybuji že by z toho co dluží něco chtěl zaplatit.Neplatí mi ani Alimenty a ja na něj nijak nemohu.Pobírá dávky v hmotné nouzi a policie mi řekla že je vlastně nepostižitelný.já už nevím co mám dělat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]