Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citalopram pliva - lze ho vysadit?

Od: noname* odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Máte někdo zkušenosti s tímto lékem? V případě, že ano, jaké.

Zájímá mě jestli se dá bez dalších problémů vysadit a nevrátí se deprese nebo úzkosti.

Jestli je tento lék návykový?

Děkuji za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napsat tento přípravek může výlučně lékař. Pod lékařskýmm dohledem jsi i tehdy, když se s léčbou končí. Případné komplikace bych tedy řešil přímo s ošetřujícím lékařem.

noname*
hodnocení

Jde mi o to, abych ho mohl vysadit a nebylo mi potom špatně

Jelikož to dodává seratonin do mozku, tak aby mi potom nechyběl

tomh*

Já beru Citalec, což je citalopram. Pokud chceš vysazovat lék, tak jedině pod dohledem lékaře, sám si medikaci neupravuj. Jinak co se týká stavu při vysazování, tak ano, budeš mít abstinenční příznaky, což nebude příjemné. Toto trvá zhruba 14 dní a pak je klid, takže to budeš muset přežít pomocí Lexaurinu a jiných diazepaminů. Já osobně bral lék asi půl roku a bylo to nedostatečné, takže během 4 měsíců se moje nemoc opět vrátila, nyní to beru znovu asi měsíc a jsem naprosto v pohodě. Antidepresiva je nutné brát min. rok, aby tě to trošku vyléčilo. Protože jinak není mozek sám si ten serotonin schopen vyprodukovat. Rozhodně to prober s lékařem...hrát si s psychikou není jen tak...

zpevanda*
hodnocení

0x

Dobrý den, mám s tímto lékem zkušenosti, rozhodně jej nevysazujte ze dne na den, ale postupně - nevezměte si třeba obden atd..a jestli se deprese nevrátí - záleží také jak dlouho vám jej doporučil brát lékař, ale také jak se na to cítíte vy. Ale znovu opakuji, vysazujte pozvolna, postupně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]