Nejste přihlášen/a.
ahojky,mám dotaz mám kamaráda který má skoro 19 letého syna ktery už by měl být vyučen ale jelikož neuspel tak opakoval ročník tet 14 dni před koncem uzavření známek se na školu vykašlal. bere nějaké drogy tak půjde na léčení a udajně si bude dělat opravky v prosinci a když neuděla půjde opět do 3ročnikua tet vlastně se chci zeptat musí známy platit alimenty když sám přerušil školu?Manželka chce po něm dál alimenty až do prosince protože jde na léčeni a chce po nem 3500kc já bych jí osobně žádné penize nedala ponevadž přerušil školu.snad jsem to napsala tak že to bude trochu srozumitelně,díky za rady
Zdravím. Verono, tady to bude muset rozhodnout soud. Rodiče mají vyživovací povinnost k dětem dokud nejsou schopny se samostatně živit a dokud se soustavně připravují na budoucí povolání. Syn Vašeho kamaráda sice studium přerušil, ale zde se může hájit tím, že to bylo k vůli vážným zdravotním potížím, které si vyžádaly léčbu atd.Kdyby otec přestal platit sám od sebe a výživné by pak řešil soudně jeho syn, je možné, že soud by uzal placení výživného, jako důvodné a on by pak musel výživné zaplatit zpětně. Takže já bych poradila, aby Váš kamarád podal žádost k soudu na zrušení alimentů. To už není věc mezi rodiči, ale mezi otcem a synem, protože ten je již zletilý. Takže matka si nemůže navyšovat výživné podle situace, jak chce, pokud výživné stanovil soud. Takže ať nechá kamarád situaci rozhodnout soud. Ten ho výživného může zprostit na základě důvodů, které uvede. Nebo ať se domluví přímo se synem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.