Nejste přihlášen/a.
Tak např. Soudní obsílky se vrací zpět na soud, je to důvod k předvedení, udělení pořádkové pokuty do výše 50.000,-Kč, příkazu k zatčení nebo dokonce i uvalení vazby. Policejní se vracejí zpět na PČR a mohou být taktéž důvodem k předvedení, případně udělení pořádkové pokuty do výše 50.000,-Kč..
Na poště je třeba zřídit buď přeposílání pošty jinam, případně odnos na hlavní poštu (jako to mají většinou bezdomovci, kdy se např. 1x za týden zajdou zeptat na poštu, zda jim něco nepřišlo).
Ostatní nedoručené zásilky se buď vrací zpět odesílateli (např. doporučená psaní a balíky, poštovní poukázky) a ostatní se ponechávají na poště, možná že pošta zkouší vyhledávat odesilatele, pokud ne, tak jdou nejspíš do spalovny, případně ztráty a nálezy na MěÚ (Mgm).
Např. delším neplacením SIPO se sousedka docela dost pravděpodobně vystavuje exekuci, pokud jí na sebe již má, tak možná právě proto, nepřehlásila poštu a ani adresu trvalého pobytu. Já sem jí sice taky nepřehlásil, ale to proto, že jsem línej. I když je to myslím přestupek, pokud se nepletu. Přehlásim, až dám na auto tažný, ať to neměním 2x.
Jo a ještě jsem si vzpoměl u některých písemností platí doručení tzv. "fikcí" např. doručování z MěÚ (Mgm) ohledně zákazu řízení, vybodování apod.
Dobrý den, Krkovičko. Přebírání pošty je poninen si každý zajistit. Nepřevzatá a nevydzvednutá pošta se vrací zpět odesílateli. Máte pravdu, nedávejte si cizí jméno na schránku. Budete to myslet dobře a můžete z toho mít pak problémy. Bude jí nahánět nějaký dlužník třeba a budou tím zatěžovat i Vás. Ať se každý o své povinnosti postará tak, jak má. Jen můj názor.
doplněno 29.05.12 16:50:Nahlásit doručovací adresu nedá zase tolik práce. Tady mi to spíš připadá, jako úmyslné vyhýbání se převzetí některé pošty..Ale třeba se mýlím.
doplněno 29.05.12 17:07: Krkovičko milá, s některými lidmi je to prostě těžké. A je lepší se tím nezabývat. Čím lépe to člověk myslí..ale vždyť Vy víte...
Nikdo není povinen si na poště zajišťovat přeposílání pošty (jde o placenou poštu), ale je to v zájmu každého, kdo se stěhuje.
V případě přestěhování je každý povinen informovat o změně trvalého bydliště (a/nebo doručovací adresy) všechny, s nimiž je v nějakém právním či obchodním vztahu. Nemýlím-li se , bývá tato povinnost zakotvena i ve všeobecných obchodních podmínkách (jež však málokdo čte). Pokud by člověk nepřehlásil odběr energií, inkaso, ... bude muset vše srovnat nejpozději v ročním vyúčtování.
Docela by mne zajímalo, jak by se paní sousedce líbilo, kdyby nový majitel bytu "jel na její inkaso" - neplatil by zálohy a firmy by vše naúčtovaly jí.
Že jí nechodí inkaso atd., to jí nevadí, ale Clubcard z Tesca postrádá. To mi nějak hlava nebere...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.