Nejste přihlášen/a.
dobry den, je mi 14 a chtel bych zacit posilovat, nebydlim ve meste, takze rady tipu "porad se svym instruktorem" nebo zajdi do fit centra tam ti pomohou" mi moc nepomuzou, poradil mi to ucitel, protoze je tady parta z***u, kteri se tvari jako "kamaradi', dekuji za rady
No - nepomůže-li ti rada "zajdi se poradit do fitka", poraď se aspoň třeba s tělocvikářem - špatným posilováním si můžeš docela dost ublížit (a teď nemyslím, že ti činka upadne na palec ). Ideální bys měl chodit aspoň nějaký čas do sportovního oddílu, kde tě způsoby a jednotlivé cviky naučí - pokud ti jde jen o zvýčení fyzické síly či zvětšení muskulatury, jsou vhodné spíše silové sporty, ale určitě ti pomůže i třeba cyklistika či běh na lyžích.
Zvážila bych nad nějakými cviky,které můžeš najít na internetu,myslím kliky,sedy lehy a to co ti pomůže,proč do fitka?Znám spoustu kluků,kteří ve fitku nikdy nebyli je jim méně než tobě a trénují,hrají fotbal a baví se venku.Soukromého instruktora teda určitě nemají co mají je asi trenér maximálně,tréningy fotbalu a asi tělocviky.Víc už ti zdřejmě neporadím
Lottko, ono jde o to, jak trénují. Pokud trénují sami a vypěstují si nějaký špatný pohyb, za pár let to může mít docela vážné následky. Já zase znám kluky, co frajeřili a cvičili doma. Cvičili ramena, bicepsy - ale dělali to špatně, dnes chodí ohnutí, protože mají zkrácené prsní svaly, a mají špatnou páteř. I to je důsledek domácího posilování.
Pokud někdo hraje fotbal třeba v družstvu, tak poradí trenér. Není nutné chodit do fitka, ale člověk by měl mít někoho (kamaráda, učitele atd., kdo tomu rozumí a poradí).
dekuji, jinak nejde mi o to abych mel extra super vytvarovane svaly, chtel bych mit hlavne silu v rukou, to by stacilo...?
Zdravím. V tvém věku to nepřeháněj s činkama . Cvič s vlastní váhou. Začínej opatrně a nepřeháněj to . Dávej důraz na techniku. Začal bych běhat s důrazem na správný dýchání. Jízda na kole. Kliky a kliky na hrazdě . Pokud budeš cvičit izolovaně nějaký sval, tak ho prvně musíš zahřít a nepřecházej při střídání cviků z jednoho konce těla na druhý. Např. udělej si hrudník - bench a přidej biceps. Druhý den si udělej záda a triceps. Né aby sis rozehřál hrudník a pak šel na nohy. Najdi si kámoše s kterým se do toho budete navzájem nutit. Pokud budeš sám , za chvíli skončíš. Já už jsem starej vůl. Bude mi 50 , ale těch 100 kliků ráno a večer si dám. Už je to taková droga. Když jsem u těch drog. Vykašli se na nějakou chemii . Máš super věk , to půjde samo. Ale nezapomeň , že 60 % je dřina a 40 % je jídlo. Jak správně posilovat a co jíst si najdi na netu . Většinou je to sice o reklamě na patáky , ale dá se tu najít i pár dobrých rad. TECHNIKU nezapomeň. Je třeba rozdíl jestli děláš kliky na hrazdě s úzkým nebo širokým úchopem. Nadhmatem nebo podhmatem. Vždy zapojuješ jinou část svalů. Fitko nepotřebuješ Hrazdu , bradla si doma nějak uděláš. Hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.