Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda-li mi zaměstnavatel může zrušit dovolenou, kterou nastupuji příští týden, tj. 4.6.2012. Hledal jsem i na internetu, ale přesné znění, kdy zaměstnavatel může nejpozději zakročit se lišilo.
Děkuji za odpovědi
PS: snad je to ve správné rubrice
může. Jestli jste ji měl řádně nahlášenou a schválenou, můžete po zaměstnavateli požadovat náhradu nákladů, které vám jeho nařízením vznikly - třeba zaplatit propadlý zájezd
§ 217 odst. 3:
Zaměstnavatel je povinen nahradit zaměstnanci náklady, které mu bez jeho zavinění vznikly proto, že zaměstnavatel změnil jemu určenou dobu čerpání dovolené nebo že ho odvolal z dovolené.
doplněno 29.05.12 12:38:Ačkoliv to není přímo zákon dané, mělo by se jednat o vážné důvody.
Děkuji.
Tudíž můj zaměstnavatel by to musel uhradit mně, a přítelkyni by to šlo z pojistky? Možná jsem jen trubec, neboť jste již monžá odpověděl..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.