Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup soudce

Od: zvedavej* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,mohl bych se právaznalých zeptat na postup soudu?Byl jsem předvolán k soudu ve věci dluhu.U samatného soudu byla jen paní soudkyně a přísedící.Bylo mi řečeno že žalobce se omluvil,je to možné aby proběhl soud bez něho?Dále mi bylo sděleno že rozsudek bude sdělen na druhý den,je to takto správně?myslel jsem že rozsudek má být vynesen hned,takto to vypadá že může býto do druhého dne soudce před verdiktem ovlivnován.díky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Je to v pořádku. Pokud se žalobce omluvil před jednáním, pak soudní řízení může proběhnout i bez jeho přítomnosti. Co se týče rozsudku, i zde je to v pořádku. Soud vydal jistě v průběhu jednání usnesení, kde je to odůvodněno oboje. Proti tomu jste se mohl ohradit hned na místě. Rozsudek může vyhlásit soud i do tří dnů po jednání.

repkin*
hodnocení

1x

Podle mě odpověděla kapkanadeje správně. Každopádně si přečtěte platný správní řád a event. i občanský zákoník. Tam máte veškeré lhůty apod. vyjmenované.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]