Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s vyprazdnovanim

Od: bajinka odpovědí: 9 změna:

Chtěla bych poradit. Mám už asi přes půl roku problém s tím, že se samovolně úplně nevyprázdním a jde to "po částech, po etapách". Někdy jsem "ucpaná" 1-2 dny, nejde se vyprázdnit najednou, a vždy mi něco ve střevě zůstane. Když chci mít sex s přítelem nebo nějaké intimnosti, musím se na to "připravit" - udělat si klystýr, protože přes vnitřní stranu pochvy, když projedu prsty, cítím z druhé strany ve střevě "výkaly" které neodešly a nechtějí odejít, řeším to potom klystýrem. Beru také laktulosu občas, když "to" je hodně tvrdé, ale klystýr je vždy okamžité řešení. Asi je to způsobeno stravou nebo nevím čím..ale štve mě to, že se nikdy nevyprázdním celá, tudíž ve střevě pořád nějaké kusy stolice mám.. nevíte, jak tenhle problém zmírnit/odstranit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jednoduše řečeno,máte líná střeva*dril*Základem pro dobré vyprazdňování jest vláknina,nejlépe ve formě ovoce a zeleniny,denně ccca 600gr.,a za další je důležitý fyzický pohyb-cvičení,alespoň 3x týdně hodinu.;)Jo,nezapomínejte na pitný režim,kolem 2-3l.denně,čistou vodu a ovocné čaje,pozor na sladké limonády,ty jsou k ničemu.

mowla*
hodnocení

1x

Zkus kysané mléčné výrobky - kefír, kyšku, jogurt (ale opravdu kysané, ne ´umělohmotné´ blafy), třeba i zeleninu (okurky kvašáky, kysané zelí. Hodně pít a jíst zeleninu s vysokým obsahem vlákniny (jak už píše Wamp).

hahanaj*
hodnocení

0x

nevím tedy zvykat na a klystýr bystesi neměla - a nikdy není střevo naprosto prázdné, to byste nesměla jíst

skye*
hodnocení

0x

A proč jste to už dávno neřešila s lékařem? To by mohlo signalizovat i vážnější problém...

polednice*
hodnocení

0x
Každé ráno si dejte bílý jogurt se švestkami.Ovesne vločky a švestky.Pijte actimel jezte activiu.Pak v lékárně doplňkovou stravu.Upraví se to.Doporučila mi to lékařka a pomohlo to.

jelena*
hodnocení

0x

Zkuste toto: ve zdravé výživě si kupte pšenici, kterou doma rozdrtíte /buď v sekáčku nebo mixeru/. Večer dejte do hrnečku 4 lžíce této drti a zalijte vodou, ráno nalačno snězte. Ale úplně vynechte projímadla a klystýry! Musíte to vydržet třeba i několik dní. Tu pšenici jezte každý den, pokud se nevyprázdníte a pak ještě dalších několik dnů. A budete vyléčená navždy, mám to vyzkoušené i několik mých známých. Ale chce to opravdu vydržet bez těch projímadel.

kecal
hodnocení

0x

Dnešní pekařská sebranka není schopná péci normální celozrný poctivý chleba.Rohlíky,housky a chleba pečou z obyčejné obarvené mouky nebo to jen vyválí v zrníčkách a pak lžou,že to je celozrné pečivo.Takže je zdravé a na dobrou průchodnost trávicí roury si koupit zrno pšenice nebo žito,to normálně celé uvařit a jíst ráno k snídani místo chleba k sýru nebo jiným věcem.Nebo přidat do toho mléko a cukr.Je to vláknina a pomůže to.

hodnocení

0x

Každé ráno na lačno vypít 0,3-0,4 dcl.přes noc odstáté čisté vody,můžete dochutit šťávou z citrónu-né citronku! To je jen umělina.

eulalie*
hodnocení

0x

Asi by to chtělo upravit jídelníček. Více vlákniny, na zácpu je dobrý švestkový kompot. Na ten klystýr si dávejte bacha, aby si střeva moc na to nezvykla. No ale abych se přiznala, mi přijde trošku zvláštní, že se před sexem tak pozorujete, jestli náhodou někde něco není ve střevech. Což takhle nervičky - nejste trošku neurotičtější? Každý nemá potřebu chodit na WC na velkou každý den, je to velmi individuální. Individuální je taky frekvence vyprazdňování, si myslím. Tím, že střevům neustále pomáháte klystýrem, nenaučíte je správně pracovat, jsou zvyklé na klystýr, proč by se činily samy, víte. Takže - upravte si jídelníček, hodně tekutin, kompoty (ze švestek je fakt výborný - ocenila jsem v porodnici, kde na pravidelné vyprazdňování opravdu personál hledí), jezte hodně vlákniny, omezte černý čaj, kávu a tak podobně. Jo a zkuste se napít vody z kysaného zelí, té vody, co je v tom to zelí naložené. To je vyloženě takový jako bič na střeva, krásně vás to pročistí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]