Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme se synem hrozně suchou kůži problémové místa jsou kolena, ruce a chodila já paty abnormálně suché a praskají do krve na kolenou suché až bolí nevím si rady,ty paty jsou fakt hrozné nevím čím seškrabovat -hrozně rozpraskané,neměl byjste někdo radu co stím?
Suché paty jsou problém, trošičku pomůže následující postup:
Nožičky namočím do vody s koupelovou solí a po 20 minutách jemně odškrabkám pemzou změklou kůži. Kdybyste oškrabávala razantně, druhý den by to bylo ještě horší. Nohy namažu vrstvou vazelíny a zabalím do potravinové fólie. Na to nazuju ponožky, aby se mi fólie nesmekla, a jdu spát. Ráno jsou nožičky jakž-takž měkké a jemné, ale přes den kůže zase vyschne.. Nosím si v kabelce jelení lůj a mažu i přes den. Je to hrozná práce a nic nepomáhá trvale.
Lokty bych na noc taky namazala a zabalila, to dost zabere. Náhodou jsem to udělala, když mě loket bolel, naplácala jsem na to nějakou mast a do fólie, a ráno jsem nestačila zírat, jak mám hebký lokýtek.
U mě funguje mast na popraskané paty od Neutrogeny. Stojí cca 180,- Kč. Zkoušel jsem i Schölle, ale ta moc neúčinkuje.
Na paty a lokty je skvělý levandulový krém Ozalin. Možná by stačila i obyčejná Indulona, na ruce je príma měsíčková... ale kvůli těm patám bych se raději poradila s nějakou pedikérkou, ta bude mít přehled o dostupných, třeba i léčivých přípravcích. Jinak docela fajn byly krémy na nohy od Avonu (Foot Works), ale to spíš tak na ta kolena, s těmi patami rozpraskanými do krve bych určitě zašla za odborníkem.
Skočte si na kožní, ať to omrknou, čím to je, navíc jednou jsem také měla podobný problém (na rukách) a napsali mi nějaký supersmradlavý, ale superléčivý krém, s receptem za pár korun. A i kdybi nic nenapsali, ale jen doporučili, navedou vás správným směrem.
Jinak mě hodně na vše pomáhají krémy z konopí.
Všechna ošetření, které napsali rádci přede mnou + často máznout i kolena i lokty krémem. A kouknout do drogerie. Krémy na nohy nejsou vůbec drahé a klidně je 2x denně použít. A spát v ponožkách s namazanými patami. Neřešit! Mazat!
Nedá mi to, musím se vrátit a dopsat. nepomůže, když kůži odrbete, změkčíte, koupíte mazání a použijete jednou za týden. Jedna moje kolegyně říkávala - Pořádek se nedělá, pořádek se udržuje. Toto platí s vaším problémem úplně přesně. Není snad ani zas až tak důležité co, ale kdy. Pořád! Nenechat problém narůst.
Na netu jsem našla toto: Kromě kosmetických přípravků ale existuje i několik tipů a rad, které sází na přírodu a domácí lékárnu. Pokud se chceme zbavit tvrdé pokožky pat, doporučuje se denně po dobu patnácti minut namáčet nohy do teplé vody, která paty zvlhčí, a následně na postižené místo nanést směs vazelíny a citronové šťávy, která popraskanou kůži ošetří. Domácím pomocníkem se nám může stát i dužina od banánu. Pokud ji přiložíme na deset minut k popraskaným a tvrdým patám, měla by prasklinky vyčistit a kůži zjemnit. Zároveň se doporučuje dávat nohy jednou týdně do lázně z citronové šťávy anebo do směsice glycerinu a růžové silice. Další z možností, jak o paty pečovat, je dopřát nohám desetidenní kúru založenou na ranních lázních ve směsi parafínu a hořčičného oleje.
Osobně mohu doporučit tuto mast : lekarna.cz/...
Dobrý den, poradím Vám toto: Na kůži těla a obličeje doporučuji bílou vazelínu (vaselinum album), k dostání v lékárně v kelímku, není drahá. Měla by být bez vůně, barvy, konzervačních prostředků - vypadá jakoby "průhledně".
Na paty a místa se zvětšenou keratózou pak přípravek Excipial - je volně prodejný v lékárně, ale dermatolog či praktik jej mohou napsat na recept. Je mnohonásobně účinnější než krémy, masti a všelijaká mazadla.
Rodinný výskyt stejných obtíží by mohl znamenat dědičnou odchylku, v každém případě doporučuji konzultovat dermatologa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.