Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velmi suchá kůže

Od: vcelkamaja* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,máme se synem hrozně suchou kůži problémové místa jsou kolena, ruce a chodila já paty abnormálně suché a praskají do krve na kolenou suché až bolí nevím si rady,ty paty jsou fakt hrozné nevím čím seškrabovat -hrozně rozpraskané,neměl byjste někdo radu co stím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Suché paty jsou problém, trošičku pomůže následující postup:

Nožičky namočím do vody s koupelovou solí a po 20 minutách jemně odškrabkám pemzou změklou kůži. Kdybyste oškrabávala razantně, druhý den by to bylo ještě horší. Nohy namažu vrstvou vazelíny a zabalím do potravinové fólie. Na to nazuju ponožky, aby se mi fólie nesmekla, a jdu spát. Ráno jsou nožičky jakž-takž měkké a jemné, ale přes den kůže zase vyschne.. Nosím si v kabelce jelení lůj a mažu i přes den. Je to hrozná práce a nic nepomáhá trvale.

Lokty bych na noc taky namazala a zabalila, to dost zabere. Náhodou jsem to udělala, když mě loket bolel, naplácala jsem na to nějakou mast a do fólie, a ráno jsem nestačila zírat, jak mám hebký lokýtek.

ladinpraha*
hodnocení

0x

U mě funguje mast na popraskané paty od Neutrogeny. Stojí cca 180,- Kč. Zkoušel jsem i Schölle, ale ta moc neúčinkuje.

Ani Neutrogena mi nezabrala. Kupuji si kosmetickou vazelínu.

*palec*Neutrogena je opravdu vynikající.

Pokud byste chtěli ušetřit, stačilo by si doma vyškvařit trochu vepřového sádla. potřít, zabalit. Nikdo by nevěřil, jak do rána zjemní pokožku. Sádlo není prima jenom na chleba s cibulí. Jaga.

claire*
hodnocení

0x

Na paty a lokty je skvělý levandulový krém Ozalin. Možná by stačila i obyčejná Indulona, na ruce je príma měsíčková... ale kvůli těm patám bych se raději poradila s nějakou pedikérkou, ta bude mít přehled o dostupných, třeba i léčivých přípravcích. Jinak docela fajn byly krémy na nohy od Avonu (Foot Works), ale to spíš tak na ta kolena, s těmi patami rozpraskanými do krve bych určitě zašla za odborníkem.

askmenow*
hodnocení

0x

Skočte si na kožní, ať to omrknou, čím to je, navíc jednou jsem také měla podobný problém (na rukách) a napsali mi nějaký supersmradlavý, ale superléčivý krém, s receptem za pár korun. A i kdybi nic nenapsali, ale jen doporučili, navedou vás správným směrem.

Jinak mě hodně na vše pomáhají krémy z konopí.

hodnocení

0x

Všechna ošetření, které napsali rádci přede mnou + často máznout i kolena i lokty krémem. A kouknout do drogerie. Krémy na nohy nejsou vůbec drahé a klidně je 2x denně použít. A spát v ponožkách s namazanými patami. *hej*Neřešit! Mazat!

doplněno 30.05.12 10:47:

Nedá mi to, musím se vrátit a dopsat. *hi* nepomůže, když kůži odrbete, změkčíte, koupíte mazání a použijete jednou za týden. Jedna moje kolegyně říkávala - Pořádek se nedělá, pořádek se udržuje. Toto platí s vaším problémem úplně přesně. Není snad ani zas až tak důležité co, ale kdy. Pořád! Nenechat problém narůst. *hej*

hodnocení

0x

Na netu jsem našla toto: Kromě kosmetických přípravků ale existuje i několik tipů a rad, které sází na přírodu a domácí lékárnu. Pokud se chceme zbavit tvrdé pokožky pat, doporučuje se denně po dobu patnácti minut namáčet nohy do teplé vody, která paty zvlhčí, a následně na postižené místo nanést směs vazelíny a citronové šťávy, která popraskanou kůži ošetří. Domácím pomocníkem se nám může stát i dužina od banánu. Pokud ji přiložíme na deset minut k popraskaným a tvrdým patám, měla by prasklinky vyčistit a kůži zjemnit. Zároveň se doporučuje dávat nohy jednou týdně do lázně z citronové šťávy anebo do směsice glycerinu a růžové silice. Další z možností, jak o paty pečovat, je dopřát nohám desetidenní kúru založenou na ranních lázních ve směsi parafínu a hořčičného oleje.

Osobně mohu doporučit tuto mast : lekarna.cz/...

drejdl*
hodnocení

0x

Dobrý den, poradím Vám toto: Na kůži těla a obličeje doporučuji bílou vazelínu (vaselinum album), k dostání v lékárně v kelímku, není drahá. Měla by být bez vůně, barvy, konzervačních prostředků - vypadá jakoby "průhledně".

Na paty a místa se zvětšenou keratózou pak přípravek Excipial - je volně prodejný v lékárně, ale dermatolog či praktik jej mohou napsat na recept. Je mnohonásobně účinnější než krémy, masti a všelijaká mazadla.

Rodinný výskyt stejných obtíží by mohl znamenat dědičnou odchylku, v každém případě doporučuji konzultovat dermatologa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]