Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená po dvou tejdnech?

Od: seznammih* odpovědí: 3 změna:

Zdravím.

Na práci na trvalej úvazek nastupuju od července. Do té doby tam už přes rok pracuju jako brigáda přes agenturu. Nicméně už dlouho máme naplánováno a už zarezervovano s rodinou dovolenou v kempu na týden. A je to právě druhý týden v červenci. Mám nějakou šanci dostat dovolenou, nebo i jen volno? Je to pro mě důležitý klidně bych pracovala i přes Vánoce. Jestli jsou v tom nějaký zákony, nebo je to jen čistě o domluvě s mistrovou?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Také zdravím, nárok na dovolenou mít sice ještě nebudete, ale jestliže se dá předpokládat, že nárok v budoucnu vznikne, může Vám ji zaměstnavatel dát. Záleží tedy na něm, zda Vám ji dá, či nikoli. Rozvněž můžete požádat o "neplacené" volno, ale i v tomto případě záleží na zaměstnavateli.

hodnocení

0x

Logicky, po takové krátké době nemáte nárok na dovolenou, vše záleží na domluvě, já měl taky dovolenou po cca třech týdnech...

cepagis*
hodnocení

0x

Nárok na dovolenou v potřebné délce mít nebudete, ale jestli je zaměstnavatel rozumný, pochopí to a vyhoví. Jediný problém by byl, kdybyste skončila pracovní poměr třeba hned po té dovolené - zaměstnavatel Vám pak z platu strhne proplacenou dovolenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]