Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přítel závodně sportuje, jde mu to víc než dobře a já si vedle něj připadám tak trochu jako nula. On má ten sport jako zálibu, a já nemám žádnou zálibu, která by se tomuhle vyrovnala. Mám jen jednu zálibu a tou je četba. Jinak nic moc. Když přijdeme mezi kamarády, je přítel se svým sportem středem pozornosti, já nesportuju, jsem sportovní nemehlo, a prostě ani mě to nebaví. Tak nevím, jak se mám příteli vyrovnat. A je opravdu oproti mě lepší?
Koníčků se dá najít mnoho. To, že Váš přítel sportuje, neznamená, že musíte sportovat též. Určitě máte také své přednosti. Nejste žádná nula. A nechtějte se nikomu vyrovnat. Vy jste Vy, buďte tedy sama sebou. Určitě si dovedete poutavě popovídat zase o něčem jiném, v čem třeba Váš přítel zase nevyniká. Je spousta párů, kteří nesdílí své koníčky, ale mají každý své a jejich vztah funguje skvěle. To, že nevíte nic o sportu ještě neznamená, že Vás partner převyšuje. Nemějte tak nízké sebevědomí. Život není přece jen o sportu, či zálibách.
Drž se své záliby zuby nehty. To, že někdo v nějakém oboru vyniká, vůbec neznamená, že je lepší člověk. Znám lidi, kteří mají úžasné znalosti v jednom oboru, ale pro pro praktický život jsou nepoužitelní. Zapomeň na komplexy méněcennosti a drž se svých zájmů. Pokud ti přítel dává najevo svoji nadřazenost, tak si najdi opravdového, který tě bude brát takovou, jaká opravdu jsi.
"Oproti příteli jsi nula"? - možná v daném sportu, možná ve sportu obecně - no a? Hodnota člověka si tímto poměřovat nedá. . . A - pravděpodobně, on tě za "nulu" nepovažuje, ne?
BTW - "vyrovnat se mu" je podobný nesmysl - já si aspoň nedovedu představit, že by se mi moje ´baba´ vyrovnala, to bych si raději našel podobně trhlýho chlapa, jako su já
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.