Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oproti příteli jsem nula

Od: nulaodnulypojde odpovědí: 6 změna:

Zdravím, přítel závodně sportuje, jde mu to víc než dobře a já si vedle něj připadám tak trochu jako nula. On má ten sport jako zálibu, a já nemám žádnou zálibu, která by se tomuhle vyrovnala. Mám jen jednu zálibu a tou je četba. Jinak nic moc. Když přijdeme mezi kamarády, je přítel se svým sportem středem pozornosti, já nesportuju, jsem sportovní nemehlo, a prostě ani mě to nebaví. Tak nevím, jak se mám příteli vyrovnat. A je opravdu oproti mě lepší?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Koníčků se dá najít mnoho. To, že Váš přítel sportuje, neznamená, že musíte sportovat též. Určitě máte také své přednosti. Nejste žádná nula. A nechtějte se nikomu vyrovnat. Vy jste Vy, buďte tedy sama sebou. Určitě si dovedete poutavě popovídat zase o něčem jiném, v čem třeba Váš přítel zase nevyniká. Je spousta párů, kteří nesdílí své koníčky, ale mají každý své a jejich vztah funguje skvěle. To, že nevíte nic o sportu ještě neznamená, že Vás partner převyšuje. Nemějte tak nízké sebevědomí. Život není přece jen o sportu, či zálibách.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Drž se své záliby zuby nehty. To, že někdo v nějakém oboru vyniká, vůbec neznamená, že je lepší člověk. Znám lidi, kteří mají úžasné znalosti v jednom oboru, ale pro pro praktický život jsou nepoužitelní. Zapomeň na komplexy méněcennosti a drž se svých zájmů. Pokud ti přítel dává najevo svoji nadřazenost, tak si najdi opravdového, který tě bude brát takovou, jaká opravdu jsi.

mowla*
hodnocení

1x

"Oproti příteli jsi nula"? - možná v daném sportu, možná ve sportu obecně - no a? Hodnota člověka si tímto poměřovat nedá. . . A - pravděpodobně, on tě za "nulu" nepovažuje, ne?

BTW - "vyrovnat se mu" je podobný nesmysl - já si aspoň nedovedu představit, že by se mi moje ´baba´ vyrovnala, to bych si raději našel podobně trhlýho chlapa, jako su já *smich*

hodnocení

1x

Pokud Vám (nebo okolí) přítel dává svou "nadřazenost" najevo, tak pryč od něj. Nemá Vás rád. Jestli Vás má rád, chce Vás asi takovou, jaká jste. V tom případě se nesnažte ho "dohnat a předehnat", taky by se mohlo stát, že o Vás stratí zájem.

paaja*
hodnocení

0x

Jedno pěkné přísloví praví: Když nejsi hvězda, neznamená to, že musíš být mrakem

hodnocení

0x

Prvopocatek vaseho komplexu musi byt prece uz davno,tam je treba se zamyslet a zpracovavat.Jsou lide,kteri nesportuji,kazdy je na neco dobry.Budte kym jste,nesnazte se nekomu vyrovnavat,hledejte a utvarejte sve prednosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]