Nejste přihlášen/a.
Dobry den,jsem na rozpacich.Beru mnoho leku,kolem 15 denne a mam docela spatnou snasenlivost leku.Nicmene ,brat je musim.Trpim nedostatkem Sodiku a beru kvuli tomu kortikoidy,aby nejaky ten sodik ve mne zustal,presto ze se nijak moc nepotim.Proste onemocneni.No a k jadru veci.V tydnu jsem navstivila fakultni nemocnici spankovou laborator,kde se mnou vedl nejdriv rozhovor Mudr.-docent a usoudil,ze by mi napsal leky Zoloft-antidepresiva.Veskere dokumenty jsem mu prinesla a videl me poprve.Lek jsem si poridila na jeho recept a doma ctu letak.Rikam si ,to snad neni pravda,pisi tam,ze snizuje Sodik a ze by se meli mit napozoru starsi lidi,kterym muze chybet.Zatim uzivam druhy den,potim se jak dvere od chliva,ve stinu.Na slunko normalne mam problem a kor ted by to neslo.Rikam si ze by si lekar nevsiml z tech kvantum diagnoz,ze bojuji se Sodikem a vetsi mnozstvi kortikoidu mne zatim dat nemuzou.Jinak muj Dr.ke kteremu chodim se me boji psat dalsi leky a tento me videl prvne.Tyto leky se nesmi jen tak vysadit,nevim,jestli,kdyz jsem mela zatim dva,zitra proste s tim seknout,nebo si vzit jen pulku a pak vysadit.Je vikend a kdyz nevysadim ,pak to bude asi horsi.Dokonce lekar,ktery me leky napsal,ordinuje az ST,CT.Nebo volat endokrinologovi,jak se na to diva,ten mi leci ten Sodik a jine.on zas ale mozna nebude chtit mluvit docentovi do lecby,co?Vetsinou drzi lekari pri sobe.
Dobrý den. Juglans, já bych na Vašem místě endokrinologovi zavolala a informovala bych se u něho. Léčí Vás delší čas, zná Váš zdravotní stav a řekne Vám svůj názor. Mohlo se stát, že lékař přehlédl nějaké info, když jste u něho byla poprvé. Opatrnosti není nikdy dost. Než abyste si třeba ublížila, je lepší se zeptat zkonzultovat to s lékařem. Myslím si, že Vám řekne, zda je pro Vás lék vhodný, či nikoliv, i když jej doporučil jiný lékař. Budete potom určitě i klidnější. To je můj názor. Je mi líto, že bojujete neustále tolik se zdravím. Myslela jsem, že už je trochu lépe...
Kapko,opet moc dekuji za pomoc.Nekdy si sam clovek hned nesrovna myslenky a je nerozhodny.Ale mate pravdu,ze za zavolat endokr.muzu zkusitSe zdravim,je pro mne boj uz na porad,jen je nekdy,trochu lepe.Jsem smirena a bojuji o zlepseni,alespon na chvili.Jinak mam hyponatremii.Coz znamena kdyz je hladina sodiku nizsi nez 136 m-mol na l.Omlouvam se nejdou lomitka.a kriticke snizeni,kdy je prusvih je 120m-mol-l.Zkratka presto,ze do me cpou sodik,tak jsem pod normu-S-Na-131 mol.Je u toho velka unava a dehydratace mozku ho muze poskodit.Docent ,nedocent,nemusel si vsimnout.,nebo riskuje.cetla jsem ze podobne typy antidepresiv,sniźuji sodik.co si tedy vybrat.Stale nemuzu kale polykat,litam od certa k dablu a mysli si ze je to psychikou.Ja uz se nicemu nebranim,hlave,aby to zmizelo.Holt hormonalni system si semnou pohrava.Hypofyza nechce poslouchat a kasle na ostatni pridruzene organy,asi ten lek zitra vysadim,nebo tu pulku,fakt nevim,nebo do pondeli vydrzet,snad tam endokrin.je,ted nevim.
junglas...já bych řekla,že trpíte orgánovou neurozou.,,Myslím to polykání .Já to mívám také ,,kdy nejsem schopna polknout prášek.Musím ho rozdrobit. Mám ho tžeba v puse a musím nabrat odvahu ho rychle polknout ,nebo se bojím,že se udusím.Také ho polykám na několikrát- Někdy se mi to objeví a zase ztratí. Zrovna teď to mám. Beru Detralex a ten je větší,tak ho raději rozpůlím,ale i tak je problém.
Ale to s diabetem nemá nic společného. Vím a chápu vás že se bojíte už něco pozřít..ale věřte,že to je psychická záležitost. Jsem také diabeik a měla jsem to i ve 30letech. Má to svůj spec. název,ale nemohu to tady v knížce najít.Je to porucha polykacího reflexu. Tak nějak,,
Polinek.vite ja uz jsem z toho castecne psychicky nemocna,jelikoz problem polykani mam skoro 2 roky a to denne a jsem na mixovane strave.Zacalo mi to ale z niceho nic.Pricin muze byt mnoho a to se prave zjistuje.mozna ze se ukaze,ze je to psychikou,ale zatim leky ,ktere beru mi neulevily ani trochu.Jinak nemam cukrovku,presto,ze se moje nemoc nazyva diabetes.Je to cesky žíznivka-diabetes incipidus centralis a jsde o endokrinologickou poruchu hypofyzy,ktera ridi ,cely system,vlastne vsechno.Malem jsem odesla na zizen a porad mi hrozi dehydratace.Ovlivnilo mi to stitnou zlazu a jine.je to vaznejjsi onemocneni.Najdete si pokud chcete oc jde,uz jsem to tu jednou popisovala.K vam.Ten Detralex,to je antidepresivum?vite,ono je totezke,mne nemuzou jen tak nejake leky napsat.Zeptam se na to.Taky vas prepada unava,kdyz nemuzete polknout?Ja rano po vyspani jeste jakztakz jim,ale dopoledne uz unava a nejde to.zkoumaji u me myosthenii,tak to bych nechtela,opravdu ne.aSi tri roky zivota a smitec,prestane fungovat svaly.plice.Dr.sazi na neurologickou nemoc,nebo hormonalni.Jinyzase mysli psychika,nekterym je to jedno.A vy mate jaky typ cukrovky?
juglas,,ne ty léky co jsem psala mám na žíly. Já nejsem unavena ,když polknu ,,ale někdy se mi stává,že nejsem schopna spolknout prášek,tak ho pokoušu a je klid. Ale Já vlastně nemohu se dopídit, nač vás léčí. Na tu žíznivku,?
Já jsem diabetik 2stupně ,,o půlce tablety děnně- Já jím normálně celkem vše,jen si nesladím ,no držím se ,,ale nanuky a dort si udělám ,,lehčí ale zase někde si uberu na něčem jiném. Jak vám to začalo? napište mi jestli chcete na vzkazník..dám vám e-mailovou adresu. Já to tam moc neumím vložit ten vzkaz jako první,,
Polinek,taky vsechny prasky kousu.No,jak mi to zacalo.Proste jsem mela porad zizen a ani jsem si neuvedomovala,ze piji 8l vody denne.To vas nenapadne,kdyz mate porad zizen,tak si myslite,ze pijete malo.Ja jsem si naopak pochvalovala,jak si proplachuji ledviny.Ze piji 8 l jsem zjistila,kdyz mi lekarka naridila si to zmerit a zaroven kolik vymocim za 24 hod.Sama jsem zasla,ze je to tolik a zizen neprestavala.mocila jsem snad kazdych 5 minut proudy,takze jsem si vymella vodou vsechny mineraly.Vsechnu vodu,co jśem vypila,sla ze me pouze ven-prutokac.Tato nemoc,obnasi to ze hypofyza prestala vyrabet hormon,ktery ma ridit vodni hospodarstvi v tele.nevim jestli to ted napisi presne,ale ja jsm pochopila z vysvetleni,ze se mi voda nedostavala do obehu,takze proto hrazna dehydratatace,sla jen opravdu ven.no jak jsem na to prisla,najedno jsem se citila jako ve filmu o Sahare,kdyz se clovek plazi k vode a posledni 2m treba uz vyziznenim podlehne,byt ma vodu tak blizko.Ja jsem vody mela dost,ale pocit stejny,doslova jsem se plyzila a zkolabovala zizni.Nastesti kousek od obvodni a ta hned odhadlaoc jde,byt se s tim setkala jednou za svou praxi u tehotne,coz byva caste.Neni nas mnoho,udava se,ze to ma asi 40lidi z milionu.Bud se udela nezhoubny nador,nebo nejake bunky odejdou v hypofyze a je to.Hypofyza ridi se,jak uz jsem psala i stitnou zl.atd.Je to slozity,studovala jsem to,ale nepochopila ten system.
Dobrý večer, Juglans! Říkáte 15léků? Dost hrozné. Na fakultě nás učili, že při užívání více než 3 léků VŽDY dochází k interakcím, natož u 15! Já svým pacientům ordinuji opravdu jen ty, které potřebujjí nutně, žádné podpůrné či placebo, s antidepresivy značně opatrně - interakce časté! Každý pacient by měl mít jednoho lékaře - koordinátora, který zná dobře farmakologii včetně interakcí a reguluje přísun. někdy se mi stává, že přijde pacient, který užívá dva různé léky se stejným účinkem, píši pak zprávu praktickému lékaři, anžto moje odbornost je jiná.
Abych to shrnul - dejte důvěru jednomu ze svých lékařů - doporučoval bych praktického lékaře, ať provede tzv. redakci léků (není to překlep, redukce z toho může a nemusí být). Pokud byste neměla důvěru v praktika, tak největší fořti přes interní nemoci jsou endokrinologové.
Dobry vecer,diky za reakci.Nikdy jsem leky nebrala,asi jsem si to posetrila .V listopadu to budou 2 roky co jsem onemocnela Diabetes incipidus centralis a od te doby se sypu.Zacali alergie,psychika hruza,problemy s polykanim,ale porad se nevi co zpusobuje.Priklani se kpsychice,neurolog po EMG vylucuje Myosthenii,ale pro testik,mi dal nyni Syntostigmin.Nejhorsi,ze ja uz nyni nejsem schopna rozlisit,co je psychicke a co je nejaka disfunkce.takze umlacena problemy s polykanim,ktere zacal z niceho nic,jsem se dostala do psychicke ro´viny,ze skutecne zacinam mit fobie z jidla a uz predem se obavam,jestlijidlo spolknu.POsledni dobouuz i pri vetsi unave nespolknu hned vodu na povel.Na gastru vysetrena,achalazie nepotvrzena,jen reflux jicnu.Co se tyce alergii,nikdy jsem pred tim zadne nemela nebo jsem o nich nevedela,zasla jsem na alergologii v zoufalosti,jestli snad polykani nestezuje nejaka reakce na neco,jelikoz pocity natekleho hrdla,sipani ,mirna zahlenenost byla.zakladni testy ukazaly alergii na potraviny,roztoce,mirne psa,pelynek,atd.Takze jen tak pro zajimavost vypisi leky,ktere uzivam.Endokrinologie-Minirin ´melt 120-1-0-1,MInirin Melt 60,-0-1-0,Ethyrox 50-1x,Fludrocortizon 0,1mg,2x pulku.,hydrocortizon-1-0-1.-.,Calcichew D3.-alergologie-Nalcrom,moncasta.flonidan,alergocrom...Gastrologie-Nolpaza-Neurolog-syntostigmin-urolog-ubretid,omnyx,ale nyni prestavam brat-Psychiatr-Valdoxan,Neurol,Zoloft-Ortoped-condrosulf.Snad jsem na nic nezapomela,ale je mi jasne,ze je toho moc.JInak lekare -koordinatora,ja pokladam endokrinologa.Za zivotne dulezite leky pokladam-Minirin,euthyrox,hydrocortizon,fludrocortizon,Calcichew,je to stejne vic jak tri a ostatni pokladam za potrebne.Co me zlobi,ze na alergologii zjistili mozne alergie,ale ze si mam vypozorovatco zpusobuje reakce.Tak zatim jsem na to neprisla,je to poad stejne a po nalkromu,nejsem tak zahlenena,ostatni lekyse jen tak prihodily,aby to bylo jeste lepsi a myslim,ze zadna zmena.Jenomze,ja jak mam hruzy z duseni a uviznuti sousta,coz se deje,tak beru jleky jako berlicku-psychikou a radej je poslusne zobu.Ponevadz nevim stale co to zpusobuje.POrad jen mlete mixovane.nIkdo neprisel na to,proc nemuzu jen tak snist rohlik.Vse zapijim,rozmacim,tohle snad nemuze delat jen psychika.Ja uz ted mam psychicke problemy,ale proc mi zacali potize v dobe,kdy jsem se jist nebala,z niceho nic.Je fakt,ze branim MinirinMelt mi zacala panicka porucha,ale 2 krat jsem se ptala na alergologii,zda neco nemuze spoustet alergii,obsazene v tom leku.Slibila ,ze se podiva,jeste jsem po sestre vzkazovala a ze se mi ozvou-nic.zapomeli,musim urgovat.Tak to takhle mate,porad verim,ze se na to prijde.
Dnes jsem byla na gastru,kde resi moje polykani.vubec si nevedi rady a ze z jejich strany nic nebude,ale diky Bohu,ze.Dr.zkousi co se da.Ze pra se poradi s ostatneimi odborniky a zkusi jeste poslat k jinemu neurologovi,zvazuji odebrani mozkomisnihi moku,presto ze magneticka rez.nepotvrdila RSku.Dale zvazuji i hormonalni pricinu,ze by me poslala treba i ona na nejakou kliniku,bez ovlivneni meho endokrinologa.mam trosku obavy,aby se necitil dotcen,kdyz me tam sam neposlal.Ale,to snad spolknu,hlavne aby se neco hmulo.Nevim jestli tady jeste jste na poradne p.DR.Ale mela bych dotaz,jestli se da podavani mInirinu melt nejakym jinym zpusobem nahradit?Problemy mam totiz od zacatku uzivani tohoto leku.ja si myslim,ze jiny pripravek neni,ale Dr.na gastru spoleha na to ze ano.Diky
Drejdl-Dekuji za podporu a info.no ja jsem to p.Dr na Gastru rikala,ze neexistuje nahradni lek Minirinu,ale neni to z jejiho oboru,nemuzu se divit,ze nevi.jInak ma snahu se dopidit,oc jde.K psycholozce chodim take.Jen se zeptam ty poruchy potravy co zpusobuje Minirin,se tyka i polykani?Na zvraceni mi ten jeden den bylo.uz 4 dny me trapi svalove krece do nohou,trochu do rukou,ale ty neohy jak prkenne,skoro nejde chodit.Dnes jsem se proto rozhodla k obvodni lekarce,kterou si chvalim,zitra mam jit na odbery,snad zalozetost horciku,nebo neurologicka,hormonalni,kdo vi,bude zitra ve spojeni s endokrinologem.Bojim se aby to nebylo neurologicke.doktorka nastesti zrovna mela to stesti videt jak ta krec vypada ,uplne me to napinalo a rikala,ze tohle neni od problemu zazivani,jak jsem si myslela.jinak vam moc dekui za zajem.
Tak mi prave volala p.Dr z Gastra,ktera slibila,ze se poradi s kolegy,proc nemohu polykat.Presto ze jsem podstoupila neurologicke vysetreni k vylouceni myasthenia gravis,bohuzel si lekari mysli,ze stejne tuto nemoc mam.objednali me na jinou neurologii,dale odbery na protilatky a CT hrudniku.Mam strach je mi uzko,co na me chystaji.Proc CT hrudniku?Nemuze to byt nejake predvysetreni kvuli odebirani misniho moku?Nevite nekdo?oni totiz uvazovali i o RSce a nebo,ze by i myoshenie se takto potvrzovala?u RSKy je pravdepodobnost dedicna.Vcera se stalo,ze muj bratr prestal chodit,po nekolikaletem boji s touto nemoci.Ach jo,co se to na nas riti,rodice jsou zdravy az na bezne choroby k veku,tlak atd.nikdy matka nekourila,nepila.jInak dnes krom telefonatu,jsembyla na odberech,mam krece do koncetin.dohaduji sezase jinde,ze bud chybi vapnik,ci horcik,nebo neurolog.onemocneni.takjsem ´v napeti,jak odbery dopadnou.Ze mi chybi vapnik vim.Cetla jsem,ze akle kdyz chybi horcik,ze se vapnik nevstrebava,tak je to mozne.No,radej bych byla,kdybyvse bylo jen psychicke,nebo jen ty mineraly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.