Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Užívaní vozidla taxi

Od: marku* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,potřeboval bych se na něco zeptat.Chtěl bych zkusit koupit vozidlo taxi a trochu si přividělat při práci,jen nevím,jestli je možná auto užívat i mimo,,pracovní dobu" k soukromím účelům a co to případně obnáší,díky moc za rady,Marek...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Koupit můžete,přivydělávat také...Ale potřebujete licenci od obce a to není jednoduchá ani levná záležitost.A taxikařit na černo je o ústa.Buď Vás dostane magistrát nebo legální taxikáři...

doplněno 26.05.12 15:41:

Pokud budete jeho majitelem,tak určitě můžete jezdit jak budete chtít.Jen snad při,,soukromé,,jízdě musí být sundáno to svítící označení taxi ze střechy...

marku*
hodnocení

Zdravím,chci vše samozdřejmě legální cestou,jen mě zajímá,než se do toho pustím,jestli je auto možné užívat i k soukromím účelům,nebo jestli budu potřebovat ještě jiné,se kterým bych jezdil normálně...díky..

laybor*

Jestli dostanete licenci tak můžete mít Taxi na střeše i při soukromé jízdě- nikdo nedokáže jakou máte pracovní dobu, dělají to tak všeci taxikáři, i při soukromé jízdě můžete jet pro zákazníka - zrovna si mě telefonicky objednal.

marku*
hodnocení

Jak to pak dělají když třeba vezou rodinu a nemají zapnutej taxametr? Spíš mě zajímá,jestli to jde legálně,oficiálně...

hop®
hodnocení

0x

Ano, pokud budete jezdit vlastním vozem taxislužbu (samozřejmě s licencí), můžete ho legálně používat k soukromým jízdám, samozřejmě je finančně výhodnější mít vypnutý taxametr. ;)

Je to přece Vaše vozidlo, není tedy problém, na delší cesty je lepší sundat "maják" a "magnety", aby na Vás zbytečně nemávali případní zákazníci. Trochu jiná situace je u pronajatých vozidel, tam soukromé jízdy povoleny nebývají.

marku*
hodnocení

Jde mi o to,že se určitě vede nějaká kniha jízd nebo něco takového,tak právě jak to kvůli kilometrům,jestli je to možné bez nějakého fingování a tak,jestli jo jak píšete,tak je to fajn,dík moc..

hop®

Teď jsem se ptal kamaráda taxikáře. Prý by měl vést knihu jízd, ale daně odvádí podle taxametru a za šest let po něm nikdo knihu jízd nevyžadoval. Takže asi nejpřesnější údaje získáte na úřadu...

hodnocení

0x

Určitě je povinnost vést knihu jízd pro případnou kontrolu z finančáku, aby vám seděly kilometry a stav tachometru - ale jestli ji opravdu povedete nebo budete spoléhat na to, že nepřijdou, je už na vás...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]