Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych se na něco zeptat.Chtěl bych zkusit koupit vozidlo taxi a trochu si přividělat při práci,jen nevím,jestli je možná auto užívat i mimo,,pracovní dobu" k soukromím účelům a co to případně obnáší,díky moc za rady,Marek...
Koupit můžete,přivydělávat také...Ale potřebujete licenci od obce a to není jednoduchá ani levná záležitost.A taxikařit na černo je o ústa.Buď Vás dostane magistrát nebo legální taxikáři...
doplněno 26.05.12 15:41:Pokud budete jeho majitelem,tak určitě můžete jezdit jak budete chtít.Jen snad při,,soukromé,,jízdě musí být sundáno to svítící označení taxi ze střechy...
Zdravím,chci vše samozdřejmě legální cestou,jen mě zajímá,než se do toho pustím,jestli je auto možné užívat i k soukromím účelům,nebo jestli budu potřebovat ještě jiné,se kterým bych jezdil normálně...díky..
Jestli dostanete licenci tak můžete mít Taxi na střeše i při soukromé jízdě- nikdo nedokáže jakou máte pracovní dobu, dělají to tak všeci taxikáři, i při soukromé jízdě můžete jet pro zákazníka - zrovna si mě telefonicky objednal.
Ano, pokud budete jezdit vlastním vozem taxislužbu (samozřejmě s licencí), můžete ho legálně používat k soukromým jízdám, samozřejmě je finančně výhodnější mít vypnutý taxametr.
Je to přece Vaše vozidlo, není tedy problém, na delší cesty je lepší sundat "maják" a "magnety", aby na Vás zbytečně nemávali případní zákazníci. Trochu jiná situace je u pronajatých vozidel, tam soukromé jízdy povoleny nebývají.
Jde mi o to,že se určitě vede nějaká kniha jízd nebo něco takového,tak právě jak to kvůli kilometrům,jestli je to možné bez nějakého fingování a tak,jestli jo jak píšete,tak je to fajn,dík moc..
Teď jsem se ptal kamaráda taxikáře. Prý by měl vést knihu jízd, ale daně odvádí podle taxametru a za šest let po něm nikdo knihu jízd nevyžadoval. Takže asi nejpřesnější údaje získáte na úřadu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.