Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak neplatit DPH?

Od: bambula* odpovědí: 45 změna:

Potřebuji poradit, jak se vyhnout placení DPH. Nechci být ve vleku choutek vlády, ale chci sám rozhodovat, jestli budu skrzevá DPH přispívat mafiánům, či li nic. Jde o DPH u potravin, oděvů, benzínu apod. Jsem zaměstnanec a budu tak dál. Co kdybych si jako "vedlejšák" zřídil oficielně živnosťák na něco jako "nákup za účelem dalšího prodeje" a nebyl plátce DPH. No že bych nakupoval bez DPH a spotřeboval. Nešlo by to tak nějak?

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

1x

Váš nick odpovídá za vše...

Když nebudete plátcem, tak nemůžete nakupovat "bez DPH". *bzum*

bambula*
hodnocení

Děkuji za zájem. Nepotřebuji hledat jak to nejde, ale NAJÍT jak jde nakupovat bez DPH!

poiu*

... jak jde nakupovat bez DPH!

Musíte být plátcem DPH.

Chlapec má ještě jednu možnost...

Odstěhovat ze z ČR do některé země, kde se DPH neplatí...

Např.: Monaco, San Marino, Andora, USA, Zambie, Indonésie, Indie, Hong-Kong, Egypt...

Stačí si jen vybrat...

bambula*
hodnocení

Máte v tom praxi nebo jen teoretizujete?

hodnocení

1x

Třemi slovy: Nelze neplatit DPH.

solenza*
hodnocení

0x

A nebylo by jednodušší dělat velké nákupy třeba v Německu, nebo Polsku, když nechcete podporovat Kalouska. Tady koupit jen to, co dojde mezi veklými nákupy.

bambula*
hodnocení

A copak v zahraničí nebudu platit DPH?

ne, například v Německu budete platit MWST *smich*.

bambula*
hodnocení

Pán je vtipálek. Na Dreck.

petr123*

I v Německu a Polsky mají své "Kalousky" :-P

req
hodnocení

0x

Bambulo mate v tom zmatek a jste naivni. Kdyz nakoupite zbozi za ucelem prodeje, tak to funguje samozrejme tak, ze to DPH zaplatite dodavateli zaplatite. Priklad, kupujete vec za 100 Kc, zaplatite 120. 100 kc je cena 20kc je DPH. Stalo vas to 120 kc.

Potom to zbozi prodate dal a dejme tomu, ze jste si tam nedal zadnou marzi a prodavate to za 120 koncovemu spotrebiteli. Tan vam da 120. Vy jste povinnen pri nejblizsim priznani k DPH coz je bud kazdy mesic nebo jednou za ctvrt roku povinnen tech 20 Kc uvest jako vybrane DPH, ale vzhledem k tomu, ze si uplatnite odecet, protoze 20 kc jste i vy zaplatit svemu dodavateli neplatite uz nic. Kazdopadne jste na tom nic neusetril.

To, ze "Zivnostnik" neplati DPH je mytus. To s tim platcovstvim dph je tam proto aby v tom retezu preprodeju se neustale neukrajovalo DPH, ale DPH zaplati az jen a pouze koncovy uzivatel. Ale protoze nejde dopredu zjistit, kdo je ten koncovy, plati DPH vsichni v tom retezci, ale odecitaji si DPH na vstupu, tj DPH za to co nakoupili.

Priklad. Kuchar koupi maso a zaplati DPH reznikovi, pak to maso upece a proda jako obed a dostane cenu vcetne DPH, to DPH ma za povinnost odvest statu, ale smi si z toho odecist DPH co dal reznikovi za maso, protoze jinak by se to amso zdanilo dvakrat.

Jinymi slovy, platce DPH je firma, ktera se tim bud stane dobrovolne a nebo musi, protoze ma obrat vic jak milion kc rocne. Platce DPH vlastne slouzi jako vyberci DPH od obcanu neplatcu (obcane si nedavaji priznani k DPH na financak) a odvadi ho statu, ale mohou si od toho co vyberou odecist to co sami zaplatili svym dodavatelum. Prave proto aby nedoslo k dvojimu zdaneni.

Vyhnout se placeni DPH nelze, jedine, ze byste mel firmu a podvodne i u zbozi co jste neprodal, ale spotreboval uplatnil odecet DPH na vstupu. Podvnody v DPH patri k nejrozsirenejsim, a jsou velmi trestane.

Chcete platit zvysene DPH? NE.

Chcete snizit duchody a platy statnim zamestnancum? NE

Takze to nema reseni, jedine si ty penize pujcit, pak to ale dopadne jako v Recku.

25.05.12 13:38

*palec*

bambula*
hodnocení

Díky, asi to chápu. Že za DPH při nákupu(DPH vydané) uplatňuji vratku DPH. No a při prodeji je DPH přijaté odváděno = placeno. V praxi zřejmě vždy rozdíl mezi DPH vydaným a přijatým. Nevím, proč vratku DPH vydaného považujete za podvod, asi že bych byl konečný spotřebitel. Ale například ve výrobě je vždy nějaká vlastní spotřeba nakupovaného(např.energie) a také vzniká neprodejný nebo za zlomkovou cenu(a zlomkové DPH) prodejný odpad. Nechci moc teoretizovat, hledám nějakou praxi, jak to DPH beztrestně vodrbat. Třeba udělat řetěz tří si prodávajících živnostníků.

buss
hodnocení

0x

Doporučuji: jít do politiky a prosadit co nejnižší DPH, popř jiné daně. Ale z čeho pak bude "stát" budovat to, o co se stará, platit st. zaměstnance aj.? Naivo.

bambula*
hodnocení

Dvě třetiny státních zaměstnanců propustit a pozůstalým dát dávku jen ve výši existenčního minima!

pozorovatel

dovoluji si Bambulovi připomenout, že všichni jsme součástí společnosti, kde fungují vzájemné vazby, m.j. i DPH. Pokud nechcete být spočástí společenství, nezbývá než najít pustý ostrov a využít rady výše uvedené na soběstačné pěstování a výrobu. Je jedno, jestli budete žít i indiánů, v "daňovém ráji" nebo v ČR, každé společenství má své pravidla, kterým je třeba se přizpůsobit. V podstatě nemáme moc na výběr. Pokud společenství má nějak fungovat, bez pravidel a jejich dodržování se neobejdeme, pak už je to anarchie a či jiná forma společenství a tam kdybyste žil, na své úvahy o DPH byste vzpomínal se slzou v oku..

bambula*
hodnocení

Pozorovateli, já mám jako traktorista u soukromého zemědělce 13 tisíc hrubého a daní z této částky navyšuji státní rozpočet a neškodím státu. Někteří ministři mají poslanecký příjem včetně náhrad a pod. 200 tisíc měsíčně, ministerský příjem dalších 200 tisíc měsíčně a daní z těchto částek nenavyšují státní rozpočet ani o korunu a odsávají z něho osobně svým příjmem statisíce. Zvýší DPH a mně vyčítáte, že chci snížit mou daňovou zátěž z 10 tisíc čistého o další 2000 placením DPH?! Já mám snad a mé děti tolikrát menší žaludek, že ten kdo zadlužuje stát a nepřináší nic do státního rozpočtu má příjem o přes 300 tisíc měsíčně větší? Vy mi skutečně míníte vyčítat mou snahu uživit rodinu?!

jenicekpoplatnik

Můžete dát odkaz na zákon, který osvobozuje plat poslanců a ministrů od placení daně z příjmů? Mám obavu, že jen plácáte nesmysly a o reálném světě toho moc netušíte.

bambula*
hodnocení

O žádném osvobozením od daně z příjmu ze závislé činnosti jsem nemluvil. Vy si opravdu myslíte, že touto daní z příjmu placeného ze státního rozpočtu se zvyšuje státní rozpočet?!

jenicekpoplatnik

Nevím, jak vypadá vaše výplatní páska, ale jsem si jist, že tomuto státu na dani z příjmu vy neplatíte ze své mzdy ani jediný halíř. Naopak ostatní musí pod zákonnými sankcemi zcela bezdůvodně doplácet na vás.

bambula*
hodnocení

Co vy na mě doplácíte?

jenicekpoplatnik

Tak např. na vaši rodinou využívané školství, zdravotnictví, bezpečnost, silniční síť, sociální oblast, hasiče, zimní údržbu silnic, údržbu veřejné zeleně, služby veřejné správy, atd. A jen mimochodem, všechny dostupné mzdové kalkulačky pro rok 2012 ukazují, že nejenže neplatíte ani halíř daně z příjmů, ale dokonce váš čistý příjem je vyšší než příjem hrubý (hrubý příjem 13 000 Kč, čistý příjem při dvou dětech 13 249 Kč). To už je mimo možnosti lidského chápání. Pokud není v kalkulačkách chyba, pak už žijete ve společnosti snů :)

bambula*
hodnocení

Můžete mi ještě spočítat kolik připadá na jednu osobu, když je manželka bez příjmu a jestli mi stále závidíte?!

jenicekpoplatnik

Já vám nic nezávidím. Jen konstatuji, že váš přínos pro společnost (z pohledu odvedených daní) se blíží nule a daleko více čerpáte, než společnosti odvádíte. Prostě na vás musejí doplácet ostatní a vy chcete ještě více žít na úkor ostatních, protože usilovně "přemýšlíte", jak byste neplatil DPH. To není hezké.

Problém je ve vašem příjmu. Zkuste ho zvýšit. Dříve když chlap chtěl více peněz na uživení rodiny, tak šel pracovat např. do dolů. Třeba by to fungovalo i dnes.

bambula*
hodnocení

My nečerpáme od státu ani korunu a zdravotní pojištění platím, Nikdo na nás nic nedoplácí, nevymýšlejte si. V dolech už jsem byl. Přišel jsem tam o pravou ruku a oko. O možnosti optimalizovat placení DPH zřejmě nic nevíte, tak sbohem, nemáte řešení, jen plevel.

jenicekpoplatnik

Máte pravdu, nevím nic o optimalizaci placení DPH. Zkuste si aspoń jednou přečíst zákon o DPH a třeba nás tady všechny vyškolíte, jak se to dělá :). V této věci by vám mohli pomoci kluci, kteří se zabývali LTO - tam to bylo vymakané docelá dobře (jak "optimalizace" spotřební daně, tak DPH). Drobný zádrhel je, že řada z nich momentálně bydlí na dně Orlické přehrady :).

bambula*
hodnocení

Píši si vás do seznamu nepoužitelných!

jenicekpoplatnik

OK :) Dobrou noc a sladké sny o "optimalizaci placení DPH".

pozorovatel

Milý Bambulo, pokud máte hrubého 13 000 Kč a máte děti, těžko platíte daň z příjmu, právě naopak spíše pobíráte daňové bonusy. Pokud jste na volné noze, paušál je jedinečný. Maximálně platíte DPH jako my všichni a k tomu spotřební daň. Vezměte si kalkulačku a počítejte - pokud někdo bere 100 000 Kč, kolik odvede do státního rozpočtu na daních a sociálním pojistném? A kolik odvedete vy? Z čeho by byly placené služby kolem vás? Přečtěte si něco o fungování státu. Chápu, že vás bohatí dráždí, ale mnohým bohatým byste měl poděkovat, že tu jsou, že existují. Svět vážně není černobílý.

bambula*
hodnocení

Pane pozorovateli, nikdy jsem nemluvil o příjmu z daní podnikatelů nebo zaměstnanců, ale o lidech placených ze státního rozpočtu. Tam je to čistý náklad, žádné navýšení státního rozpočtu daněmi z peněz od státu, je to čistá ztráta. Vy jste mne napadl, že chci optimalizovat mé placení daní, vy neoptimalizujete své placení daní? Já už jsu u zdi, zbývá mi jen optimalizivat DPH, tak hledám. nemáte-li řešení, necloňte!

jenicekpoplatnik

Takže zaplatit učitelům je ztráta, zaplatit policistům je ztráta, zaplatit lékařům je ztráta, zaplatit hasičům je ztráta, zaplatit úředníkům stavebního odboru je ztráta, zaplatit úředníkům OSSZ je ztráta, zaplatit úředníkům inspektorátu práce je ztráta, ... Hlavně, že vy jste přínos :) (nic ve zlém).

bambula*
hodnocení

Vámi uvedené nevyužívám.

b

Uvedené služby využíváte vy či vaše rodina, ať už si to uvědomujete nebo ne. Policisté chrání i vaši bezpečnost před zločinci nebo na silnicích, aniž byste je o to přímo žádal, lékařskou péči při nemoci čerpáte běžně (nebo snad děti nikdy nebyly nemocné?), o školství ani nemluvě (děti do školy nechodí a ani chodit nebudou?). O dalším užitku z práce soudců, vězeňské správy atd. ani nemluvě. Rozumím vašemu přání odvádět stáu co nejméně, ale vždy je něco za něco. Buď státu nedáme nic a pak si za vše zaplatíme přímo, nebo odvádíme daně a poplatky a tzv. veřejné statky jsou hrazeny ze státního rozpočtu.

bambula*
hodnocení

Policajti jsou 17 km daleko a nikdy tady neprojeli, lékařskou péči čerpáme minimálně a platím zdravotní pojištění, do školy děti nechodí, učíme je doma, máme na to vzdělání. Soudy ani věznici jsme nikdy nevyužili ani nevyužijeme. Vy to nějak dramatizujete, platíme vše hotově. Máte řešení k neplacení DPH?

b

To, že okolo vás neprojede policie, neznamená že neužíváte výsledků její práce, stejně tak jako soudů a věznic - chrání vás před bližším kontaktem s lidmi, kteří mj. nemají volně běhat po svobodě. Mně se také nelíbí růst DPH, ale pokud budete prostředky k zajištění svých potřeb nakupovat, tak se jejímu placení v našem systému nevyhnete. Nezbyde vám, než se odstěhovat mimo civilizaci, jinak to nevidím :).

petr123*
hodnocení

0x

Díky, zasmál jsem se. Pokud nebudeš plátce DPH tak si nakupuj co a jak chceš "za účelem dalšího prodeje" - DPH budeš normálně platit a nikdo ti nic nevrátí. Aby ti to někdo vrátil tak bys naopak plátcem DPH být musel.

.

Řešení ale je. Kup si pozemek. Zasaď obilí (pravda, to musíš koupit včetně DPH), to zasaď, ručně se o to starej (abys neplatil DPH za paliva) a pak to ručně skliď, pomel a můžeš si péct pečivo. Zároveň zasaď i nějaký ten len a můžeš si takhle zařídit i oblečení (studijní materiál: Krteček a kalhotky). A takhle postupuj u všeho. Jednoduché, prosté. Ale sakramentsky náročné *smich*

hodnocení

0x

Možná se pám jen špatně vyjádřil neb se neorientuje. Možná myslel daň ze zisku. Té by se jako podnikatel mohl celkem lehce a úspěšně vyhnout. Jako zaměstnanec asi ne, ale kdyby si třeba jeho žena udělala např. živnosťák jako kartářka, mohla by si z daní odečíst pohovku do obýváku, TV, DVD, koberec, malování... a tak bych mohl pokračovat do aleluja. Nakonec by neplatila nic a v bytě by to měli zadarmo.

jenicekpoplatnik

Možná jste se špatně vyjádřil nebo se v tom vůbec neorientujete. Z daní se dá jen těžko odečítat pohovka do obýváku, TV, DVD, koberec, malování ... O daňově uznatelné výdaje se dá snížit maximálně daňový základ. A jak jste přišel na to, že když někdo sníží daňový základ o pořizovací cenu pohovky, že ji dokonce musí nemusí dodavateli zaplatit? To asi bude nějaká tajná část zákona z příjmů určena výhradně pro kartářky :)

koukolik

ne to jsou závistivé plky zaměstnanců, kteří o fungování živnosti mají představu jenom ze zpráv tv nova

buss

Ano, jak říká známý Fšeci jsou to zloději!

eulalie*
hodnocení

0x

Nechcete platit DPH? No dobře, ale to se odstěhujte za obyvateli deštných pralesů. V opačném případě to DPH totiž máte všude okolo sebe...

buss

Za "topné oleje" se neplatíííí

pavel*
hodnocení

0x

samozřejmě přátelé že existuje způsob jak neplatit daně. řada lidí to už dost dlouho praktikuje. V zimě se tito lidé hřejí u radiátorů v hypáčích či spí na nádraží. Neplatí zdravotní ani sociální. Neplatí dálniční známku ani silniční dan, ani další daně na benzí.. Stravu hledají v popelnicích. Zkrátka vůbec žádné daně neplatí. Stačí se zařadit do tohoto houfu. Hodně štěsí o)). Ale i oni si obččas jednu dan stříhnou - pivo a chlast o)).

obcancech
hodnocení

0x

To co jsem si tady dosud přečetl ohledně neplacení dph jsou ze 70% hodně slušně řečeno blbosti . Ti chytraci co tady tvrdí něco o zdravotní péči , poicajtech atd. tak těm bych nakopal prdel . Jestli má člověk již jednou staženou dan ze svého příjmu tak proč má platit další a další daně Odpověd je velice jednoduchá protože lid ČR je okrádán a mimo jiné ještě pro chytráky z čeho platí dan státní sféra , z čeho mají 13 platy , 30 dní dovolené a mnoho dalších výhod?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak neplatit dph

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]