Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nechal jsem se pojistit u Uniqi tzv. Pojistka na blbost, za tu jsem zaplatil 450kč a ted jí chci zrušit. Ve smlouvě v kolonce zánik pojištění je odstavec že pojistka zaniká nezaplacením pojistného, tak jsem ho nezaplatil a myslel že je po pojistce.
Ted mi přišel doporučeně dopis (upomínka) že mám zaplatit 490kč. Potřebuju vědět jak od smlouvy odstoupit, každopádně tam ještě dnes zajdu.
Doporučuji smlouvu přečíst kompletně, určitě je tam popsaný způsob, jak pojistku ukončit normálně, případně i výpovědní lhůty. Obecně - neplacení pojistného je jeden ze způsobu jak se pojistka ukončí, ale nedoporučuji ho. Pojišťovna nemůže vědět, že jste se rozhodl pojistku ukončit a pojištění vám normálně běží (onvykle 6 měsíců) než vám ho pro neplacení ukončí. Za tu dobu má nárok na pojistné.
Takže buď zaplatíte i další období a pojistku vypovíte legálně před jejím ukončením ve výpovědní lhůtě, nebo se domluvíte na jiném postupu. Určitě tam zavolejte a vysvětlete situaci.
To je sice možné,že tím zanikne ale zaplatit tu částku budete muset.A jak píšete,rychle na pobočku a písemně smouvu zrušit.
Ale ještě musím dodat,že tahle pojistka smysl má.Za tu cenu bych se jí nezbavoval.Nikdy nevíte,kdy se bude hodit.Já za ní platil tisícovku a nakonec se mi moc hodila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.