Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokace uctu exekutorem

Od: orton1 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, pobírám soc. dávky a peníze mi chodí poštovní poukázkou domů, však až dostanu kartu budou mi chodit na ůčet. Bojím se , jže mi peníze příjdou na účet a zablokuje je exekutor. Ikdyž vím, že soc. dávky, jsou chráněny před exekutory, také vím že je chyba v zákoně, jakmile jsou peníze na běžném účtě, může na ně exekutor. Bude to možné?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Ani sociální dávky nejsou chráněny před exekucí. Exekutor Vám musí nechat nezabavitelné minimum, ale vše, co tuto částku bude převyšovat, Vám sebere. Dá exekuční příkaz na Váš účet bance úplně v klidu.

sonore

Jenže pokud vám cokoliv přijde na účet, exekutor zabaví úplně všechno, žádné nezabavitelné minimum nenechá. Prostě sebere všechno, co se dá. Takhle byl asi myšlen dotaz

endyfrog*
hodnocení

0x

Pokud máte Exekuci počítejte stím že na účtě o peníze přijdete nechte si je proto posílat stále složenkou tu vám nevezme ale budete se muset domluvit s Exekutorem kolik mu budete dluh splácet jinak ho máte stejně doma za dveřmy a tam už bude brát co se dá prodat

No, tak tazatel má posílané peníze složenkou, ale ptá se kvůli sKartě, kdy už sociální dávky půjdou přes účet u České spořitelny *nevi*

Tak obecně vzato exekutor bloknout účet může - nakolik zákon bude či nebude chránit peníze na sKartě, to fakt netuším a ani jsem si nevšimla, že by v rámci propagandy té úžasné novinky *bzum* exekutory zmiňovali.

mimimar
hodnocení

0x
Dobrý den. Mám dvě dobré zprávy:
1 - zůstane zachována možnost složenek, jen za poplatek 20 kč za každou dávku
2 - pokud se rozhodnete skartu využít, exekutor nemůže účet obstavit protože se nebude jednat o běžný bank.účet. Ten účet bude patřit státu a Vy budete jen příjemcem nikoli vlastníkem.
Dám příklad: mám syna a rozhodnu se mu posílat měsíčně 5000kč. Založím si účet se kterým budu já volně disponovat a syna zplnomocním, a zároveň předám plat.kartu ze které si bude moci peníze vybrat. To je vše.
Takhle bude fungovat ona karta. Ten účet bude státní, ale vy budete oprávněn jej využívat. Takže exekutor nebude mít k účtu volný přístup. Musel by o to požádat stát.
monika1981

no tak snad to bude s těmi složenkami pravda a nadále to tak půjde jinak je hodně lidí v pr...protože exekutoři si dělají co chtějí a nevěřím tomu že nechají nám dlužníkům volný přístup k sKartam oni to podle mého stejně budou blokovat.

ctenar1

Ani jedno zatím není pravda. Majitelem účtu bude přímo příjemce, nikoliv stát. Do úpravy zákona tak bude moci z účtu exekuci provést, tedy s výjimkou jednorázového výběru částky odpovídající dvojnásobku částky životního minima jednotlivce pak do splacení dlužné částky nebude možno s tímto účtem a prostředky na účtu nijak nakládat. Žádné nezabavitelné částky se v tomto případě nepočítají.

orton1
hodnocení

Mnohokrat dekuji za informaci, moc se mi ulevilo.

repkin*
hodnocení

0x

Když po Vás jde exekutor, nechte si udělat bankrot, mamce to pomohlo, dělala jí to paní z Teplic, když budete chtít, seženu Vám kontakt, pokud máte zájem, napište mi soukromou zprávu. Paní si vezme od Vás peníze za zprostředkování až po tom, co Vám soud ten bankrot skutečně schválí, takže velice solventní a spolehlivá. A hlavně odzkoušená, nejedná se o žádného podvodníka jako v mnoha jiných případech, kterým v minulosti naletěla nejen moje matka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]