Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé.
Je mi přes 40 , jsem ženatý. Mám 70letou matku, která se narodila v jednom baráku na vesnici. Celý život jsme tam jezdili "za babičkou a dědou na víkendy" Babička a dědeček již nejsou, matka tam stále vytrvale jezdí na sobotu a neděli. Problém mám v tom, že ve dny pondělí až pátek ona MUSÍ svúj důchodový čas trávit ve svém městském bytě a POUZE na víkendy město opouští. Já bych taky rád jel s rodinou do chalupy, ale bez ní, potřebuji soukromí, to je snad po náročném pracovním týdnu pochopitelné. Jak byste jí přiměli k tomu, abychom se tam střídali? NIKDY ji toto nenapadlo nám navrhnout.
Pozn: Nadřel jsem se tam dost, právo bych na to měl.
Zdravím. Tomáši, pozvěte mámu na kávu a v klidu jí to povězte na rovinu. Že byste s ženou chtěli občas v klidu trávit na chalupě také víkendový čas, jestli by neměla nic proti tomu, kdybyste si dohodli nějaký řád. Tak, abyste měli každý soukromí. Vy s ženou a matka také ten svůj klid. Že byste jí nechtěli narušovat její soukromí a chcete na ní brát veškerý ohled v tomto. Ať sama navrhne, jak dlouho předem se stačí s ní domluvit, že na chalupu pojedete Vy. Připomeňte jí, že to tam také máte rád, přidejte nějaké vzpomínky, aby věděla, že k tomu místu máte srdečný vztah též (to je někdy hodně důležité) a že byste jí byl vděčen, kdyby Vás pochopila a umožnila Vám občas tam také víkend strávit. Je to Vaše máma, myslím si, že to pochopí a vyjde Vám vstříc, když projevíte zájem. Ona Vám to nikdy nenavrhla, Vy jste se zase nikdy nezeptal. Máma si tedy může myslet, že jste o to nikdy nestáli.Takže si o tom popovídejte. Možná bude vstřícnější, než si myslíte...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.