Nejste přihlášen/a.
zdravím, při každé policejní kontrole v autě se mě ptají na alkohol před jízdou a pak na drogy, dýchnout mi dají vždy ale test na drogy mi zatím nikdy neudělali,
Proč?
Už vás někdy testovali?
Test na drogy opravdu stoji dost penez, a nepouziva se pokazde. Test na alkohol je ze zakona povinna hlidka provest pokazade pri kontrole.
doplněno 08.02.13 19:03:Policie pouziva testy odlisne od tech obycejnych prodavanych. Jenze ani ony nejsou schopny poznat, zda napriklad uzivatel marihuany je pod vlivem teto drogy, nebo ji uzil pred tydnem. tudis pokud neni vazne podezreni takovy test se nedela. Pokud ano, test se udela a dale se preveze podezerely na odber krve. Takze neni to tak jednoduche jako s alkoholem.
doplněno 08.02.13 19:04:Pochopitelne kdyz bude nekdo na perniku, tak to vetsnou poznaji a berou to na odber hned.
To masterjoe : taky jsem si myslel, že je to povinnost policistů dát automaticky dýchnout - ale ač jezdím denně a hodně, tak dýchám tak jednou na tři kontroly. Tak nevím, jak je to s tou povinností - asi jsou drahý ty náhubky, co se do toho funí.
Test na drogy jsem ještě neabsolvoval - přitom jezdím už přes 25 let. Asi to dávají podle xichtu - nebo možná nekontrolují firemní auta, protože jsme se o tom bavili s kolegy a žádný z nich ( 22 lidí) při ročním nájezdu 50-70tkm ještě nikdy na drogy nebyl PČR testován.
asi 500kč
a není pravdou že by nepoznali zda jste uzil marjánu před tydnem nebo pred jizdou, tyto testy jsou velice spolehlive a presne ale vzdy je to jen orientacni test, takze krev/laborka/vysledek/zacatek stihani
S tímhle si dovolím nesouhlasit. V neděli ráno ( 17.2.2013 _ 4:45) mě zastavila PČR. Doklady, alkohol, vše v pořádku. Poté přišel test na přítomnost drog a nestačil jsem se divit výsledku.. bylo mi oznámeno, že test ukazuje přitomnost THC, Metamfetaminu, Kokainu. Ačkoliv jsem nikdy nic z toho nepožil nebo jinak neaplikoval, dovolím si tvrdit, že ony testy jsou dosti matoucí. Po x hodinách sezení na stanici jsme se dostali k odběrům krve. V případě pozitivního výsledku testu by mi měly přijít výsledky. Bude-li tomu naopak, údajně mi žádný dopis nepříjde.
"Testy jsou velmi spolehlivé!"
Policie ohlásila nový tester drog.Nakonec stačí podezření,to pak vede k odběru krve. novinky.cz/...
JABRAKA
Ahoj Miki. Tak tohle znám. Mladý kluci ve starých šunkách, tak je zastavíme Několikrát do měsice i
Alkohol by měli testovat vždy při každé kontrole a drogy pouze při podezření. Jenže se mnou se vždycky zakecají a kolikrát mi ani dýchnout nedají. A já sbírám trubičky a pak jsem naštvanej, že jsem mohl být o jednu bohatší
Takže drogy testují pouze, když mají podezření. A ještě myslím, že testy na drogy (takové ty modré lopatky na vytření úst) mají jen dopraváci. Takže když mají běžní PČR podezření na požití ommných látek u řidiče, omezí ho na osobní svobodě a přivolají si dopraváky. U nás v Praze vozí testy na drogy ještě PMJ myslím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.