Nejste přihlášen/a.
Pokud chci darovat nemovitost svému potomkovi, nevite jaké poplatky to obnáši a jake daně a kolik se platí.Jestli jste už někdo tím způsobem nemovitost přepisoval,prosím pár rad...prý jsou ted v tom nějake změny ale nic jsem nikde nedohledal.Děkuji
Rádo se stalo.
Tuto situaci jsme řešili před pár měsíci. Tchyně darovala synovi, mému manželovi. Velice mi pomohla paní Kapkanaděje, která píše nade mnou. Děkuji, Kapičko!
Smlouvu jsme si sepsali sami, podle vzoru na netu. Hlavně řádně doplnit čísla parcel apod. Darovací smlouva musela být ve čtyřech paré.
1. zastávka: matrika v sousedním městysi - manžel i tchyně se před matrikářkou podepsali a ona ověřila jejich podpisy. Stálo to každého 30 Kč.
2. Katastrální úřad. Trvalo to asi 15 minut a bylo převedeno. Stálo to 1000 Kč, do konce roku 2011 to byla jen pětistovka. Dvě paré zůstaly na úřadě, 2 přišly manželovi i tchyni poštou potvrzené, každému zvlášť. Notář nebyl třeba.
A bylo hotovo. Netušila jsem, že je to tak snadné. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.