Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, co pomáhá při lámavosti nehtů na rukou?
Mnohokrát se to tu zmiňovalo - vynikající je Biosil Plus. Koupíte ho v lékárně, cca 60 Kč, je to přibližně na dva měsíce - užívá se jedna tabletka denně. Nějakou dobu to musíte vydržet, než odrostou nevyživené části nehtu, ale dočkáte se odměny - pevných a tvrdých nehtů. Mám vlastní velmi dobrou zkušenost a čas od času si ho znovu koupím. Nehty vydrží pěkné asi tak půl roku po tom, co přestanete užívat.
Možná nedostatek kolagenu - jezte tlačenku, aspik, vařte si polévky z kostí (žeber) a kůží - pokud máte proti takovým dobrotám nějaké výhrady, můžete si koupit kolagen jako potravní doplněk (ale leze to do peněz a výsledek je stejný nebo horší)...
Pokud chcete, písněte mi Vnitřní poštou, pošlu vám nějaký recept...
Dobrý den. Lámavost nehtů. První se zeptám, nedržíte nějakou dietu? Jíte všechno jídlo? Třeba po drastické dietě, může chybět tělu vitamín B2, který obnovuje strukturu, nehtů, vlasů a kůže a další vitamíny, jak píši nahoře rádci. Nebo také, častý kontakt rukou v různých saponátech, nebo ředidlech, neošetření si ruce výživným krémem. Nepoužívat agresivní odlakovač na nehty, který také poškozuje nehty. To vše může být příčinou, proč se nehty lámou. Jíst vitamíny je důležité, ale je dobré hledat příčinu, proč se nehty lámou, co tělu chybí. Jen můj názor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.