Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zvýšení životní úrovně v důchodu?

Od: rakave* odpovědí: 15 změna:

Od 15 let jsem pracovala jako prodavačka za minimální mzdu.Teď mám důchod-taky minimální. :( Pořád přemýšlím jak si přivydělat,ale prodávat už nechci, skoro 40 let za pultem už stačilo :).Přemýšlím o nějaké zajímavé činnosti vhodné pro důchodkyni, za kterou by byla nějaká korunka.Poradite?

doplněno 23.05.12 09:25:

Moje otázka vůbec nebyla myšlena tak jak jí většina z Vás pochopila,že si hledám práci, vůbec nechci ubírat pracovní místa těm co pracovat musí.Už jsem se napracovala dost a většina mého pracovního života se odehrávala v době kdy se pracovat MUSELO a žádné Pracovní úřady nebyly.V otázce mám napsáno,že hledám zajímavé činnosti a ne práci.A děkuji těm,kteří mne pochopili a nabídli príma nápady jako např prodávat výrobky na Fleru nebo zůčastnit se komparsu,protože takové nápady jsem měla na mysli :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli jste šikovná a umíte něco vyrobit, zkuste to prodat na FLER.CZ, nebo TISICVECI.CZ, nebo SPECHATO.CZ a na spoustě dalších webů. Nebo internetové dotazníky, je to sicce za pár korun, ale člověk, když má čas, tak si s tím i bystří mozek...tak hodně štěstí.

ahasver4*
hodnocení

0x

rakave,dnes není práce pro mladé,natož pro nás...Studujte inzeráty a sama si najděte,co by Vám vyhovovalo,je to o hledání...Nebo o Sportce...:)Sázím třicet pět let a pořád chudej...*smich*

skuhra
hodnocení

0x

Paní jako vy, v důchodu si může přivydělávat různě - s prominutím od hajzlbáby v obchoďáku, přes uklízečku až po rovnání zboží do regálů. Prostě brigádky, tak jak vám zdraví dovolí...

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu,že je málo práce tak bych důchodce ze všech (tj jakýchkoliv pracovních pozic) propustil.Proč by si měl důchodce,byť s důchodem 7000kč (to má moje matka za celoživotní dřinu v kravínech a teletnících) přivydělávat,když mladá práceschopná žena s rodinou sedí doma jen za zdravotní pojištění a rodina žije jen z deseti tisíc co vydělá manžel?

Žel to není o výši důchodů ,množství pracovních pozic atd,ale jen a jen o hladovosti politiků!

gustav*
hodnocení

0x

Zkuste úklid / Hodně štěstí G.

hodnocení

0x

Kolik vás je v bytě. Požádejte o příspěvek na bydlení. Ale nejdříve koukněte, jestli se vejdete.*placni* kurzy.cz/... dětí je taky fajn.

rakave*
hodnocení

Díky za odpovědi.Asi jsem to špatně napsala,nemyslela jsem žádnou práci uklízečky,prodavačky a pod.To ráda přenechám těm co musejí pracovat.Myslela jsem něco co jsem si nemohla dovolit,když jsem pracovala-něco zajímavého ,jen tak pro zábavu ,abych se nenudila a nějaká korunka se vždy hodí.Třeba tu Sportku :) nebo ...no pořád přemýšlím :)

jamamba*

Dobrý večer, známý si přivydělává jako komparzista, taky je v důchodu..Baví ho to..

rakave*
hodnocení

Tak to je velmi zajímavé...mohu vědět jak k tomu přišel?

Oslovte komparzní agentury, třeba si nechte poradit od Jiří Maria Siebera (to je herec) na castingoveagentury.cz/...,

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Rybářský lístek a pohodička u vody. Když se bude dařit, tak chycená ryba bude tím výdělkem :)

hodnocení

0x

Co takhle venčení psů zaměstnaným majitelům. Jestli je to práce zajímavá, to záleží, jak pro koho.

polinek*

není jak být v důchodu,,,konečně nemusím vstávat v půl 4 ráno a člověk se musí snažit aby vyšel s tím co má. Raději vše oželím .A dělám to,co mne baví. Ani za 50 000 na měsíc. bych pracovat nešla. Dneska není ani práce hajzl báby,,tam vás někdo okrade o ty drobné a doplňovat regály ne! Někomu hlídat dítě ještě ,,,,,ale zase vše už člověka blokuje časově.Tak se seberu a jdu si kdy chci a kam chci. KONEŇĚ...

askmenow*
hodnocení

0x

Co hlídání dětí? Nějaké slušné rodině, třeba byste je vyzvedávala ze školy, dělala s nimi úkoly... Někdo ve vašem věku také bere úklid, uklízí v jedné, dvou domácnostech, pár korun z toho je, ale nevím, zda byste byla ochotná takovou práci dělat. Pokud jste velmi šikovná švadlenka, krásně háčkujete, nebo něco takového, můžete také zkusit prodávat své výrobky, ať už na internetu (fler), nebo jinde. Nebo nabízet drobné úpravy a opravy oblečení.

aksile
hodnocení

0x
Vážená paní pracovních míst pro mladé je málo protože firmy raději zaměstnávají důchodce. Já bych to zakázala a důchodce ať se rozhodne jestli bude pracovat a důchod mít nebude s tím že mu po ukončení práce bude zvýšen podle toho jak dlouho pracoval a nebo bude brát důchod a sedět na zadku. My s manželem máme oba důchod dohromady 16000 korun a dcera je v evidenci úřadu práce a nemá nárok na žádné dávky protože bydlí u rodičů. Když se jde zeptat na práci tak jí nevezmou raději zaměstnají důchodce protože za něj nemusejí nic odvádět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]