Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odlišné názory ve vztahu - bude to fungovat?

Od: nelll odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,

před 4 dny jsem se dala dohromady s někým, koho už jsem znala déle cca přes půl roku, a spíš jsem ho pozorovala a tajně doufala, že bychom se nějak mohli seznámit, což se mi splnilo, a i on mi tvrdil, že před tím půl rokem jsem jej zaujala, akorát se neodhodlal oslovit mne dříve - no a kde je kámen úrazu - máme docela rozdílné názory ohledně společnosti, politiky atd. Bude to v budoucnu veliký problém?

Máte někdo takový vztah? Nebo jste jej zažil a již nikdy více?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

4x

Velmi záleží na tom, které oblasti se rozdílné názory týkají. Pokud jsou tu zásadní rozdíly v pohledu na život, víru, ochranu života, přijetí a výchovu dětí, péči o rodinu a stárnoucí rodiče, apod., pak to problém bude a vztahu bych moc šancí nedávala. Naopak různé názory na politiku, společnost, kulturu, oblékání a koníčky až tak vadit nemusí a mohou být, jak píše viky, naopak zpestřením a námětem pro diskuse.

nelll
hodnocení

No spíš je to na tu společnost a politiku, což si myslím, že by neměl být tak zásadní problém - ale zajisté záleží na toleranci. Konečně to vypadá, že jsem narazila na někoho fajn a už mne moc nebaví se stále a stále seznamovat a zklamávat.

limetka*

Držím vám palce, ať vám to tentokrát vyjde*palec*

nelll
hodnocení

Děkuji moc .) Pěkný den.

ahasver4*
hodnocení

2x

Ano,já mám takový vztah,už skoro třicet pět let..:)Nikdo Vám neřekne přesně,zda to bude problém,někdy je to naopak dobré,mít rozdílné názory...Musíte si to prostě nechat ověřit časem...:)

hodnocení

2x

Dobrý den. Řekla bych, že protiklady se přitahují. U nás máme každý zájem o jiný sport, každý má jiný názor na politiky, každý řešíme věci jinak, ale to je život. U nás to trvá už mnoho let, nedovedu si představit náš život, bez diskuzí, co doma vedeme. Není to jen naše diskuze o politice, divadle, kině, dovolené, zábavě, o knihách, o dětech, je to o všem. Přijdou děti, jsou už dospělé, mají svoje děti a také vedeme diskuzi. Ať jsme kdekoliv, tak vždy se máme o čem bavit, právě proto, že každý jsme jiný, ale potřebujeme se navzájem. Nedovedu si představit se vším souhlasit s manželem, na vše mít stejný názor, život by byl úplně jednotvárný. Jen můj názor.

mowla*
hodnocení

1x

Nebude to fungovat...

Netvrdím, že partneři mají být ´názorová dvojčata´, ale přílišné rozdíly vztah neabsorbuje...

eulalie*
hodnocení

0x

Asi by to mohl by do budoucnosti problém, pokud byste vy nebo váš přítel na tomto bazírovali. Pokud byste nepřenesla přes srdce, že např. váš přítel bude volit řekněme fialové a vy kafebraundozelena, tak holt se budete hádat. Zvažte, v jaké oblasti se neshodnete.

wese
hodnocení

0x

Nebude to fungovat,a když,tak jen krátce,leda byste přestala být sama sebou a snažila se v názorech přispůsobit a to by vám myslím dlouho nevydrželo ,a nebo byste museli oba dva být velmi tolerantní.To však vydrží jen ze začátku vztahu a pak se to stejně zhroutí.

hodnocení

0x

Myslím, že záleží na vaší inteligenci a toleranci, ale málokdo to zvládne. Myslím si že to spíš nebude fungovat. A co výchova dětí? To je bude vychovávat každý jinak. To by byl podstatný problém.

askmenow*
hodnocení

0x

Velmi záleží na vás dvou. Těžko říct. Je dost možné, že ne, ale jsou páry, které toto zvládnou. Je to o respektu a také o tom, zda jste typy lidí, kteří se rádi nechají inspirovat myšlenkami jiných (i když s nimi třeba nesouhlasí), nebo jste spíše ti, které jiný názor vytáčí. Také je to o toleranci. Zkuste, uvidíte...

rv*
hodnocení

0x

Berte ho, není nic horšího, než kdy mají partneři stejné hloupé názory a navzájem se v nich utvrzují.

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud jde o společnost a politiku, byl bych v klidu. Časem budete mít oba úplně jiné starosti a nějaká polityka či všeobecná společnost vám bude ukradená.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]