Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych vědět,zda moje dvě sestry,které mají jiného otce,ale matku máme společnou,jsou moje vlastní sestry nebo nevlastní?
Nevlastní.
Vlastní sourozenci mají společné oba rodiče, nevlastní pouze jednoho.
doplněno 21.05.12 23:18:Pokud sestry nemají společného ani jednoho z rodičů, nejsou to vůbec sestry...
Jste vlastní sestry, protože máte jednoho společného rodiče. ( matka)
Nevlastní sestry by jste byly: kdyby si matka, která by měla vás, vzala otce s dítětem ( vaší sestrou)
Snad jsem to napsala dobře.
doplněno 21.05.12 23:20:Když si žena s dcerou, vezme muže s dcerou, tak to jsou nevlastní sestry.
Protože, ani jedno dítě, nemá společné rodiče, tím jsou nevlastní sestry.
Odpověď pro endyfrog. Protože Wikipedie to krásně vysvětlila, co jsem já už napsala nahoře, tak odkaz dám sem. K vašemu otci: jeho dvě děti z prvního manželství a dvě děti z druhého, jsou vlastní sourozenci, protože mají jednoho společného rodiče, to je otec.
To říká Wikipedie ... cs.wikipedia.org/...
Rozlišují se
Těmhle sourozencům se odjakživa říkalo nevlastní.
doplněno 22.05.12 09:25: Mrkněte na pohádky - Maruška měla nevlastní sestru Holenu - její matka si "vzala" Maruščina otce. Popelka měla dvě (ve filmu jednu) nevlastní sestry, jejich matka si taktéž "vzala" Popelčina otce. A mohla bych pokračovat dalšími deseti
Jste nevlastní sestry.
Abyste byly vlastní, musely byste mít stejné rodiče.
Pokud byste neměly ani jednoho společného rodiče, nejste sestry vůbec, čeština pro to nemá slovo.
Jen pro zajímavost, v angličtině je to vyřešené jednoduše. Existují sisters (sestry), half sisters (sestry s jedním společným rodičem, tedy poloviční sestry) a step sisters (to, co jsou u nás už "nesestry, tedy dcery partnera jednoho z našich rodičů).
Zajímalo by mne když otec a žena byly manželé měly spolu dvě děti poté se rozvedly a otec si vzal sestru manželky a má sní dvě děti jak to tedy je otec má čtyři děti takže jsou vlasní nebo nevlastní bratři nebo sestry
To jsou mi novoty s tou wikipedií. Dávno pradávno můj dědeček ovdověl. Měl 6 dětí a znovu se oženil. Pak měl s mou babičkou ještě 2 děti. A já celý život věřila (a zůstanu u toho), že můj táta měl 6 nevlastních sourozenců a jednu vlastní sestru.
Pokud si do manželství přivedou oba partneři své vlastní děti, mohou si ty děti doma klidně říkat bratře nebo sestro, ale ve skutečnosti a úředně jsou si cizí a mohou v případě rozdílného pohlaví bez problémů uzavřít sňatek.
Slova polobratr a polosestra čtu dnes poprvé v životě.
poloviční jo...,tak tenhle termín k sourozencům tedy, jak živa jsem ,neslyšela .Pokud je mi známo ,děti jedné matky ,ačkoliv mají každé jiného tátu ,jsou jedné matky a proto jsou vlastní ,naopak děti jednoho otce ,mající každé svou matku jsou nevlastní ,vyvinuli se zkrátka v jiné děloze...
To je chyba vzniklá nesprávnou interpretací anglických slov, viz má odpověď níže.
doplněno 22.05.12 00:28:Pro upřesnění jak jsem to myslela: V češtině termín POLOVIČNÍ sourozenec není původní. Čeština má sourozence vlastní a nevlastní. Něco jako poloviční sestra vzniklo doslovným a nepříliš českým českým překladem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.