Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antiperspirant vs. deodorant

Od: mikycz* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, co a jak použít deodorant/antiperspirant. Četl jsem, že deodorant je raková "voňavka" a antiperpirant je něco proti pocení. Poslední dobou vnímám to, že můj pot zapáchá (smrdí) Nevíte jak na to? Každý den se sprchuji. Takže mám používat deodorant nebo antiperspirant a kam jej aplikovat? Předem díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlépe obojí v jednom, abyste se tolik nepotil a zároveň lehce voněl. Pot smrdí, to je normální :) Já jsem spíše pro antiperspirant, protože je mnohem příjemnější se nepotit. Nejvíc se mi osvědčil tuhý antiperspiarant Adidas. Ty levné "dva v jednom" ve sprayi na mě bohužel nějak vůbec nepůsobí, akorát voní.

mikycz*
hodnocení

A kolik stojí ten antiperspirant adidas? Já mám právě takovéto "vonítko" do podpaždí které jak voní, tak by mělo zabraňovat potu a pak něco ve spreji opět s dvojím účinkem.

už ho nemám, ale byl to tuším tento :) drogerie-matous.cz/...

mikycz*
hodnocení

K dispozici mám 3, jaký z nich by byl nejlepší a kam ho aplikovat? drugstore.com/... nebo lekarna.cz/... a nebo ceneo.pl/...

poiu*
hodnocení

0x

Hezký podvečer, já používám deodorant Axe a jsem spokojen! :)

mikycz*
hodnocení

K dispozici mám 3 deodoranty, jaký z nich by byl nejlepší a kam ho aplikovat? drugstore.com/... nebo lekarna.cz/... a nebo ceneo.pl/...

poiu*

Aplikovat ho nejlépe tam, kde se potíte, tj. podpaží a ještě lépe na vyholené nebo zkrácené ochlupení.

mikycz*
hodnocení

A který z nich? Myslíte, že bych si opravdu měl ochlupení tam dole vyholit?

"tam dolů" si snad budeš dávat deodorant ne? ;) ikdyž zastřihnutí i "tam dole" můžu doporučit, ono to i vypadá líp :) jinak podpaží si na léto holím (ne žiletkou, ale strojkem na vlasy) a rozhodně se potom míň potím a smrdím taky míň :)

poiu*

Vy ho chcete používat "tam dole"? Tak to bych spíš doporučoval sprej než tuhý deodorant, hlavně když "tam dole"nejste vyholen. Já myslel, že se potíte v podpaží. ;)

Jak jsem již psal, mám dobrou zkušenost s deo spreji Axe, z Vámi uváděných mám pouze tuhý Adidas je taky docela OK.

doplněno 20.05.12 20:52:

A jinak, "tam dolů"byste mohl zkusit čokoládový Axe. *smich*

doplněno 20.05.12 21:00:

A tento super voní! axe.cz/...*haha*

mikycz*
hodnocení

Ok, takže podpaží nemusím, chlupy zatím nemám. "tam dole" nevím jak to jinak nazvat :D tak tam ano. Mám sprej tak ten použiju tam a na podpaždí ten adidas. Ok?

poiu*

Mohu se zeptat, kolik je Ti let?

Je jedno, co kde použiješ, záleží na Tobě, co Ti bude vyhovovat... Ale "tam dole" bych asi používal sprej, na podpaží to je de facto jedno.

mikycz*
hodnocení

Je mi 13 let *smich*

Ve 13 letech se probouzí naplno hormonální činnost. To má za následek, že se začne ze žláz linout opravdu silný pach. Mám dva (už dospělé) syny a dobře si pamatuji, jak z mých voňavých dětiček se skoro přes noc stali zapáchající orangutani se skřehotavými hlasy :). Moje děti byly zvyklé na hygienu, ale v té době k nám začali houfně chodit jejich spolužáci a kamarádi a do jejich pokoje se dalo vkročit jenom s plynovou maskou. Je to takové až pižmo, ostrý zápach dospívajícího chlapeckého těla. Ono to časem přejde, až se hormonální bouře v těle zklidní. Ale do té doby a vlastně už napořád dodržuj tělesnou hygienu, sprchuj se a používej na místa, která se potí, antiperspiranty. Deodoranty nejsou potřeba. Až se začneš holit, použiješ příjemnou vodu po holení a to bude k antiperspirantům stačit.

mikycz*
hodnocení

merci beaucoup

emily*
hodnocení

0x

Já už leta používám pouze deodoranty, jelikož jsem se dočetla, že antiperspiranty škodí. Sice nevím, kdo měl tehdy pravdu, ale nějak jsem se toho chytla a antiperspiranty už nepoužívám. Je pravda, že by se nemělo bránit tělu se potit. Dnes je na trhu hodně druhů deodorantů, takže je z čeho vybírat. Např. teď používám Pumu - jsou to navíc krásné vůně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]